30. 6. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americký prezident Donald Trump vyjadril v piatok podporu novinárom po tom, ako útočník v predošlý deň zastrelil päť ľudí v redakcii lokálneho denníka v hlavnom meste štátu Maryland.
      Podľa Trumpovho vyhlásenia z Bieleho domu, ktoré priniesla agentúra AP, by "novinári, tak ako všetci Američania, nemali mať strach z toho, že budú násilne napadnutí pri výkone svojej práce". Prezident sa po útoku v redakcii denníka Capital Gazette v Annapolise taktiež vyjadril, že myslí na preživších a pozostalých po obetiach tohto "hrôzostrašného" vraždenia.
      Ako poznamenala AP, Trump bežne označuje novinárov, ktorí sa venujú jeho osobe, za tvorcov "falošných správ", ale aj za "zlodejov" či "nepriateľov ľudu".
      Muža zadržaného v súvislosti so streľbou v redakcii Capital Gazette obvinili v piatok z päťnásobnej úkladnej vraždy. Súd nariadil jeho ponechanie vo väzbe.
      Zadržaný muž, identifikovaný ako 38-ročný Jarrod W. Ramos, podľa polície vtrhol do redakcie s opakovacou brokovnicou a usmrtil štyroch novinárov i jednu administratívnu pracovníčku. Podľa AP ide o jeden z najsmrtiacejších útokov na novinárov v dejinách Spojených štátov.

Stovky ľudí sa v piatok večer zhromaždili na sviečkovom pochode v americkom meste Annapolis, aby si pripomenuli pamiatku piatich obetí štvrtkovej streľby v redakcii lokálneho denníka.
      Na pietnej akcii v centre metropoly amerického štátu Maryland, ktorá sa začala prečítaním mien zabitých, sa podľa agentúry Reuters zišlo vyše 300 ľudí. Niektorí z nich niesli plagáty s hashtagom #AnnapolisStrong (Annapolis /je/ silný).
      Účastníci prešli aj okolo rozsvietenej budovy štátneho Kapitolu (sídla miestneho Kongresu a guvernéra), kde boli vlajky spustené na počesť obetí na pol žrde. 
      Páchateľ, 38-ročný Jarrod W. Ramos, vtrhol vo štvrtok do redakcie denníka Capital Gazette s opakovacou brokovnicou a usmrtil štyroch novinárov i jednu administratívnu pracovníčku. V piatok ho obvinili z päťnásobnej úkladnej vraždy a súd nariadil jeho ponechanie vo väzbe. Podľa vyšetrovateľov páchateľ voči denníku prechovával dlhodobú nevraživosť, na útok sa vopred pripravoval a mal v úmysle zabiť čo najviac ľudí.  
      Podľa agentúry AP ide o jeden z najsmrtiacejších útokov na novinárov v dejinách Spojených štátov. Podporu pracovníkom médií v súvislosti s útokom vyjadril v piatok aj americký prezident Donald Trump, ktorý je známy svojimi odsudzujúcimi výrokmi na adresu novinárov.


Ruský orgán pre dozor nad médiami pohrozil odňatím vysielacej licencie spravodajskej televízii France 24. Tento francúzsky spravodajský kanál totiž údajne porušuje ruský mediálny zákon, informovala agentúra AP. 
      Príslušné varovanie zverejnila v piatok ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológii a masmédií (Roskomnadzor) a zaslala ho formou listu aj samotnej televízii. 
      Dozorný orgán podľa vlastného vyjadrenia zistil, že informácie šírené televíziou France 24 sú "pod kontrolou zahraničnej právnickej osoby". To je v rozpore s platným ruským zákonom, ktorý stanovuje, že zahraničné subjekty nemôžu mať viac než 20-percentný podiel v médiách pôsobiacich na území Ruskej federácie.
      France 24 vlastní prostredníctvom mediálneho holdingu francúzsky štát. Televízia má sídlo v Paríži a vysiela vo francúzskom, anglickom, arabskom a španielskom jazyku. Anglické vysielanie France 24 je v Rusku súčasťou programových balíkov miestnych satelitných televízií.   
      Oznámenie Roskomnadzoru bolo zverejnené deň po tom, ako francúzska audiovizuálna rada (CSA) napomenula ruskú satelitnú televíziu RT, ktorá podľa nej zverejnila zavádzajúcu správu spochybňujúcu chemické útoky v Sýrii. RT podľa CSA v predmetnej správe chybne preložila vyjadrenia sýrskych civilistov.
      Agentúra Reuters okrem toho informovala o piatkovom vyjadrení výboru hornej komory ruského parlamentu, ktoré sa týka nemeckej verejnoprávnej spravodajskej stanice Deutsche Welle (DW). Poslanci avizovali, že požiadajú regulačné orgány o preskúmanie toho, či DW pôsobí v súlade s ruskými zákonmi. Člen výboru Igor Morozov pohrozil, že DW by mohla potenciálne prísť aj o licenciu na vysielanie v Rusku. 
      Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová vo štvrtok obvinila Deutsche Welle zo zverejnenia "urážlivých článkov" na sociálnych, uvádza agentúra Reuters. 

