2. 8. 2019

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Verizon Communications dosiahla v 2. kvartáli 2019 väčší nárast zisku, ako jej predpovedali analytici. Jej tržby, naopak, klesli viac, ako sa čakalo.
Čistý zisk najväčšej telekomunikačnej spoločnosti v USA dosiahol v uplynulom 2. štvrťroku 4,1 miliardy USD (3,68 miliardy eur), čo predstavuje 95 centov na akciu.
Po vylúčení jednorazových položiek sa upravený zisk na akciu zvýšil o 2,5 % na 1,23 USD z 1,20 USD pred rokom. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť FactSet, predpovedali Verizonu upravený zisk 1,20 USD/akcia.
Celkové tržby pritom klesli o 0,4 % na 32,1 miliardy USD a boli nižšie ako 32,4 miliardy USD, s ktorými počítali analytici z Wall Street.
Verizon v uplynulom štvrťroku získal 451.000 nových predplatiteľov a potvrdil svoj výhľad na rok 2019. Spoločnosť očakáva nárast upraveného zisku na akciu o nižšie jednociferné číslo.

Copyright © TASR 2019

Facebookom sa na Slovensku šíri podvodné video s cieľom vylákať prihlasovacie údaje do sociálnej siete. Upozorňuje na to bezpečnostná spoločnosť Eset. Prihlasovacie údaje môžu podľa nej potom útočníci využiť na ďalšie šírenie tohto podvodu alebo na získanie prístupu ku konverzáciám alebo fotografiám obete.
Ako ďalej informoval Eset, pri tomto podvode falošný alebo hacknutý profil vloží do skupiny na sieti Facebook na prvý pohľad šokujúcu informáciu v slovenčine s obrázkom videa, ktoré má tento šokujúci incident zachytávať. Eset zachytil napríklad informáciu s textom: "12-ročné dievča má sex so 14-ročným susedom. Pri sledovaní tohto videa nemôžem uveriť vlastným očiam. Rodičia by mali byť pri opúšťaní detí opatrní!"
Pod obrázok v prvom komentári zároveň útočníci vložia link na stránku, kde sa má video nachádzať. Kliknutím na link sa pritom obeť dostane na falošnú prihlasovaciu stránku do Facebooku. Zadaním prihlasovacích údajov na tejto stránke útočník získa prístup na účet obete. "Útočník v tomto prípade zneužíva ľudskú zvedavosť, pri ktorej obeť prestáva racionálne uvažovať. Niektoré útoky cez sociálne médiá sú už v tak dobrej slovenčine, že im ľudia jednoducho naletia," upozorňuje výskumník škodlivého kódu zo spoločnosti Eset Lukáš Štefanko.
Ako dodáva, pred takýmto typom útoku sa však dá chrániť zapnutím si funkcie dvojstupňového overovania na Facebooku. Pri prihlásení z každého nového zariadenia je používateľovi odoslaný jedinečný kód, ktorý musí použiť pri prihlásení do sociálnej siete. Ak útočník obeti ukradne prihlasovacie údaje do Facebooku, nebude sa môcť prihlásiť do jej účtu, keďže nebude mať jednorazový kód. Túto funkciu však treba vopred zapnúť.

Miniseriál Černobyľ (2019) televízie HBO o havárii v ukrajinskej jadrovej elektrárni v roku 1986 zvyšuje turizmus v Litve. Sériu, ktorú odvysielali tento rok, totiž nakrúcali v tomto pobaltskom štáte. Turisti si chodia pozerať filmové lokality v metropole Vilnius i jadrovú elektráreň Ignalina.
Elektráreň, ktorá je vyradená z prevádzky a má rovnaký dizajn ako elektráreň v Černobyle, si v roku 2018 prišlo pozrieť 2240 návštevníkov, zatiaľ čo tento rok do júla ju navštívilo už 1630 ľudí.


