11. 2. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Nový satelitný televízny program , ktorý má šíriť myšlienky Ruskej ortodoxnej cirkvi začal vysielať po názvom Spas aj pre západnú Európu a bývalé sovietske republiky. Televíziu založili súkromní investori a samotná televízia sa označuje ako úplne nezávislou na štáte. Súkromnými investorom a vlastníkom je Gazcom, / joint venture Gazpromu and výrobcu vesmírnych lodí Energia. /Gazcom vlastní 20% ruského telekomunikačného satelitného trhu. Dlhodobým problémo sa však pre televziu stanú relamí klienti, čo priznalo aj samotné vedenie.

Prihláste syna !

Prihláste syna ! Chcete mať v STV bezplatnú reklamu ? Prihláste syna ! Nevie spievať ? Nevadí ! Máme s STV len tie najlepšie skúsenosti
CESTOVNÁ KANCELÁRIA A UMELECKÁ AGENTÚRA ELÁN s.r.o. Váš
Mgr. Pavol Krausz Lesná č.15
Čaňa 044 14

fotOTOalbum

fotOTOalbum Tucko Photo Agency

World Press Photo of the Year

World Press Photo of the Year
Držiteľom prestížnej ceny World Press Photo of the Year sa stal kanadský fotograf tlačovej agentúry Reuters Finbarr O'Reilly. Fotografia zobrazujúca ruku dieťaťa držiacu ústa svojej mamy v nigérijskom núdzovom centre pre hladujúcich ľudí mala podľa poroty, všetko čo správna fotografia mať má - krásu, hrôzu i zúfalstvo. Porotcovia ju vybrali spomedzi 80-tisíc snímok zo 122 krajín. Hlavnú cenu World Press Photo vyhral už druhý rok po sebe fotograf z Reuters. Fotografie prihlásené do súťaže dokonale odzrkadľovali rok 2005 plný prírodných katastrof od ničivých tsunami v Indickom oceáne, cez zničujúce hurikány na južnom pobreží USA až po zemetrasenie, ktoré si v Pakistane a Indii zobralo životy desiatok tisícov ľudí. Obrázky obetí prírodných katastrof sa miešali s fotografiami ľudí zasiahnutých ľuďmi vytvorených pohrôm v podobe vojen a rôznych nepokojov. Agentúra Reuters dominovala vďaka svojmu libanonskému fotografovi Mohamedovi Azakirovi aj v kategórii náhlych správ. Cenu si odniesla jeho snímka horiaceho auta po bombovej explózii v Bejrúte. Naprázdno neobišla ani agentúra Associated Press (AP). Fotografia Američana Davida Guttenfeldera otca so synom, ktorému práve v pakistanskej poľnej nemocnici amputovali ruku, si víťazstvo odniesla v kategórii hlavné správy. Z ceny sa na odovzdávaní tešilo celkom 63 fotografov z 25 krajín. O'Reilly si cenu a s ňou aj sumu v prepočte vyše 374 tisíc slovenských korún preberie 23. apríla v Amsterdame. Najviac cien získala spoločnosť Getty Images (8) spolu s AP (7). Tlačová agentúra Reuters vyhrala tri ceny. "Dostala ma, hneď ako som ju videl. Na prvý pohľad je síce veľmi jednoduchá, avšak o to zložitejší je jej význam. Dúfam, že sa vám dostane až do žalúdka a chytí vás za srdce," uviedol na margo O'Reillyho víťaznej fotografie na tlačovej konferencii predseda poroty zloženej z 12 ľudí James Colton.

10. 2. 2006

JOJ KOLIBA BREAKING NEWS

JOJ KOLIBA BREAKING NEWS
Dušan Cinkota sa rozhodol odísť z postu moderátora relácie TV JOJ Vyvolení a chce sa ďalej venovať herectvu. Agentúru SITA o tom informoval hovorca TV JOJ Ľudovít Tóth. "Moje rozhodnutie odísť z projektu Vyvolených nebolo rozhodnutím jedného okamihu, dozrievalo vo mne už dlhšie. Cítim sa byť najmä hercom a ako televízny moderátor som nebol sám so sebou vnútorne spokojný. Obyvatelia vily a ľudia zo štábu mi budú trochu chýbať, no verím, že moje rozhodnutie pochopia," povedal Cinkota. Hlavným moderátorom reality šou VyVolení bude od soboty 11. februára Matej Sajfa Cifra, druhou moderátorkou denných súhrnov bude Karin Haydu. "Sajfa sa vynikajúco osvedčil už pri prvej sérii VyVolených a aj z diváckych ohlasov je jasné, že jeho televízne moderovanie dozrieva ako dobré víno. Som presvedčený, že našu voľbu menovať ho do funkcie hlavného moderátora VyVolených naši diváci prijmú s porozumením," povedal o novom hlavnom moderátorovi generálny riaditeľ TV JOJ Milan Kňažko.Dušan Cinkota sa v sobotu 11. 2. počas dňa s vyvolenými obyvateľmi vily TV JOJ prostredníctvom obrazovky definitívne rozlúči. S televíziou JOJ však chce Cinkota aj naďalej spolupracovať. Rátajú s ním aj v TV JOJ. "S Dušanom by sme v TV JOJ radi ďalej spolupracovali najmä v oblasti dabingu," povedal Milan Kňažko.

My úbohí hriešnici: prosíme ťa, vyslyš nás.Odpusť nám naše hriechy: prosíme ťa, vyslyš nás.

My úbohí hriešnici: prosíme ťa, vyslyš nás.
Odpusť nám naše hriechy: prosíme ťa, vyslyš nás.
10.02.2006, 16:37 až 16:48
Vyhlásenie TV Markíza po spoločnom rokovaní s KDH Pavol Hrušovský, podpredseda KDH a generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika sa dnes stretli na spoločnom rokovaní. Obaja skonštatovali, že zmena vlastníckych štruktúr a vedenia televízie Markíza umožňuje, aby sa vzťahy medzi KDH a TV Markíza dostali na štandardnú úroveň. Markíza, ako nezávislá televízia je pre KDH otvorená rovnako, ako pre všetky politické strany na Slovensku. Vo svojom vysielaní bude aj naďalej prinášať objektívne spravodajstvo a analytické informácie o celom spektre politických otázok. Ivana Semjanová
Vedúca PR TV Markíza
Vyhlásenie Kresťanskodemokratického hnutia k TV Markíza
Predseda KDH Pavol Hrušovský a generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika sa dnes stretli na spoločnom rokovaní. Obaja konštatovali, že zmena vlastníckej štruktúry a vedenia TV Markíza umožňujú, aby sa vzťahy medzi KDH a TV Markíza dostali na štandardnú úroveň. KDH si naďalej ponecháva právo na vlastné kritické hodnotenie mediálneho trhu na Slovensku.
nna Andrejuvová
hovorkyňa KDH
P.S. 10.02.2006, 14:01
KDH: Pobúrené príspevkami redaktorky TV Markíza O. Dúbravskej
Za hrubé porušovanie novinárskej etiky, objektivity a nestrannosti považuje Kresťanskodemokratické hnutie príspevky, ktorými redaktorka televízie Markíza Oľga Dúbravská pravidelne informuje občanov o školstve. Spôsob, akým menovaná prostredníctvom televízie Markíza pristupuje ku školstvu, poškodzuje školy, učiteľov, rektorov a zástupcov vysokých škôl, žiakov, študentov aj ich rodičov. Verejnosť dostáva neobjektívne a nepravdivé informácie, ktoré vyvolávajú zbytočné napätie. Absolútnym dôkazom zámerne tendenčného a manipulatívneho spôsobu zobrazovanie skutočností a faktov zo strany O. Dúbravskej je včerajší príspevok o tom, že na strednú školu na východnom Slovensku poslalo Ministerstvo školstva oficiálny list v maďarskom jazyku. Ako svedčí obrazový záznam, Dúbravská odvysielala tento príspevok bez toho, aby mala reálne dôkazy o tom, že údajný list MŠ SR škole odoslalo. Ešte zarážajúcejšia je však skutočnosť, že Dúbravská zámerne zamlčala fakt, že na zmienenom dokumente je vytlačené meno zodpovedného pracovníka Odboru vzdelávania národnostných menšín Lászlóa Szabóa, pričom tento odbor mal celé roky v kompetencii bývalý štátny tajomník, v súčasnosti minister školstva László Szigeti. KDH je pobúrené odvysielanými vyjadreniami ministra školstva Lászlóa Szigetiho, ktorý vyhlásil, že celá záležitosť je pre neho prekvapením a nemal o nej žiadne informácie. László Szigeti nemusí už nič prešetrovať, ako povedal pre Markízu, pretože o celej záležitosti vedel. Stačí, ak minister Szigeti vyvodí priamu zodpovednosť voči svojmu blízkemu spolupracovníkovi L. Szabóovi. Vzhľadom k tejto udalosti, bude KDH pozorne sledovať kroky nového ministra, ktorý sa len deň po nástupe do funkcie uchýlil k praktikám lži.
Anna Andrejuvová
hovorkyňa KDH
AMEN