Copyright ©TASR 2018



Stretnutie základnej G-skupiny medzi Nemeckom a Mexikom na XXI. majstrovstvách sveta vo futbale v Rusku zhliadlo pri televíznych obrazovkách 215 miliónov fanúšikov. Podľa údajov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) to bol najsledovanejší duel doterajšieho priebehu šampionátu. Úradujúci svetoví šampióni z Nemecka v ňom podľahli tímu "El Tri" prekvapivo 0:1. Zverenci trénera Joachima Löwa neskôr prekonali Švédov (2:1), ale po ďalšom nečakanom zaváhaní s reprezentáciou Kórejskej republiky (0:2) sa s turnajom predčasne rozlúčili.

Americká herečka Julia Roberts je aktívna na službe Instagram. Hviezda filmu Pretty Woman si tam tento týždeň založila vlastné konto a zároveň zverejnila svoj vôbec prvý príspevok na sociálnych sieťach. Je to jej fotografia, ako sedí na tráve v rifľových šortkách a čiernom tričku s dlhým rukávom s nápisom Love (Láska). K fotografii pripojila aj krátky pozdrav „Hello“. Päťdesiatročná držiteľka Oscara nemá žiadny účet na sociálnej sieti Facebook ani Twitter.
Julia Fiona Roberts má na konte Oscara za stvárnenie Erin Brockovich v rovnomennom filme Stevena Soderbergha z roku 2000. Na celom svete sa však preslávila už desať rokov predtým ako Vivian Ward v romantickej snímke Pretty Woman (1990), pričom táto úloha jej vyniesla okrem oscarovej nominácie aj Zlatý glóbus. Jej ďalšími filmami sú napríklad Zomrieť mladý (1991), Noci s nepriateľom (1991), Prípad Pelikán (1993), Svadba môjho najlepšieho priateľa (1997), Notting Hill (1999), Nevesta na úteku (1999), Dannyho jedenástka (2001), Mexičan (2001), Zlatíčka pre každého (2001), Na dotyk (2004), Dannyho dvanástka (2004), Súkromná vojna pána Wilsona (2007), Valentín (2010), Jedz, modli sa, miluj (2010), Moja krásna učiteľka (2011), Snehulienka (2012), Blízko od seba (2013), Tajomstvo ich očí (2015), Hra peňazí (2016) alebo Deň matiek (2016).

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

TO JE TV!

TO JE TV!

29. 6. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Francúzska rada pre audiovizuálne vysielanie CSA varovala pobočku ruskej televízie RT France pred neobjektívnym spravodajstvom.
Regulátor môže v krajnom prípade odobrať médiám vo Francúzsku vysielaciu licenciu.
CSA reagovala konkrétne na aprílové spravodajstvo francúzskej mutácie RT o útoku chemickými zbraňami v občianskou vojnou zmietanej Sýrii. Uviedla, že RT neinformovala dostatočne poctivo a presne a nezabezpečila potrebnú "rozmanitosť názorov". RT spochybňovala, že k útoku vôbec došlo, a obviňovala miestnych povstalcov z toho, že udalosť naaranžovali. Tiež jej preklad v titulkoch sa nezhodoval s arabskými výpoveďami svedkov.
CSA poznamenala, že v spravodajstve došlo k "výraznej nerovnováhe" v tak citlivej téme.
Vysielanie RT vo francúzskom jazyku je od konca minulého roka k dispozícii televíznym predplatiteľom francúzskej telekomunikačnej skupiny Free, ostatní traja operátori ju neponúkajú. K dispozícii je tiež na internete a prostredníctvom satelitu.
Francúzsky prezident Emmanuel Macrona v čase minuloročných volieb RT obvinil zo snahy o ich ovplyvňovanie a zo šírenia dezinformácií.