Americký herec Jeff Bridges sa predstaví v pilotnom filme pripravovaného dramatického seriálu The Old Man. Projekt, ktorý si objednala televízia FX, je adaptáciou rovnomenného románu Thomasa Perryho. Šesťdesiatdeväťročný rodák z Los Angeles v ňom stvárni Dana Chasea, dôstojníka CIA na dôchodku, ktorý spravodajskú službu opustil pred desiatkami rokov a odvtedy žil v ústraní. Keď však za ním príde vrah a pokúsi sa ho zniesť zo sveta, ostrieľaný agent zistí, že sa bude musieť vysporiadať s minulosťou, aby zachránil svoju budúcnosť.
Scenár novinky napíšu Jon Steinberg a Robert Levine. Obaja sa aj s Bridgesom, okrem iných, pod The Old Man podpíšu aj ako výkonní producenti. Produkcia pilotu by mala odštartovať na jeseň.
Jeffrey Leon Bridges získal prvú nomináciu na Oscara v roku 1972, a to za jeden z prvých filmov, v ktorých si zahral - drámu Posledné filmové predstavenie (1971). Ďalšie nominácie si vyslúžil za krimi Thunderbolt a Lightfoot (1974), sci-fi Starman (1984), drámu Obhajoba (2000), western Skutočná guráž (2010) a westernovú drámu Za každú cenu (2016). Svojho prvého a zatiaľ jediného Oscara získal v roku 2010 za hlavnú úlohu v dráme Zmätok v duši (2009). Snímka mu vyniesla aj Zlatý glóbus. Účinkoval tiež vo filmoch ako King Kong (1976), TRON (1982), Zubaté ostrie (1985), Kráľ rybár (1991), Americké srdce (1992), Bez strachu (1993), Big Lebowski (1998), Miluj blížneho svojho (1999), Svet podľa Prota (2001), Iron Man (2008), Muži, čo čumia na kozy (2009), Psí rok (2009), Tron: Dedičstvo (2010), R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodne neživých agentov (2013), Siedmy syn (2014), Darca (2014), Kingsman: Zlatý kruh (2017) či Zlé časy v El Royale (2018). Venuje sa aj produkcii, fotografovaniu, hudbe a maliarstvu.



Ruský policajt nie je len tak hocikto a v žiadnom prípade si z neho neslobodno uťahovať. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil známy ruský divadelný herec Dmitrij Smolev, ktorého moskovský súd odsúdil na osemdňové väzenie za 12-sekundové amatérske video, v ktorom imitoval opitého policajta. Podľa súdu sa tým dopustil zneváženia verejného činiteľa, a tiež neoprávneného použitia policajnej uniformy. Divadlo, v ktorom Smolev pôsobí, zrejme nechce riskovať opletačky s úradmi, a svojho herca sa vôbec nezastalo. "Rozumieme, že ignorovanie zákonov (čo je práve prípad Dmitrija Smoleva) neospravedlňuje nedodržiavanie povinností. Umelec, osoba, ktorá toto video vyrobila, a tiež osoba, ktorá ho umiestnila na sociálne médiá, v prvom rade nepoznali zákon, a navyše sa ani neunúvali video opatriť titulkami, z ktorých by bolo zrejmé, že ide o imitáciu," napísalo moskovské Súčasné divadlo (Sovremennik Teatr).

Americký herec a hudobník Jeff Daniels si zahrá v novom dramatickom seriáli Rust. Novinka vznikne na motívy románu American Rust od Philippa Meyera a objednala si ju televízia Showtime. Rodák z Clarke County v Georgii sa na nej bude podieľať aj ako výkonný producent.
Šesťdesiatštyriročný Daniels v seriáli stvárni Dela Harrisa, komplikovaného policajného náčelníka v mestečku v juhozápadnej Pensylvánii. Keď syna ženy, ktorú miluje, obvinia z vraždy, Harris sa bude musieť rozhodnúť, čo je ochotný spraviť, aby mladíka ochránil.
American Rust pôvodne plánovala v seriálovej podobe uviesť televízna sieť USA, ktorá si ho objednala v roku 2017. Keďže sa jej však nepodarilo obsadiť predstaviteľa hlavného hrdinu, projekt neskôr zrušila.
Jeff Daniels debutoval na filmovom plátne v roku 1981 v dráme Ragtime Miloša Formana. Odvtedy sa predstavil napríklad vo filmoch Cena za nežnosť (1983), Purpurová ruža z Káhiry (1985), Divoký víkend (1986), Láska bolí (1990), Nebezpečná rýchlosť (1994), Blbý a blbší (1994), 101 dalmatíncov (1996), Pleasantville (1998), Hodiny (2002), Obyčajní hrdinovia (2004), Sépia a veľryba (2005), Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Všade dobre, prečo byť doma? (2009), Paper Man (2009), Na odstrel (2009), Looper (2012), Blbý a blbší sú späť (2014), Steve Jobs (2015), Marťan (2015) alebo Experiment (2016). Na konte má štyri nominácie na Zlatý glóbus, pričom tú zatiaľ poslednú si vyslúžil v roku 2013 hlavnou rolou v Sorkinovom seriáli Newsroom (2012 - 2014), ktorý mu v tom istom roku vyniesol i cenu Primetime Emmy. V roku 2017 sa predstavil vo westernovom miniseriáli Godless, za ktorý dostal v roku 2018 druhú Emmy.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.