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Naďalej sme presvedčení, že náš postup bol v súlade so zákonom, ale v snahe uchrániť televíziu pred pokutami, to musíme urobiť." Branislav Zahradník v súvislosti s tým že Slovenská televízia nebude počas finálových večerov druhej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar vysielať reklamu.na základe analýzy situácie a rozhodnutí Najvyššieho súdu, ktorý vlani potvrdil pokuty za SuperStar udelené Radou pre vysielanie a retransmisiu

"Je to rozhodnutie generálneho riaditeľa televízie, ktoré má chrániť Slovenskú televíziu pred rizikom prípadných ďalších pokút. Sme však presvdčení že je rozdiel v tom, ako sme vysielali reklamu v prvej sérii a ako v druhej. Prestávky sú potrebné pre účinkujúcich, produkciu, techniku. Spravodlivosť je na našej strane".

Branislav Zahradník

"Raz som povedala, že na sex myslím každých šesť sekúnd. Tak si Amerika myslela, že som sexuálne šialená. Je to ale viac ako osem sekúnd." Carmen Electra "Abstinuje nám rozhodnutie vlády." Minister hospodárstva Jirko Malchárek

"Potrebujeme viac pušiek. Stotisíc ruských kalašnikovov nepostačuje. Venezuela potrebuje milión dobre vybavených a vyzbrojených mužov a žien, Imperialistický, fašistický a masovo vražedný prístup prezidenta Spojených štátov Georgea Busha nepozná obmedzenia. Myslím si, že Hitler by pôsobil veľa Busha ako nevinná detská vychovávateľka." Venezuelský prezident Hugo Chávez

"Médiá stratili cit pre rozdiel medzi kritickým hľadaním pravdy a bezhlavým podpásovým urážaním, pri ktorom nevhodná forma prehlušuje obsah.Liberálne médiá však na strane jednej stále snívajú svoj multikulturalistický sen, na strane druhej publikujú karikatúry, ktoré sa musia bolestne dotknúť i najmiernejšieho moslima. Nad touto hlúpou rozdrapenosťou ostáva stáť rozum. Predpokladám, že európske médiá sa poučia a naďalej budú urážať iba kresťanov, lebo vedia, že tam im fyzická odplata nehrozí".

Ešte minister vnútra a podpredseda KDH Vladimír Palko

"V Európe sa šíri ideológia, že každý môže všetko. Ľudia, ktorí túto ideológiu vyznávajú, tiež hovoria, že každý aj musí robiť všetko, dokonca aj to, čo je proti jeho svedomiu .Práve to je princíp tyranie, ktorému sa KDH vzoprelo." Vladimír Palko, KDH „Kvôli Bélovi Bugárovi. On stále chcel dôkazy. A keď som mu ich nahral, hneval sa. Ale ja viem, prečo sa hneval. Lebo tam neboli maďarské titulky.“ Pavol Rusko na otázku, prečo nahrával poslancov.

9. 2. 2006

"Budete čučet na televizi a bude huř."

"Budete čučet na televizi a bude huř."
Mali ste pocit, že dnes bolo odvysielaná politická talk-show Daniela Krajcera Sito o 21:55 ?
Áno, začala sa a skončila. Účasť smiešne odmietol Pavol Hrušovský a tak jediným účastníkom mal byť premiér Mikuláš Dzurinda. Čo sa vlastne stalo?
Je veľmi pravdepodobné, že zasiahlo nové vedenie a to mimoriadne nešťastne.
A je jedno, či po dohovore s premiérom. Neúčasť KDH je vlastným problémom strany a nie televízie. Bežná vec v bežných televíziách. Vaša neúčasť je vaší problémom. Zajtra sa však stretne predseda KDH Pavol Hrušovský s novým generálnym riaditeľom TV Markíza Václavom Mikom o prípadnom návrate politikov za KDH na obrazovku TV Markíza.
O čom asi chce Mika hovoriť ?
Jediné, čo môže ktorejkoľvek politickej strane povedať je, že mu môže byť KDH úplne ukradnuté. Alebo Markíza vyhovela smutnosmiešnemu vyhláseniu SMERU - sociálna demokracia : "Tak ako súkromná televízia Markíza donedávna slúžila P. Ruskovi, dnešné rozhodnutie pozvať do televíznej relácie SITO iba predsedu SDKÚ-DS M. Dzurindu potvrdzuje, kto je dnes pánom tejto vplyvnej televízie. SMER - sociálna demokracia považuje za smiešne odôvodnenie, prečo má byť M. Dzurinda v relácii sám. Dôvodom je vraj neúčasť pozvaného predsedu KDH P. Hrušovského. SMER - sociálna demokracia by rád pripomenul televízii Markíza, že keď nemohol prísť do relácie predseda ANO P. Rusko pre rokovanie vlády, televízia Markíza reláciu SITO zrušila a nedala priestor prítomnému predsedovi SMERU - sociálna demokracia R. Ficovi urobiť si propagandu v priamom prenose, ako to urobí dnes večer M. Dzurinda. Postoj televízie Markíza k dnešnej "diskusnej" relácii SITO naznačuje, za koho bude nasledujúce štyri mesiace kopať. Drzosť televízie Markíza je o to väčšia, že požiadala predsedu SMERU - sociálna demokracia R. Fica, aby M. Dzurindovi robil krovie v podobe krátkeho príspevku nahraného v odpoludňajších hodinách. SMER - sociálna demokracia nepochybuje o tom, že M. Dzurinda by bol s týmto príspevkom oboznámený ešte predtým, ako by vstúpil do "diskusnej" relácie SITO. Ak si chce televízia Markíza zachovať aspoň zdanie objektívnosti, musí dnešné cirkusové predstavenie M. Dzurindu zrušiť. Ak tak neurobí, sama predloží dôkaz, že ju riadia politické pokyny zo sídla SDKÚ. " Neodvysielanie dnešného SITA, nech sú dôvody akékoľvek ,e zlým signálom. Zdá sa, že o odídení Ruska sa politika vracia do rozhodovacích procesov Markízy opäť .
O pár mesiacov sú voľby.
Hra sa začala. U CME nič nové. O Hríbovej Pod lampou ani nehovorím.
Hádka nekompetentných a vinných a zaujatých. Aj keď zaujímavá a poučná. Hlavne o motívoch všetkých, ktorý sa v štúdiu stretli.
Hra sa začala, hra pokračuje. A ako hovorí môj priateľ z Ostravy "Budete čučet na televizi a bude huř.
"