Copyright © ČTK 2018
Zľava: Tony Hall, Noel Curran, Delphine Ernotte Cunci


Za prezidenta Európskej vysielacej únie (EBU), ktorá združuje viac ako 70 médií verejnej služby z 56 krajín sveta vrátane SR, zvolili v piatok na jej valnom zhromaždení v albánskej Tirane generálneho riaditeľa britskej BBC Tonyho Halla.
Post viceprezidentky obsadí od budúceho roka Delphine Ernotteová-Cunciová, generálna riaditeľka France Television.
Informovali o tom internetové servery EBU.ch a Parabola.cz.
Úlohou nového vedenia EBU bude v nasledujúcom dvojročnom období mimo iného hájiť pozície verejnoprávnych médií v rámci druhej vlny digitalizácie, ktorá sa týka väčšiny európskych vysielateľov.
Tony Hall krátko po svojom zvolení do čela EBU zdôraznil, že úloha médií verejnej služby je v súčasnosti dôležitejšia ako kedykoľvek v minulosti. V globalizovanom svete však čelia množstvu výziev, od zmeny prístupu k spravodajským obsahom po vznik nových mediálnych formátov. "Našou úlohou je zareagovať včas na tento vývoj a rozvinúť verejnú službu v prospech našich divákov," zdôraznil muž, ktorý pôsobí v britskej BBC od roku 1973 a jej generálnym riaditeľom sa stal pred piatimi rokmi.
Hall a Ernotteová-Cunciová nahradia vo funkciách Jeana-Paula Philippota z frankofónnej belgickej RTBF a Monicu Maggioniovú z talianskej RAI, ktorí zastávali spomínané funkcie po desať, respektíve tri roky.

Copyright ©TASR 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Výťažok z predaja mesačníka Cesta v uliciach Prešova, ktorý v rámci Národného týždňa charity zorganizovala Gréckokatolícka charita Prešov (GKCH), pôjde dvom ženám na vozíku. Spoločne s dlhoročnými distributérmi a zástupcami GKCH si rolu predajcu podľa organizátorov vyskúšali na vlastnej koži viaceré známe tváre. V jednej zo skupiniek bol Mons. Ľubomír Petrík, protosynkel Prešovskej archieparchie.
"Bohu vďaka za Národný týždeň charity. Liturgiou s otcom arcibiskupom a metropolitom sme chceli symbolicky dať najavo, aká dôležitá je Charita a práca všetkých jej zamestnancov. Ak ešte dnes sú mnohí ľudia schopní vnímať Krista a cirkev, tak predovšetkým práve cez to, čo robí charita," povedal Petrík.
Spoločne s distributérmi časopis predával Fabián Novotný, zástupca riaditeľa úradu Prešovského samosprávneho kraja, Vasil Kormaník, duchovný správca GKCH, Peter Valiček, riaditeľ GKCH, a šéfredaktorka časopisu Cesta Denisa Považanová. "Obdivujem, že sa naši distributéri Cesty rozhodli výťažok z predaja venovať dvom dámam, ktoré sú na vozíku. Je to krásny ľudský príklad. Tí, ktorí sami nemajú, podporia svojím pričinením iných," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá sa tiež zapojila do predaja.
Výťažok z predaja Cesty v hodnote 473 eur bol na základe spoločného rozhodnutia distributérov mesačníka Cesta odovzdaný dvom ženám. Bývalé klientky GKCH so zdravotným znevýhodnením si finančne pomôžu s nákladmi spojenými na ich bývanie v zariadení sociálnych služieb.
"Sme veľmi radi, že pozvanie do tejto premiérovej aktivity v meste Prešov prijali viacerí hostia, ktorí sa nebáli vyjsť z pohodlia kancelárie a zažiť prijatie aj odmietnutie alebo nezáujem zo strany verejnosti," dodala Považanová.


