Špičkovú leteckú techniku a vzrušujúce letecké predstavenia uvidia i tento rok diváci počas Medzinárodných leteckých dní SIAF 2019 na obrazovkách RTVS. Najväčšie letecké podujatie na Slovensku sa uskutoční 3. až 4. augusta na Leteckej základni Sliač. RTVS odvysiela dvojhodinový priamy prenos kombinovaný so záznamom v nedeľu 4. augusta od 14:00 do 16:00 na televíznej Jednotke.
Komentátorom bude tak ako v prechádzajúcich rokoch odborník na problematiku letectva a profesionálny pilot vrtuľníka Tomáš Kika. Pri mikrofóne sa vystriedajú viacerí hostia, či už zo strany organizátorov SIAF-u, Ozbrojených síl SR alebo pilotov.
Tohtoročné podujatie je venované dvom významným udalostiam - 100. výročiu úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika a 75. výročiu Slovenského národného povstania. Predstavia sa na ňom piloti a technika z 13 krajín. Na Sliač sa vráti talianska akrobatická skupina Frecce Tricolori. V premiére diváci uvidia špičku sólovej akrobacie - grécky Zeus Demo Team s lietadlom F-16C Block 52+. K talianskym a gréckym účastníkom sa pridajú francúzski vojenskí piloti na lietadle Alpha Jet. Vzdušné sily Ozbrojených síl SR predvedú stíhačky MIG 29, premiérovo vrtuľník Black Hawk či dopravné lietadlo Spartan.
Nedeľný program (4. 8.) od 14:00 prinesie RTVS ako generálny mediálny partner aj online na svojom webe.