SuperStar SK vs. Svet Again

SuperStar SK vs. Svet Again Airplay 5.týždeň 30.01.-5.02.2006 1. Madonna - Sorry 2. Mattafix - Big City Life 3. Sugababes - Ugly 4. Williams, Robbie - Advertising Space 5. Coldplay - Talk 6. Peha - Deň medzi nedeľou a pondelkom 7. Shakira - Don´t Bother 8. Chinaski - Tabáček 9. Webbe, Simon - No Worries 10. Predná, Zdenka - Len ty smieš 11. Smatanová, Zuzana - Svet mi stúpil na nohu 19. No Name - Čím to je 21. Bystrík - Či to nie je sen 23. Žbirka, Miroslav - Láskoliek 26. Polemic - Yes You´re Right 27. Kelecsenyi, Martin - Musím už ísť 29. Meky Revival - Balada o poľných vtákov 32. I.M.T. Smile - Lietajúca 34. Stereo - Po písmenku 38. U.K.N.D. - Morusova 44. Bezdeda, Tomáš - Cesty 45. Nocadeň - Jackie Chan 48. Tomeček, Samo - Nehorí 52. Rollins, dara - Party DJ 54. Nocadeň - Nestrieľajte do labutí 56. Gladiator - Bonboniera 58. Peha - Spomaľ 59. Hex - Život 61. Dubasová, Beáta - Kým pri nás láska spáva 66. Predná, Zdenka - Vietor 73. Tweens - Láska Chce Viac 76. Kirschner, Jana - She´s So Shallow 84. Para - Veci čo si pamätám 99. Le Payaco & Tina & Kirschner - Všetko sa dá zjesť

OTO 2005- nechýba niečo ?

OTO 2005- nechýba niečo ?
Nie je to vina súťeže samotnej, ale uvedomil si niekto, že kategória Moderátor/ka detských relácii, tento rok zmizla ? Bodaj by nie, kto a aké relácie by ju reprezentovali ? Tomáš Bezdeda v XXL a Petra Jurinová v Hviezdnobleskohniezde ?

„Ty krávo, to je hustý prkýnko!“

Ty krávo, to je hustý prkýnko!“
Dobrý deň, v piatok 3.2.2006 som sa nedočkal prvého dielu českého seriálu Snowborďáci.V programe publikovanom v médiách, na teletexte STV, ale aj v samotnýchupútavkách na obrazovke STV bol prezentovaný začiatok na 22:30 hod. Žiaľ anio 23:13 hod. sa avizovaný seriál neobjavil na obrazovke STV a ani som sa honedočkal. Ako koncesionár žiadam o vysvetlenie čo sa stalo a kedy bude náhradný termín vysielania. Ospravedlnenie nepovažujem ako adekvátnu odpoveď.Rád si vo vašej odpovedi prečítam, čo sa stalo, kto je zato menovite zodpovedný (editor, šéf vysielania, režisér, upratovačka, vyliata káva v mixpulte ...) a aký postih bude z toho vyvodený. Žiaľ, nebolo to raz, že som saavizovaného programu na obrazovkách nedočkal a v piatok prekypel pohár trpezlivosti.V každom prípade dôveryhodnosť značky STV v mojich očiach začína klesať. Najednej strane bojujete proti neplatičom a poukazujte, že litera zákona samusí dodržiavať, ale na strane druhej si robíte čo chcete - aj za moje peniaze.V každom prípade vás upozorňujem, že pokiaľ nedostanem odpoveď do 14 dní,beriem to ako pohŕdanie divákom a zároveň aj koncesionárom a v najbližšom možnom termíne odhlásim TV prijímač. Platiť začnem vtedy, ak uvidím pozitívnu zmenu v dodržiavaní ohlásených programov. S prianím pekného dňa ostáva.

8. 2. 2006

OTO 2005

OTO 2005

Zatiaľ stačia oficiálne výsledky : OTO 2005: Moderátor/ka spravodajských relácii: Aneta Parišková

Moderátor/ka publicistických relácii: Zlatica Puškárová

Moderátor/ka, komentátor/ka športových relácii: Martina Bartošíková

Moderátor/ka zábavných relácii: Adela Banášová

Spevák: Miro Žbirka

Speváčka: Zuzana Smatanová

Herec: Maroš Kramár

Herečka: Zdena Studenková

Zábavný program roka :

SOS

Program roka: Slovensko hľadá SuperStar

Cena Eurotelevízie: V politike

Sieň slávy: Pavol Mikulík

Absolútny OTO Maroš Kramár

SRO,s.r.o. 20

SRO,s.r.o. 20
Do druhého kola tretej voľby generálneho riaditeľa Slovenského rozhlasu (SRo) postúpili štyria zo štrnástich kandidátov na šéfa SRo - Hilda Gajdošová, Michal Dzurjanin, Milan Materák a Miloslava Zemková. Médiá o tom informoval prvý podpredseda Rozhlasovej rady Peter Varga. Rozhodlo o tom v tajnom hlasovaní 13 z 15 členov Rozhlasovej rady. Bývalá starostka bratislavského Starého Mesta Miloslava Zemková získala najviac - 4 hlasy, ekonomická riaditeľka SRo Hilda Gajdošová, predseda Rozhlasovej rady Michal Dzurjanin a bývalý riaditeľ STV Milan Materák získali zhodne po 3 hlasy. Druhé kolo voľby sa uskutoční 15. februára .

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS
Exriaditeľ SRo Jaroslav Rezník dnes po krátkom príhovore oznámil Rozhlasovej rade, že svoju kandidatúru sťahuje. Ako vysvetlil, osem rokov sa snažil kvalitne viesť SRo, v súčasnej situácii si však myslí, že by to nebolo reálne. Ako ďalej konštatoval pre médiá, nechce sa podieľať na zoštíhľovaní až rúcaní rozhlasu. Dôvodom jeho odchodu z voľby riaditeľa SRo, do ktorej sa nechce zapojiť, ani ak by sa opakovala, je aj fakt, že parlament podľa neho neschváli novelu koncesionárskeho zákona do konca volebného obdobia. Rezník nie je spokojný s tým, že zákon predložila poslankyňa Iveta Henzélyová, ktorú označil za "nešťastnú predkladateľku". Kritizuje aj schválenie generálneho pardonu na penále za nezaplatené koncesie. Myslí si, že to povedie k tomu, že ľudia koncesie prestanú platiť. Rezníkovi tiež prekážajú aj obvinenia, podľa ktorých práve on blokuje voľbu riaditeľa SRo, a že stojí za návrhom ministerstva kultúry na zmenu pravidiel voľby riaditeľov SRo a STV. "V tejto chvíli má Rozhlasová rada voľné ruky," povedal Rezník. Zároveň priznal, že Rozhlasová rada v novom zložení by ho ako riaditeľa nepodporovala. "Podobalo by sa to nepriateľskému prevzatiu firmy," dodal pre médiá.

NCTO 2005

NCTO 2005

Vyhlasujeme výsledky súťaže o Najtrápnejšiu CELEBRITU Televíznej Obrazovky 2005

Celkový počet vašich ctených 976 hlasov rozhodol takto :

1. Marianna Ďurianová 220/23%

Gratulujú : Ivan JakabovičMarek DospivaRobert SaliuRobert KaliňákŽigmund PálffyEric AssimakopoulosAlexander Rozin ml. Libor Bouček

Veríme, že jej vyjadrenie je úprimné :

„Nič z toho, čo robím, nepovažujem za neresti a už vôbec nie také, ktorých by som sa chcela zbaviť. So sebou som úplne spokojná.“

2. Nora Mojsejová 181/19% 3 Branislav Zahradník 128/13% 4. Zuzana Belohorcová 102/10% 5. Martina Šindlerová 91/9% 6. Braňo Mojsej 84/9%

Ostatné umiestnenia sú nepodstatné.Je mi ľúto obrovského talentu Ramady , minuloročnej víťazky Andrey Ušiakovej a výroku "Lebo máme choré kozy "od Zuzany Hajdu.