Copyright ©TASR 2018

Otvorená výzva ministerke kultúry Ľubici Laššákovej

Otvorená výzva ministerke kultúry 

Ľubici Laššákovej

Slovenský ochranársky snem vyzval ministerku kultúry Ľubicu Laššákovú, aby sa zasadila za zachovanie verejnoprávneho charakteru RTVS - najmä za posilnenie nezávislého, na faktoch založeného, kritického a investigatívneho charakteru verejnoprávnych médií a tomu zodpovedajúcej personálnej politiky, ako aj rešpektovania opakovane deklarovaných kritických názorov časti tvorivých pracovníkov a pracovníčok RTVS. Vzhľadom na vážnosť situácie očakávame bezodkladné kroky pani ministerky.

Ochranári upozorňujú ministerku kultúry na ohrozenie kvalitnej, nezávislej, na faktoch založenej, kritickej a investigatívnej žurnalistiky vo verejnoprávnych médiách
Otvorená výzva členov a členiek Slovenského ochranárskeho snemu
Vážená pani ministerka,

v poslednom čase nás znepokojilo viacero kontroverzných vyhlásení a rozhodnutí na pôde verejnoprávneho RTVS. Žiadame Vás preto, aby ste iniciovali a zasadili sa za:

1. Prinavrátenie skutočne verejnoprávneho charakteru RTVS, ktorého podstatou je služba verejnosti, a nie prisluhovanie politickým stranám či iným záujmovým skupinám.

2. Systémové a systematické opatrenia na zabránenie šírenia dezinformácií, poloprávd a tzv. hoaxov vo verejnoprávnych médiách.

3. Prehodnotenie požiadaviek dvanástich odchádzajúcich reportérov a reportérok RTVS, najmä ohľadom pôsobenia vedenia a manažmentu RTVS.

Odôvodnenie:

Z logiky veci majú verejnoprávne médiá slúžiť verejnosti, a preto majú byť čo najviac nezávislé, na faktoch založené, kritické a objektívne. Ich veľmi dôležitou, výsostne potrebnou a nezastupiteľnou náplňou práce musí byť aj investigatíva. Toto všetko je, podľa nám dostupných informácií, v súčasnosti v RTVS ohrozené, o čom svedčia početné prejavy nespokojnosti viacerých redaktorov a redaktoriek, ako aj odchod časti z nich z verejnoprávneho rozhlasu a televízie.

Aj nás znepokojujú viaceré aktivity vedenia RTVS, najmä niektoré personálne zmeny vo vedení spravodajstva po nástupe nového vedenia, ako aj nadštandardne vysoký podiel bývalých rezortných hovorcov a hovorkýň medzi tvorcami spravodajstva. Protest proti (dočasnému?) zrušeniu televíznej relácie Reportéri sme verejne vyjadrili už v januári t. r. Generálny riaditeľ RTVS na náš list dosiaľ nereagoval.

Od verejnoprávneho média očakávame službu verejnosti, odhaľovanie hoc i nepríjemnej pravdy, kritiku spoločenských nešvárov (vrátane oprávnenej kritiky tých, ktorí a ktoré majú v tomto štáte reálnu politickú a ekonomickú moc). Predpokladom takého konania je maximálne možná miera nezávislosti a autonómnosti.

Naopak, neželáme si dezinformácie, polopravdy a tzv. hoaxy, ktoré posilňujú nedôveru voči vedeckým poznatkom, občianskej spoločnosti, ako aj verejným inštitúciám a zároveň odvracajú pozornosť od riešenia skutočných problémov, vrátane problémov spojených s ochranou prírody, krajiny a životného prostredia.

