Už túto sobotu, 7. marca o 20:30 na Jednotke, sa fanúšikovia folklórnej šou Zem spieva môžu tešiť na prvý priamy prenos zo semifinálového kola 3. série Zem spieva. O tom, ktorí súťažiaci postúpia do finále rozhodnú najmä hlasy divákov.
O postup do finále v sobotu zabojujú títo súťažiaci - Bratia Pechovci, Natália Lettrichová, Labirsky beťare, Bobáňovci - terchovský orchester ľudových nástrojov, Soňa Metyľová, Šambriňci, Vysokoškolský umelecký súbor Technik, Dedinská folklórna skupina Parchovianka, Hudobno-folklórny súbor V šírom poli hruška a Folklórny súbor Podpoľanec. Počas prvého semifinále spoznajú diváci aj Divokú kartu poroty. Ten, kto ju získa, dostane šancu zabojovať o miesto vo finále. Rovnako sa dozvieme aj meno Diváckej karty. Za svojho favorita môžu diváci posielať hlasy až do sobotného semifinále, kde moderátori v priamom prenose oznámia meno postupujúceho.
Z prvého semifinále postúpia do finále štyria účinkujúci na základe diváckych SMS hlasov. Jedného účinkujúceho posunú do finále patrioti - osvedčená trojica Ľubica Čekovská, Ján Ďurovčík a Peter Dvorský. Počas priamych prenosov bude možné hlasovať aj zo Srbska, Maďarska a Rumunska.
Druhý semifinálový večer čaká divákov 14. marca a celkový víťaz 3. série Zem spieva bude známy 21. marca.