Nech je im zem ľahká

P.S. Obávame sa, že dnes Marianna vyhrá OTA

7. 2. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Odhaduje sa, že až 90,7 milióna amerických divákov v sobotu 4. februára sledovalo finále americkej futbalovej ligy Super Bowl. Je to najväčší počet divákov, ktorí sledovali ako tím Pittsburgh Steelers vyhral národný titul. Rekord v sledovanosti však nepadol, keďže v roku 1996 sedelo pri obrazovkách 94,1 milióna divákov. Vtedy sa tím Steelers tiež dostal do finále, no prehral v ňom s tímom Dallas Cowboys. No oproti minulému roku sa obecenstvo zvýšilo o päť percent, keďže minuloročné finále, pri ktorom New England Patriots porazili tím Philadelphia Eagles sledovalo 86,1 milióna obyvateľov USA. S finále Super Bowl sa spája veľa kontroverzie, keďže v polčase tu vystupujú hviezdy svetového formátu. Na britských búrlivákov z The Rolling Stones sa organizátori pripravili a priamy prenos z ich vystúpenia vysielali s päťsekundovým oneskorením, aby mohli všetky nevhodné slová v pokoji vymazať. "Steelers porazili Seattle Seahawks 21:10, no diváci zápas začali naozaj sledovať až v posledných piatich minútach," povedal Larry Hyams z prieskumu sledovanosti spoločnosti ABC. "Super Bowl je národné podujatie a ľudia si ho zapnú bez ohľadu na to, či hrá ich obľúbený tím. Hra vždy priláka divákov," dodal. Super Bowl je najväčšou televíznou show v USA. Odovzdávanie cien americkej filmovej Akadémie, ktoré neprajníci vtipne označujú ako Super Bowl pre ženy, prichádza až druhé v poradí, no s podstatne nižšou sledovanosťou. Minulý rok odovzdávanie Oscarov v USA sledovalo 41,5 milióna divákov. V porovnaní s ostatnými mestami najviac divákov, až 57,1 milióna, sledovalo zápas Super Bowl v Pittsburghu. Na druhom mieste s 55 miliónmi skončil Seattle. Podľa televíznych ratingov až 141,4 milióna divákov sledovalo aspoň časť tohto zápasu, kým 90,7 milióna divákov ho v priemere sledovalo celý čas.

Slovensko je jednou z troch krajín Európskej únie, v ktorých podiel domácností s digitálnou televíziou nedosahuje ani jedno percento. Vyplýva to zo správy, ktorú dnes zverejnila Európska komisia.V máji minulého roku stanovila EK rok 2012 ako termín pre ukončenie prechodu z analógového na digitálne vysielanie. EK sa snaží spolupracovať s členskými štátmi únie s cieľom zaistiť bezproblémový a rýchly prechod k digitálnej televízii, avšak doteraz bol pomalší ako sa očakávalo.V súčasnosti je v Európe vyše 47 miliónov digitálnych prijímačov, pričom najviac ich má Veľká Británia (64 percent domácností) nasledovaná Írskom, Švédskom a Fínskom. Európsky priemer predstavuje 24 percent domácností. Najmenší podiel majú Litva a Luxembursko (0,6 percenta), Slovensko (0,8 percenta) a Slovinsko (jedno percento).Výhodou digitálneho vysielania je viac TV služieb, čo znamená možnosť väčšej programovej voľby, lepšia kvalita obrazu a interaktívna televízia.

Digitálna televízia

Slovensko 23. miesto z 25.

Počet koncesionárov (v tis.) 0

Káblovátelevízia 0

Družicovátelevízia15

Pozemná televízia0

DSL 0

Celkom 15

Rozšírenie 0,8 %

Celá správa

Zdroj : TASR+EC

Favoriti na generála rozhlasu

Favoriti na generála rozhlasu
Prvý deň "Manažmentu by som ponechal len jedno auto a tiež by som zrušil služobné autá pre redaktorov. Tým by počas dňa stačila aj verejná doprava a v krajných prípadoch či v noci preplácaný taxík. " Ladislav Kubiš "Považujem sa za tvorivého človeka, vizionára a organizátora.Po po svojom prípadnom nástupe do vedenia rozhlasu by som urobil prieskum počúvanosti v každej dedine a meste na Slovensku." Roland Keťko "Chcel by som pre rozhlas využiť eurofondy. " Ján Derďák "Koncesionárske poplatky by sa mali vyberať v rámci daní." Emil Eštok

OBČERSTVOVACÍ KÚTIK

OBČERSTVOVACÍ KÚTIK
17.01.2006 "Určite demisiu nepodám, aj keby si to mnohí želali, pretože na to nevidím dôvod. Faktom ale je, že už začínam mať všetkého dosť a budem sa tým vážne zaoberať, pretože v takejto situácii sa pokojne pracovať nedá," uviedol dnes Rybníček pre TASR po zasadnutí Rady STV v Košiciach. Niektorí členovia rady mu vyčítali porušovanie zákona a obviňovali z demoralizovania a poškodzovania dobrého mena STV. Rybníček sa podľa vlastných slov cíti byť ohrozený a niekto sa snaží pošpiniť jeho meno. 03.02.2006 "Ja nikam neodchádzam."

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné
Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí udelila Slovenskej televízii a televízii Markíza pokuty za nesprávne označovanie programov logom o vekovej prístupnosti.
STV musí za tento prehrešok v programe Večerníček v auguste minulého roka zaplatiť 20-tisíc korún.
TV Markíza zaplatí 50-tisíc Sk, pretože toto pravidlo nedodržala v programe Monk vlani v júli.
Pre nesprávne uplatnenie jednotného systému označovania programov začala rada voči obom televíziám správne konanie.
Licenčná rada upozornila TV Markízu aj na porušenie objektívnosti spravodajstva v Televíznych novinách z 1. júla 2005 v príspevku Liečivé, alebo škodlivé?.
Rada schválila aj malé zmeny v licenciách na vysielanie spoločností MARKÍZA-SLOVAKIA, Prešovská kultúrna agentúra (Rádio Východ), Nautik TV, GES Slovakia (Rádio HEY) a Levická televízna spoločnosť (Infokanál Levice).
V prípade Markízy išlo o malé zmeny podielov programových typov, ktoré vysielatelia pravidelne robia.

I see dead people Revisited

I see dead people Revisited
Dnešné údajné výpovede v TV Markíza : Jana Segečová, šéfredaktorka publicistiky TV Markíza Stanislav Pavlík, donedávna riaditeľ centra spravodajstva a publicistiky Markízy. Ešte včera hádama aj zodpovedal za športovú redakciu Andrea Timková, čo v súvislosti so Stanislavom Pavlíkom neprekvapuje
.