Podobne ako pedagógovia VŠMU, aj my sme presvedčení/é, že: „...Dnešná napätá spoločenská i geopolitická situácia si vyžaduje skúsených reportérov a spravodajcov, schopných kritického pohľadu, rozumného uvažovania a kompetentnej analýzy faktov.“

Je preto potrebné, aby najmä na vedúcich postoch v RTVS pôsobili osoby, spĺňajúce najvyššie kritériá odbornosti, profesionality, morálky a občianskej statočnosti.

Aj z hľadiska ochrany prírody, krajiny a životného prostredia je kompetentný, kritický, otvorený, nezávislý, na faktoch založený a spoločensky angažovaný prístup médií k problémom viac ako dôležitý. Veríme, že RTVS bude nám, ochranárom, aj v budúcnosti aspoň takým dobrým partnerom, ako dosiaľ.

Za zohľadnenie našej výzvy Vám vopred ďakujeme.

S pozdravom,

Slovenský ochranársky snem a menovite jeho členovia a členky:

Ing. Juraj Melichár, prof. RNDr. Mikuláš Huba, CSc., prof. Juraj Nvota, doc. Zuzana Kronerová, Zuzana Homolová, Daniel Pastirčák, Ing. Fero Guldan, Ing. Ján Mičovský, doc. RNDr. Ľubica Lacinová, DrSc., doc. Ing. arch. Henrich Pifko, PhD., Ing. Karol Fröhlich, DrSc., prof. RNDr. Mária Kozová, CSc., Eulalia Štefanová, MUDr. Juraj Mesík, Mgr. art. Viera Dubačová, doc. RNDr. Ján Lacika, CSc., Branislav Moňok, Ing. Martina B. Paulíková, RNDr. Elena Fatulová, Mgr. RNDr. Ján Szőllős, CSc., Ing. arch. Boris Hochel, RNDr. Jozef Šibík, PhD., Ing. Štefan Szabó, PhD., Mgr. Ivana Kohutková, PhD., Mgr. Martin Hojsík, RNDr. Marcel Uhrin, PhD., Mgr. Andrej Popovič, Pavol Ziman, Mgr. Imrich Vozár, Ing. Dušan Bevilaqua, PhD., Mgr. Dana Mareková, Mgr. Tomáš Peciar, Mgr. Vladimír Mokráň, Ing. Milan Lichý, Mgr. Ladislav Bíro, Ing. Ľubica Trubíniová, MUDr. Peter Tatár, CSc., Ing. Zuzana Hudeková, PhD., RNDr. Jaromír Šíbl, PhD.. Ing. Daniel Lešinský, PhD., Mgr. Natália Šovkoplias, doc. Mgr. Tomáš Derka, PhD., prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc., Mgr. Kristína Hudeková, Pavel Šremer, prom. biol., Mgr. Richard Medal, Mgr. Marcel Zajac, Mgr. Ladislav Hegyi, Ing. Erik Baláž, Mgr. Samuel Smetana, doc. MUDr. Branislav Líška, CSc., MVDr. Samuel Pačenovský, Soňa Párnická, Doc. Ing. Fedor Gömöry, DrSc., Ing. Ľubica Kolková, Mgr. Jana Pavliková, Ing. Alexander Vágner, Mgr. Zuzana Dovalová, Ing. Katarína Šimončičová, Ing. Koloman Prónay

Na vedomie:

predseda, členovia a členky Výboru NR SR pre kultúru a médiá
tlačové agentúry a médiá.

Saturn Awards

Saturn Awards


Na 44. ročníku udeľovania Saturn Awards Akadémie sci-fi, fantasy a hororových filmov dominovala akčná snímka Čierny panter (2018). Marvelovka zasadená do prostredia fiktívnej africkej krajiny Wakanda získala päť trofejí, a to pre najlepšiu komiksovú adaptáciu, najlepšieho režiséra (Ryan Coogler), najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe (Danai Gurira), za najlepšiu výpravu a najlepšie masky.

