2. 3. 2020

Na Markíze sa v pondelok začne seriál Pán profesor

Na Markíze sa v pondelok 
začne seriál Pán profesor


Televízia Markíza začne v pondelok 2. marca vysielať nový vzťahový seriál Pán profesor. Projekt s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia je slovenskou verziou úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už sedem sezón seriálu, ktoré dosahovali nadpriemernú sledovanosť. Formát, ktorému sa darí najmä u mladších divákov a diváčok, začali v roku 2018 vysielať aj v Maďarsku a najnovšie sa ho dočkali aj v Rumunsku.
Pán profesor vtipným a originálnym spôsobom zobrazí školský a každodenný život detí, učiteľov a rodičov a predstaví tiež silnú romantickú linku dvoch hlavných hrdinov, Klaudie a Sama. Talentovaný a pre učenie zapálený Samo sa, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako triedny učiteľ na starosti, pre čo sa často dostáva do konfliktu s prísnym riaditeľom gymnázia Ráczom. Toho navyše rozčuľujú aj Samove nekonvenčné učebné metódy, no musí sa skrátka zmieriť s tým, že pre Sama žiadne pravidlá neplatia. So Samovým životom však predsa len niečo zatočí. Do školy nastúpi nová atraktívna kolegyňa Klaudia, s ktorou sa, aj keď si to ani jeden nechce priznať, navzájom osudovo priťahujú. Naplneniu tejto lásky však budú stáť v ceste mnohé prekážky.
Seriál vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Paprika Studios pod režisérskou taktovkou Matúša Liboviča a Martina Kazimíra. V hlavných úlohách sa v novinke predstavia Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková a Roman Luknár.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.