Ty vole, to sa podniká

Ty vole, to sa podniká
O finalistov druhej série Slovensko hľadá SuperStar je už postarané aj po skončení tohto programu. Všetkých 11 súťažiacich totiž v stredu podpísalo zmluvu s agentúrou Background Production, ktorá ich zastúpi po skončení televíznej show. Pri zrode kariéry jednotlivých súťažiacich bude stáť na základe exkluzívnej manažérskej a merchandisingovej licencie s firmou Fremantlemedia Ltd. Spoločnosť sa o ňu snažila už minulý rok, kedy ich predbehla česká agentúra Scream Artist Management. "Uzavreté zmluvy začnú platiť po skončení súťaže a súvisia len s koncertným zastupovaním, nemajú nič spoločné s televíznymi plánmi," povedala Andrea Čurná z Background Production. Získať kontrakt s anglickou firmou nebolo podľa jej slov ľahké. "Dosť si nás preverovali - kto sme, čo sme, aké máme činnosti, ako sme zvládli vydávanie albumov a podobne. Preverili si každého pracovníka," uviedla ďalej Čurná. O tom, na akú dlhú dobu sú zmluvy podpísané, však hovoriť nechcela, pretože vraj ide o "obchodné tajomstvo".
Agentúra Background Production pripravuje po skončení finále podobne ako minulý rok Supertour 2006. Na sériu koncertov po Slovensku sa 11 súťažiacich vydá koncom apríla. Na svojom konte má firma už z minulosti množstvo vystúpení domácich a zahraničných interpretov. Pod ich záštitou si na Slovensku zaspievali Lucia Bílá, Karel Gott, Vanessa Mae, T.a.T.u., Las Ketchup, Pink, Chico and The Gypsies, Kate Ryan, či Scooter. Okrem toho sa podpísala i pod festival Okey leto.
Úprimne , byť na mieste finalistov -nič by som nepodpisoval. Spoločnosť Background production, spol. s r.o. je v likvidácii od 13.10.2005. Nahrádza ju asi firma Background promotion, s.r.o. / bývalý LASPOR, s.r.o/, ktorá má identickú adresu ako firma v likvidácii.
Dohoda o SuperStar nie je žiadnym prekvapením, veď konateľom Background promotion je Henrich Gavač a jeho príbuzná Andrea Gavačová donedávna pôsobila v STV a momentálne pôsobí vo Fremantlemedia Ltd, ktorá zmluvu podpísala.
Ty vole, to sa podniká.
V Stephen Street v Londýne musia byť asi všetci padnutí na hlavu

SRO,s.r.o. 19

SRO,s.r.o. 19
Projekty prvých siedmich zo 14 kandidátov na post generálneho riaditeľa SRo vypočuje dnes Rozhlasová rada. Ďalší siedmi prídu na rad zajtra, keď sa uskutoční prvé kolo už tretích volieb šéfa rozhlasu. Rozhlasová rada určila poradie kandidátov žrebovaním. Ako prvý predstúpi pred radu nový kandidát, šéfredaktor zahraničného vysielania SRo Ladislav Kubiš, po ňom manažér Roland Keťko a ekonomická riaditeľka a štatutárka SRo Hilda Gajdošová, ktorí už kandidovali. Potom rada vypočuje nových záujemcov - divadelného vedca Andreja Obucha, šéfa Rádiokomunikácií Gabriela Szántóa, manažérov Jána Derďáka a Emila Eštoka.Na druhý deň 8. februára príde na rad bývalý redaktor rozhlasu i Roľníckych novín Ján Nemec, ktorý kandiduje po druhý raz, po ňom nová kandidátka, bývalá starostka Bratislavy - Starého Mesta Miloslava Zemková. Nasleduje jeden z najsilnejších kandidátov predchádzajúcich volieb - bývalý generálny riaditeľ rozhlasu Jaroslav Rezník, po ňom nová tvár režisérka Oľga Janíková a bývalý zamestnanec SRo Alojz Špaček. Predposledný predstaví svoj projekt súčasný predseda Rozhlasovej rady Michal Dzurjanin, posledný príde bývalý riaditeľ Slovenskej televízie Milan Materák. Ak v prvom kole volieb nezíska žiaden z kandidátov desať hlasov - dvojtretinovú väčšinu hlasov rady, do druhého kola postúpia kandidáti s minimálne troma hlasmi. Rada ešte nerozhodla, kedy sa uskutoční prípadné druhé kolo, pravdepodobne však bude ešte vo februári. Jasné je len to, že ak v prvom hlasovaní druhého kola nezvolia nikoho, do posledného súboja o post riaditeľa SRo postúpia tí, ktorí získali najmenej štyri hlasy členov rady. Keďže je kandidát Dzurjanin členom rady, na voľbách sa nezúčastňuje a jeho hlas bude vo voľbách chýbať. Preferencie kandidátom tak bude rozdeľovať nie 15, ale 14 členov rady. Najsilnejším kandidátom doterajších dvoch volieb bol zakladateľ Rádia Twist, dnešný šéfdramaturg STV Ľuboš Machaj, ktorému ku zvoleniu chýbali dva hlasy. V tretích voľbách riaditeľa SRo je oveľa viac záujemcov, ako v predchádzajúcich dvoch voľbách. V prvých rada volila z deviatich záujemcov, v druhých z ôsmich. Doterajšie dve voľby boli neúspešné, keďže sa ani jednému z kandidátov nepodarilo získať potrebných desať hlasov od 15-člennej rady. K dvojtretinovej väčšine hlasov sa najviac priblížil dramaturg STV Ľuboš Machaj so ziskom ôsmich hlasov, druhý najúspešnejší bol bývalý riaditeľ SRo Jaroslav Rezník so šiestimi hlasmi. Rozhlas je bez riaditeľa od októbra 2005, keď sa Rezníkovi skončilo funkčné obdobie. SRo viedol od roku 1997. Urýchliť voľby chce Ministerstvo kultúry SR, ktoré už vypracovalo novelu zákonov o SRo a STV. Tá by v prípade patovej voľby znížila kvórum potrebných hlasov na osem.

Já teda nevím jestli to víte

Já teda nevím jestli to víte
Minulý týždeň sa vedenie STV rozhodlo, že už nebude vysielať reklamu počas prestávok finálových častí SuperStar. Podľa STV sa mal prenos vysielať aj naďalej s prestávkami, len sa už v nich nebudú vysielať reklamné bloky. To by však nemohli byť v prestávkach zaradené sponzorské odkazy na Ford a T- Mobile. Ide o ten istý problém a opäť zle riešený.

TA 3 riskuje

TA 3 riskuje
TA 3 sa pri nábehu svoje novej štruktúry rozhodla, že svoje Hlavné správy preruší programovými upútavkami a reklamou a vytvorí novú reláciu, ktorá sa volá Hlavné správy +, avšak ničím sa nelíši od relácie bez znamienka... Zákon č. 308zo 14. septembra 2000 o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v paragrafe 35 -Zaraďovanie reklamy a telenákupu do vysielania, článku 4 jasne hovorí, že : Vysielanie spravodajského, politickopublicistickeho a náboženského programu, programu pre maloletých a bohoslužieb sa nesmie prerušovať zaradením reklamy alebo telenákupu. Uvidme, ako sa s touto novinkou popasuje Rada pre vysielanie a retransmisiu.