Najlepším sci-fi filmom sa stal Blade Runner 2049 (2017), najlepším fantasy Podoba vody (2017) a najlepším hororom Uteč (2017). V kategórii animovaných snímok dominovala Coco (2017), ktorá získala aj cenu za hudbu. Trofej pre najlepší nezávislý film dostala Obyčajná tvár (2017). V kategórii akčných a dobrodružných filmov zvíťazil muzikál Najväčší showman (2017) a medzi trilermi triumfoval Tri billboardy kúsok za Ebbingom (2017). Cenu pre najlepšieho herca si odniesol Mark Hamill za výkon v snímke Star Wars: Poslední Jediovia (2017) a najlepšou herečkou sa vďaka stvárneniu superhrdinky Wonder Woman z rovnomennej snímke stala Gal Gadot. Trofej pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe dostal Patrick Stewart za snímku Logan: Wolverine (2017) a Toma Hollanda ocenili za najlepší výkon mladého herca.

V televíznych kategóriách sa darilo sérii Volajte Saulovi (2015) a novej sezóne kultového seriálu Mestečko Twin Peaks (1990 - 1991), ktorú uviedli po 26 rokoch. Oba projekty si vyslúžili po tri ceny. Volajte Saulovi sa stal najlepším akčným alebo trilerovým seriálom, pričom Michael McKean a Rhea Seehorn zaň získali ceny pre najlepšieho herca a herečku vo vedľajších úlohách v televízii. Twin Peaks dostalo trofej v kategóriách Najlepšia prezentácia v televízii, Najlepší herec v televízii (Kyle MacLachlan) a Najlepší hosť v televízii (David Lynch). Ďalšie ceny dostali aj seriály The Orville (2017), Walking Dead (Živí mŕtvi, 2010), Cudzinka (2014), The Flash (2014), Star Trek Discovery (2017), Star Wars Rebeli (2014) a Marvel’s The Punisher (2014).

Počas 44. ročníka Saturn Awards udelili aj špeciálne ocenenia. Dan Curtis Legacy Award dostali producent Jason Blum a producentka Sarah Schecter. Cenu za mimoriadny úspech udelili tvorcovi hororu Detská hra (1988) Donovi Mancinimu a režisér Jake Kasdan dostal Filmmaker’s Showcase Award. Filmárovi Guillermovi Del Torovi udelili Founders Award. Rodák z mexickej Guadalajary sa na slávnostnom udeľovaní ale osobne nezúčastnil, a tak za cenu poďakoval prostredníctvom prednahratého odkazu.

Víťazi a víťazky Saturn Awards vo filmových a televíznych kategóriách:

FILM:
Najlepší sci-fi film: Blade Runner 2049
Najlepšia komiksová adaptácia: Čierny panter
Najlepší fantasy film: Podoba vody
Najlepší horor: Uteč
Najlepší akčný alebo dobrodružný film: Najväčší showman
Najlepší triler: Tri billboardy kúsok za Ebbingom
Najlepší medzinárodný film: Baahubali 2: The Conclusion
Najlepší animovaný film: Coco
Najlepší nezávislý film: Obyčajná tvár
Najlepší herec: Mark Hamill - Star Wars: Posledí Jediovia
Najlepšia herečka: Gal Gadot - Wonder Woman
Najlepší herec vo vedľajšej úlohe: Patrick Stewart - Logan: Wolverine
Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe: Danai Gurira - Čierny panter
Najlepší výkon mladého herca: Tom Holland - Spider-Man: Návrat domov
Najlepší režisér: Ryan Coogler - Čierny panter
Najlepší scenár: Rian Johnson - Star Wars: Poslední Jediovia
Najlepšia výprava: Hannah Beachler - Čierny panter
Najlepší strih: Bob Ducsay - Star Wars: Poslední Jediovia
Najlepšia hudba: Michael Giacchino - Coco
Najlepšie kostýmy: Jacqueline Durran - Kráska a zviera
Najlepšie masky: Joel Harlow, Ken Diaz - Čierny panter
Najlepšie špeciálne efekty: Christopher Townsend, Guy Williams, Jonathan Fawkner, Dan Sudick - Strážcovia Galaxie 2