6. 2. 2006

Pokuty a sankcie naše každodenné

Pokuty a sankcie naše každodenné
Rada pre vysielanie a retransmisiu P r o g r a m zasadnutia 7. 2. 2006 Na SuperStar ešte nedôjde... Šetrenie sťažnosti Návrh na začatie správneho konania Sťažnosť č.1582/181-2005 sťažovateľ: fyzická osoba (na vysielanie programu Črepiny v televízii JOJ dňa 11.7.2005) Správa o šetrení sťažnosti č. 1582/181-2005 smerujúcej proti vysielaniu televízie JOJ Vysielateľ: MAC TV, s.r.o., Bratislava Šetrenie sťažnosti Návrh na začatie správneho konania Sťažnosť č. 2768/316-2005 sťažovateľ: fyzická osoba (na vysielanie filmového diela „Pravdivé lži“ z dňa 12.11.2005) Správa o šetrení sťažnosti č.2768/316-2005 smerujúcej proti vysielaniu TV Markíza Vysielateľ: Markíza-Slovakia, s.r.o., Blatné Šetrenie sťažnosti Návrh na začatie správneho konania Sťažnosť č. 2945/337-2005 sťažovateľ: fyzická osoba (na vysielanie programu Správy STV zo 14.11.2005 a program Reportéri zo dňa 14.11.2005 ) Správa o šetrení sťažnosti č. 2945/337-2005 smerujúcej proti vysielaniu Slovenskej televízie Vysielateľ: Slovenská televízia – vysielateľ na základe zákona Šetrenie sťažnosti Sťažnosť č. 2796/323-2005 sťažovateľ: fyzická osoba (na vysielanie programu Reportéri zo dňa 14.11.2005) Správa o šetrení sťažnosti č. 2796/323-2005 smerujúcej proti vysielaniu Slovenskej televízie Vysielateľ: Slovenská televízia, vysielateľ na základe zákona Šetrenie sťažnosti Sťažnosť č. 3166/374-2005 sťažovateľ: fyzická osoba (na vysielanie programu film Medea) Správa o šetrení sťažnosti č.3166/374-2005 smerujúcej proti vysielaniu STV Vysielateľ: Slovenská televízia, vysielateľ na základe zákona Šetrenie sťažnosti Sťažnosť č. 3081/365-2005 sťažovateľ: právnická osoba (na vysielanie programu Pálenica Borisa Filana zo dňa 26. 11. 2005) Správa o šetrení sťažnosti č. 3081/365-2005 smerujúcej proti vysielaniu Slovenského rozhlasu Vysielateľ: Slovenský rozhlas, vysielateľ na základe zákona Návrh na začatie správneho konania (Odpovede z obrazovky z dňa 11.12.2006 - neodvysielanie oznamu o porušení zákona v čase za podmienok určených v rozhodnutí Rady č. RL/575/2005) Vysielateľ: Slovenská televízia, vysielateľ na základe zákona Návrh na uloženie sankcie – pokuty SK č.: 294-PgO/O-1728/2005 zo dňa 11.10.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažnosti č. 1673/187-2005 (dodržiavanie § 20 ods. 5 zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: „Monk III.“, 17.07.2005) ÚK: Markíza-Slovakia, s.r.o., Blatné Návrh na zastavenie správneho konania SK č.: 419-PgO/O-2071/2005 zo dňa 08.11.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažnosti č. 1986/215-2005 (dodržiavanie § 20 ods. 5 zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: „S.O.S.“, 20.09.2005) ÚK: Slovenská televízia – vysielateľ na základe zákona Návrh na uloženie sankcie – upozornenia na porušenie zákona SK č.: 295-PgO/O-1729/2005 zo dňa 11.10.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažností č. 1716/193-2005 a 1610/183-2005 (dodržiavanie § 16 písm. b) zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: TN - „Liečivé alebo škodlivé?“, 01.07.2005) ÚK: Markíza-Slovakia, s.r.o., Blatné Návrh na uloženie sankcie – upozornenia na porušenie zákona SK č.: 296-PgO/O-1730/2005 zo dňa 11.10.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažností č. 1801/198-2005,1802/199-2005 a 1853/203-2005 (dodržiavanie § 16 písm. g) zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: „Večerníček“, 20. – 22.08.2005) ÚK: Slovenská televízia – vysielateľ na základe zákona Návrh na uloženie sankcie – pokuty SK č.: 297-PgO/O-1732/2005 zo dňa 11.10.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažností č. 1801/198-2005,1802/199-2005 a 1853/203-2005 (dodržiavanie § 20 ods. 5 zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: „Večerníček“, 20. – 22.08.2005) ÚK: Slovenská televízia – vysielateľ na základe zákona Návrh na uloženie sankcie – upozornenia na porušenie zákona SK č.: 264-PgO/O-1536/2005 zo dňa 13.09.2005 Doplnenie: Správa o šetrení sťažnosti č. 1303/167-2005 (dodržiavanie § 34 ods. 1 a § 35 ods. 1 zák. č. 308/2000 Z.z.) (monitorovaný program/deň: „Ružový panter opäť zasahuje“, 04.06.2005) ÚK: Markíza-Slovakia, s.r.o., Blatné

Tie hlúpe náhody

Tie hlúpe náhody
V súťaži Slovensko hľadá SuperStar 1 dostal od poroty divokú kartu Peter Kotuľa.
Ján Kotuľa / nominant KDH/ je štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky, členom dozornej rady spoločností Letisko M.R.Štefánika - Airport Bratislava, a.s. (BTS) , Národná diaľničná spoločnosť, a.s. a predseda dozornej rady Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. Takisto kandiduje na starostu Petržalky.
V Slovensko hľadá SuperStar 2 dostala divokú kartu Petra Kepeňová.
Milan Kepeňa kandidoval na predsedu VÚC BB. Navyše ,opustil Alianciu nového občana ako jej podpredseda .

Lepšie správy pre STV, zlé pre JOJ

Lepšie správy pre STV, zlé pre JOJ

Top 20 všetky slovenské stanice 5.týždeň (30.1.2006 -5.2.2006) 1.Televízne noviny Markíza 5. 2. 2006 33.4 72.3 2.Športové noviny Markíza 31. 1. 2006 19:21:54 22.1 52.4 3. Slovensko hľadá SuperStar II.-3.časť Jednotka 3. 2. 2006 21:53:08 22.0 50.9 4. Slovensko hľadá SuperStar II.-2.časť Jednotka 3. 2. 2006 21:06:39 21.9 45.7 5. Hurikán Markíza 4. 2. 2006 20:03:57 20.4 43.3 6. Slovensko hľadá SuperStar II.-1.časť Jednotka 3. 2. 2006 20:11:19 18.3 38.0 7. NOVINY TV JOJ 30. 1. 2006 19:29:47 18.1 39.0 8. VILOmeniny Markíza 5. 2. 2006 20:04:51 18.0 36.0 9. Zámena manželiek Markíza 31. 1. 2006 20:04:32 17.9 39.3 10. Je to možné?! Markíza 2. 2. 2006 20:03:50 15.4 32.9 11. Kobra 11 IX. Markíza 31. 1. 2006 21:20:10 15.3 40.2 12. Macocha Markíza 30. 1. 2006 18:00:12 15.2 42.0 13. Nákupná horúčka Markíza 1. 2. 2006 20:03:03 15.1 33.1 14. Slnko, seno, jahody Markíza 3. 2. 2006 20:07:26 14.5 30.1 15. Góly -body -sekundy Jednotka 5. 2. 2006 19:54:30 14.5 30.2 16. Znamenia Markíza 4. 2. 2006 21:07:18 14.4 37.3 17. Srdcové záležitosti Markíza 5. 2. 2006 18:21:46 14.4 36.9 18. Milionár Markíza 30. 1. 2006 20:04:02 14.2 30.1 19. Kameňák 3 Jednotka 2. 2. 2006 20:09:13 13.7 30.5 20. Elisa z Rivombrosy Markíza 1. 2. 2006 20:48:13 13.6 35.7 24-hodinový podiel na trhu Markíza- 31.5% Jednotka - 21,9 % Dvojka - 4.4% TV JOJ -16.4% TA 3 -1.3%