TELEVÍZIA:
Najlepší sci-fi seriál v televízii: The Orville
Najlepší hororový seriál v televízii: Walking Dead
Najlepší akčný alebo trilerový seriál v televízii: Volajte Saulovi
Najlepší fantasy seriál v televízii: Cudzinka
Najlepšia prezentácia v televízii: Mestečko Twin Peaks
Najlepší animovaný seriál v televízii: Star Wars Rebeli
Najlepšia superhrdinská seriálová adaptácia v televízii: The Flash
Najlepší seriál na nových médiách: Star Trek: Discovery
Najlepší superhrdinský seriál na nových médiách: Marvel’s The Punisher
Najlepší herec v televízii: Kyle MacLachlan - Mestečko Twin Peaks
Najlepšia herečka v televízii: Sonequa Martin-Green - Star Trek: Discovery
Najlepší herec vo vedľajšej úlohe v televízii: Michael McKean - Volajte Saulovi
Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe v televízii: Rhea Seehorn - Volajte Saulovi
Najlepší mladý herec v televízii: Chandler Riggs - Walking Dead
Najlepší hosť v televízii: David Lynch - Mestečko Twin Peaks



©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 

Rádio_FM Night

Rádio_FM Night

Rádio _FM odštartuje v piatok sériu hudobných akcií. Rádio_FM prichádza s novou hudobnou aktivitou, v rámci ktorej ponúkne mená známe z denného vysielania, nováčikov, ale aj tých, ktorých poslucháči zatiaľ poznajú iba podľa hlasu. Séria akcií Rádio_FM Night štartuje už tento piatok 29. júna o 20.00 h v bratislavskom KC Dunaj.

Rádio_FM Night je ďalšia z akcií, ktorou sa chceme dostať bližšie k poslucháčom. Navyše, naša značka by mala byť zárukou kvalitne zostavených line-upov. Okrem DJských setov by sme pod hlavičkou Rádio_FM Night v budúcnosti radi ponúkli aj koncerty slovenských kapiel známych z nášho éteru,“ priblížila šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.
V piatok sa v KC Dunaj bude zabávať na dvoch parketoch – na terase a v hlavnej sále. Hudobnú produkciu začne na terase DJ Junior, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou domácej klubovej scény. Hneď po ňom sa v exkluzívnej DJs verzii predstavia dvaja členovia známej elektropopovej kapely NOISECUT, ktorá tento rok zažíva návrat na scénu. Predstavila sa na tohtoročných Rádiohlavách a zahrá aj na blížiacej sa Pohode.
O zábavu na hlavnom parkete sa postará jedna z najvýraznejších postáv slovenského hip-hopu DJ Vec. Breakbeatu a bass music sa vo svojej tvorbe venuje DJ Macho, ktorého nahrávky sa objavujú v ponuke britských, gréckych či ruských vydavateľstiev. Ďalším z vystupujúcich je Galagha, dobre známy nielen z relácie Scéna_FM, ale aj zo slovenských klubových pódií.
Ďalšie tanečné noci pripravuje Rádio_FM po letných prázdninách.

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA




"Nemôžu herci riadiť štát."
Andrej Danko

"Nech si každý dáva pozor na vyhlásenia voči SNS. Ja som vyprostil Slotu, nekandidoval som v roku 2010, keď tam boli taký ako Štefanov. Budem na kritiku reagovať veľmi tvrdo," ostro sa ohradil Danko v relácii keď sa ho moderátor Norbert Dolinský pýtal na otázniky okolo miliardového nákupu pre ministerstvo obrany. Nedám si rozkazovať od nejakého mafiánskeho poskoka Kollára. Ak si niekto želá, aby vládli ľudia, ktorí natierajú chlieb ako Matovič, tak ja pôjdem do opozičných ľavíc. Dnes je totiž zjavne lepšie mať v parlamente herečku Remišovú ako odborníčku Matečnú." 
Andrej Danko 


"S niektorými názormi pána Kuffu nesúhlasím, ale žiadny fanatik to nie je."
Richard Sulík



"Kto je tento hlúpy Boh? Tento skurvenec je teda naozaj hlúpy."
Rodrigo Duterte, filipínsky prezident


"Futbal je jednoduchá hra. Dvadsaťdva mužov naháňa 90 minút loptu a na konci už nie vždy zvíťazia Nemci."
Gary Lineker