33rd Annual Annie Award

33rd Annual Annie Award
Na 33. ročníku odovzdávania cien Medzinárodnej spoločnosti animovaného filmu Annie v kalifornskom Glendale kraľovala snímka Wallace a Gromit: Prekliatie králikodlaka. Ceny často napovedajú, kto zvíťazí v honbe za Oscarom v kategórii najlepší animovaný film. Wallace a Gromit: Prekliatie králikodlaka bude podľa odborníkov tento rok to najlepšie, čo Veľká Británia môže zo svojej filmovej produkcie ponúknuť. Kreslená snímka získala na Annie cenu za najlepší animovaný film, efekty, animáciu postáv, hudbu, charaktery, réžiu, produkciu, scenár, dabing a dej. Snímka z produkcie štúdia Walta Disneyho Lilo & Stitch 2: Stich has a Glitch získala cenu v kategórii najlepší film z domácej produkcie. The Fan and the Flower zasa vymenovali za najlepší krátky animovaný film a prím v kategórii najlepšia reklama získal Mr. Pants za upútavky na spoločnosť United Airlines. Televízna spoločnosť Cartoon Network si vďaka seriálu Star Wars: Clone Wars II odniesla cenu za najlepšiu televíznu produkciu, kreslič Ernie Gilbert za postavu z Nickelodeon’s The Fairly Odd Parents, režisér Peter Shin získal Annie za The Family Guy, Seth McFarland sa tešil z ceny za dabing postavy Stewieho v rovnakej snímke a scenáristický tím kresleného animovaného seriálu SpongeBob SquarePants za epizódu Fear of a Krabby Patty. Cena za najlepšie animovanú videohru putovala za Ultimate Spider-man do spoločností Activision a Treyarch. Medzi nominovanými bol aj Slovák Martzin Ušiak za film Madagascar -špeciálne efekty (lighting & effects) robil aj pre Shreka Víťazi : Best Animated Feature Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Best Home Entertainment Production Lilo & Stitch 2: Stitch Has A Glitch – DisneyToon Studios Best Animated Short Subject The Fan and The Flower – Atomic Television/Plymptoons Productions Best Animated Television Commercial United Airlines "Mr. Pants" - Acme Filmworks Best Animated Television Production Star Wars: Clone Wars II Chapters 21-25 - Cartoon Network Studios Best Animated Video Game Ultimate Spider-Man – Activision/Treyarch INDIVIDUAL ACHIEVEMENT CATEGORIES Animated Effects Jason Wen - "Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit" – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Character Animation Claire Billett – “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit" – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Character Design in an Animated Feature Production Nick Park – “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Character Design in an Animated Television Production Ernie Gilbert – The Fairly OddParent “The Good Old Days” - Nickelodeon Directing in an Animated Feature Production Nick Park, Steve Box – “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Directing in an Animated Television Production Peter Shin - Family Guy “North by North Quahog” – Fox TV Animation Music in an Animated Feature Production Julian Nott – “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit”– Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Music in an Animated Television Production James L. Venable, Jennifer Kes Remington - Foster’s Home For Imaginary Friends “Duchess of Wails” – Cartoon Network Studios Production Design in an Animated Feature Production Phil Lewis “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit”- Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Production Design in an Animated Television Production Mike Moon, Craig McCracken, Dave Dunnet, Martin Ansolabehere - Foster’s Home for Imaginary Friends “A Lost Claus” - Cartoon Network Studios Storyboarding in an Animated Feature Production Bob Persichetti – “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Storyboarding in an Animated Television Production Lauren MacMullan - AVATAR:The Last Airbender “The Deserter” - Nickelodeon Voice Acting in an Animated Feature Production Peter Sallis – Voice of Wallace “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Voice Acting in an Animated Television Production Seth MacFarlane – Voice of Stewie - Family Guy “Brian the Bachelor” – Fox TV Animation Writing in an Animated Feature Production Steve Box, Nick Park, Bob Baker, Mark Burton “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” – Aardman Animations Ltd./DreamWorks Animation Writing in an Animated Television Production C.H. Greenblatt, Paul Tibbitt, Mike Bell, Tim Hill – SpongeBob “Fear of a Krabby Patty” – Nickelodeon

Kandidáti po Richardovi ?

Kandidáti po Richardovi ?
Richard I. Miroslav Kollár- predseda Rady STV, programový riaditeľ Inštitútu pre verejné otázky Richard II. Vladimír Repčík- bývalý generálny riaditeľ TelevízieMarkíza Richard III. Marek Maďarič- bývalý člen rady STV a šéf volebného tímu strany SMER – sociálna demokracia so zodpovednosťou za technicko-organizačné zabezpečenie kampane Richard IV. - ?

5. 2. 2006

2006 Writers Guild Awards

2006 Writers Guild Awards

Autori scenára k filmu Skrotená hora (Brokeback Mountain) o zabudnutej romanci medzi dvoma tvrdými kovbojmi získali na 58. ročníku cien Cechu scenáristov (Writers Guild Awards) cenu za najlepší adaptovaný scenár. Jeho tvorcovia Larry McMurtry a Diana Ossana sa nechali inšpirovať krátkou poviedkou spisovateľky Annie Proulx. Herci, ktorí stvárnili hlavné úlohy - Heath Ledger a Jake Gyllenhaal sa môžu tešiť z ôsmich Oscarových nominácií. Paul Haggis a Bobby Moresco, ktorí stáli za scenárom k dráme Crash, ktorá sleduje životy niekoľkých postáv počas chaotického 36-hodinového časového úseku v Los Angeles, vyhrali cenu za najlepší originálny scenár. Medzi ostatnými cenami zažiarila šou televíznej spoločnosti ABC Grey's Anatomy, ktorá vyhrala cenu určenú pre najlepší nový seriál. Larry David, autor a hviezda komédie stanice HBO Curb Your Enthusiasm získal prím v kategórii najlepšieho scenára v komediálnom seriáli. Zástup autorov scenárov k slávnemu seriálu ABC Nezvestní sa z ceny tešili v kategórii dramatických seriálov. Z ocenenia za najlepší animovaný televízny seriál sa tešil Michael Price za epizódu ku kreslenej legende Simpsonovci.

Originálne výsledky :

SCREEN WINNERS Original Screenplay CRASH, Screenplay by Paul Haggis & Bobby Moresco, Story by Paul Haggis, Lionsgate Adapted Screenplay BROKEBACK MOUNTAIN, Screenplay by Larry McMurtry & Diana Ossana, Based on the Short Story by Annie Proulx, Focus Features TELEVISION WINNERS Dramatic Series LOST, Written by JJ Abrams, Kim Clements, Carlton Cuse, Leonard Dick, Paul Dini, Brent Fletcher, David Fury, Drew Goddard, Javier Grillo-Marxuach, Adam Horowitz, Jennifer M. Johnson, Christina M. Kim, Edward Kitsis, Jeffrey Lieber, Damon L. Lindelof, Lynne Litt, Monica Macer, Steven Maeda, Elizabeth Sarnoff, Janet Tamaro, Christian Taylor, Craig Wright; ABC Comedy Series CURB YOUR ENTHUSIASM, Larry David; HBO New Series GREY'S ANATOMY, Written by Zoanne A. Clack, Ann Hamilton, Kip Koenig, Stacy McKee, James Parriott, Tony Phelan, Joan Rater, Shonda Rhimes, Mimi Schmir, Gabrielle Stanton, Krista Vernoff, Harry Werksman Jr., Mark Wilding; ABC Episodic Drama AUTOPSY (House), Written by Lawrence Kaplow; Fox Episodic Comedy YOU CAN'T MISS THE BEAR, Pilot (Weeds), Written by Jenji Kohan; Showtime Long Form - Original WARM SPRINGS, Written by Margaret Nagle; HBO Long Form - Adapted THE LIFE AND DEATH OF PETER SELLERS, Teleplay by Christopher Markus & Stephen McFeely, Based on the book by Roger Lewis; HBO Animation MOMMIE BEEREST (The Simpsons), Written by Michael Price; Fox Comedy/Variety - Music, Awards, Tributes - Specials THE KENNEDY CENTER HONORS, Written by George Stevens, Jr. and Sara Lukinson; CBS Comedy/Variety - (Including Talk) Series LATE NIGHT WITH CONAN O'BRIEN, Written by Mike Sweeney, Chris Albers, Jose Arroyo, Andy Blitz, Kevin Dorff, Dan Goor, Michael Gordon, Tim Harrod, Berkley Johnson, Brian Kiley, Michael Koman, Brian McCann, Guy Nicolucci, Conan O'Brien, Allison Silverman, Robert Smigel, Brian Stack, Andrew Weinberg; NBC Daytime Serials THE YOUNG & THE RESTLESS, Head Writer Kay Alden, Head Writer John F. Smith, Written by Janice Ferri, Jim Houghton, Natalie Minardi Slater, Sally Sussman Morina, Sara Bibel, Eric Freiwald, Linda Schreiber, Joshua S. McCaffrey, Marc Hertz, Sandra Weintraub; CBS Children's Script - Episodic And Specials NEW CHARLIE (Miracle's Boys), Written by Kevin Arkadie, Based on the novel by Jacqueline Woodson; Noggin Children's Script - Long Form Or Special EDGE OF AMERICA, Written by Willy Holtzman; Showtime Documentary Script - Current Events SOMEONE'S WATCHING, Written by Edward Gray; Discovery Times Channel THE TORTURE QUESTION, Written by Michael Kirk; PBS Documentary Script - Other Than Current Events UNFORGIVABLE BLACKNESS: THE RISE AND FALL OF JACK JOHNSON: PART 1, Written by Geoffrey C. Ward; PBS (TV) News Script - Regularly Scheduled, Bulletin Or Breaking Report PETER JENNINGS REMEMBERED (ABC World News), Written by Steve Alperin, Charles Gibson; ABC (TV) News Script - Analysis, Feature, Or Commentary THE MATTHEW SHEPARD STORY: SECRETS OF A MURDER (20/20), Written by Richard Gerdau, Stephen Jimenez, Glenn Silber; ABC (TV) Graphic Animation INAUGURATION 2005, Written by Steve Bottorff, Eric Diga, Lisa Fisher, Alice Kreit, Casey Sattler; ABC RADIO WINNERS (Radio)News Script- Regularly Scheduled, Bulletin Or Breaking Report WORLD NEWS THIS WEEK, Written by Marianne J. Pryor; ABC (Radio) News Script - Analysis, Feature Or Commentary PASSAGES (CBS News), Written by Gail Lee; CBS On-Air Promotion (Radio Or Television) SIN CITY and MARINE and KIRSTIE ALLEY and B.T.K. and GENERIC (DATELINE), ROAD TO INAUGURATION and BRIAN WILLIAMS IMAGE (NBC NIGHTLY NEWS), RUNAWAY BRIDE (NBC), Written by Adam Kessler; NBC

Nová reality show

Nová reality show
Už zajtra !

STV News

STV News
Slovenská televízia vysiela od 1. februára 5 minútovú reláciu Prvé správy na STV o 18.45. Moderátormi sú- Jana Holéciová , Martina Utešená, Peter Nitnaus a Anton Molnár. Relácia môže byť ohrozením TA 3 a jej Hlavných správ, vysielaných v tom istom čase.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Ministerstvo kultúry (MK) SR chce zmeniť pravidlá volieb generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (STV) a Slovenského rozhlasu (SRo). V návrhu novely zákonov o STV a SRo, ktorý je do 7. februára v pripomienkovom konaní, MK tiež navrhuje viacero zmien v právomociach Rady STV a Rozhlasovej rady. Ministerstvo by chcelo, aby zákon začal platiť od 1. mája tohto roka. Podľa predstaviteľov Rady STV a Rozhlasovej rady však novely neriešia problémy verejnoprávnych médií, najmä financovanie. Rozhlasová rada sa 1. februára zhodla, že návrh nerieši aktuálne problémy v SRo a rada ho považuje za nesystémový. "Samozrejme, že je to len čiastková úprava, ktorá má riešiť konkrétny problém a očakávať od nej čokoľvek iné je nezmysel," povedal predseda Rady STV Miroslav Kollár. To ale podľa neho na druhej strane dokazuje, že pôvodný zákon nie je najdokonalejší. Hlavná zmena sa týka voľby šéfa verejnoprávneho rozhlasu a verejnoprávnej televízie. Vychádza z teraz platného pravidla, že rada môže voliť riaditeľa v dvoch hlasovaniach, pričom druhé sa môže ešte v ten istý deň opakovať. V súčasnosti pre všetky hlasovania platné dvojtretinové kvórum, MK SR ponecháva v prvom a druhom hlasovaní. Mení však pravidlá opakovania hlasovania po druhom hlasovaní, kedy by na zvolenie mala stačiť nadpolovičná väčšina hlasov všetkých členov rady, čo je aspoň 8 z 15. Zmenu kvóra potrebného na zvolenie podporila väčšinou hlasov, ôsmimi zo 14 prítomných, na svojom poslednom zasadnutí Rozhlasová rada. Takéto opatrenie by mohlo vyriešiť problémy so zvolením nového generálneho riaditeľa SRo, ktorého Rozhlasová rada volí od jesene už v poradí v tretej voľbe. Svoju právomoc voliť generálneho riaditeľa tak využíva v praxi po prvýkrát. Predtým šéfov STV a SRo volila NR SR, poslanci od roku 2004 preniesli toto právo na rady. Podľa súčasných pravidiel je vo všetkých hlasovaniach voľby potrebných na zvolenie minimálne 10 z 15 hlasov rady. Podľa Kollára je zníženie kvóra v 2. kole na minimálne 8 hlasov riešením patovej situácie v Rozhlasovej rade. "Na druhej strane by sa takto zvolený riaditeľ opieral o pomerne krehkú väčšinu v rade - a aj keď na jeho odvolanie treba stále desať hlasov, pre bežnú komunikáciu s radou a schvaľovanie uznesení to môže byť problém," upozorňuje šéf Rady STV. Ideálne je trojpätinové kvórum, teda 9 z 15 hlasov, tvrdí. Návrh ďalej upravuje podmienky kandidatúry na post generálneho riaditeľa STV a generálneho riaditeľa SRo. Okrem iného MK SR navrhuje, aby záujemca o účasť vo voľbách šéfa verejnoprávneho rozhlasu alebo televízie nemohol byť členom iného orgánu SRo alebo STV. Ak sa teda bude chcieť o funkciu generálneho riaditeľa uchádzať člen Rozhlasovej rady alebo Rady STV, bude sa musieť najprv vzdať členstva. Podľa M. Kollára a Rozhlasovej rady, je však tento problém najmä etickým. MK SR tiež chce zmeniť súčasné pravidlo, podľa ktorého si úspešný kandidát na generálneho riaditeľa musí svoj prípadný konflikt záujmov vyriešiť do 30 ní od svojho zvolenia a predlžuje túto lehotu na 45 dní. Dáva Rozhlasovej rade a Rade STV väčšie právomoci pri schvaľovaní štatutárnych zástupcov generálneho riaditeľa. Novela tak podľa šéfa Rady STV rieši možnú patovú situáciu, keď by STV či SRo nemali riaditeľa a nebol by ani vymenovaný zástupca. "Podľa dnes platného zákona by sa totiž mohlo stať, že STV či SRo nemá v takomto prípade kto riadiť a rada nemá možnosť túto situáciu riešiť," povedal Kollár a dodal, že toto opatrenie by rade umožnilo do zvolenia riaditeľa schváliť štatutára. To, čo STV podľa Kollára potrebuje, je jasná mediálna politika štátu. To takáto čiastková novela riešiť nemôže. Vláda bude musieť hneď po voľbách urýchlene systematicky "upratať" pravidlá fungovania médií, najmä s ohľadom na technologické zmeny, ktoré čakajú televízne a rozhlasové vysielanie, dodal Kollár.