V rozhlasovom a televíznom vysielaní RTVS pribudnú od tohto týždňa ďalšie bohoslužby. RTVS prinesie mimoriadne bohoslužby v pondelok až v piatok na Rádiu Regina Západ, Stred a Východ a počas víkendov na televíznej Jednotke, Dvojke alebo Trojke. Vyplýva to z Memoranda o porozumení medzi verejnoprávnym vysielateľom, Konferenciou biskupov Slovenska a Ekumenickou radou cirkví v SR. Do konca apríla RTVS okrem už dlhodobo naplánovaných deviatich bohoslužieb odvysiela v rozhlase 20 a v televízii štyri bohoslužby navyše.
RTVS pravidelne prináša veriacim bohoslužby a náboženské magazíny Orientácie a Televízny posol. V rámci špecifickej programovej štruktúry počas štátnych sviatkov vždy pripraví špeciálne vysielanie s náboženským a duchovným charakterom. „V rámci mimoriadnych opatrení zavedených na Slovensku pre pandémiu koronavírusu vychádzame v ústrety veriacim, a preto sme sa v apríli v rámci našich možností a výrobných kapacít rozhodli rozšíriť televízne vysielanie o štyri bohoslužby. V máji by malo pribudnúť ďalších osem," avizoval televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.
V sobotu 4. apríla o 18:00 na Trojke zabezpečí regionálne košické štúdio RTVS priamy prenos gréckokatolíckej liturgie z katedrály v Prešove. Celebrovať ju bude prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak. Na Kvetnú nedeľu 5. apríla o 10:00 si diváci môžu na Jednotke pozrieť plánovaný živý prenos svätej omše z Vatikánu, ktorú bude celebrovať pápež František.
Slovenský rozhlas sprostredkuje prenosy bohoslužieb priamo zo svojich rozhlasových štúdií. „Toto rozhodnutie vyplynulo z našej snahy čo najviac eliminovať kontakt zamestnancov s externým prostredím. Sme veľmi vďační duchovným, s ktorými sme sa dohodli na spolupráci," konštatoval rozhlasový programový riaditeľ Michal Dzurjanin. V bratislavskom a banskobystrickom štúdiu RTVS sa v utorky až štvrtky budú striedať rímskokatolícki a evanjelickí duchovní. Bohoslužby v pondelky a piatky pripraví regionálne štúdio RTVS v Košiciach. „Východné Slovensko je z pohľadu religiozity veľmi špecifickým a pestrým regiónom. Našou snahou je vytvoriť pre veriacich optimálne podmienky," uviedol jeho riaditeľ Jozef Puchala s tým, že tieto bohoslužby prinesie RTVS aj online na svojom webe.
Polhodinové prenosy bude od pondelka do štvrtku od 17:30 vysielať Rádio Regina Západ, Stred a Východ, v piatky z dôvodu väčšej časovej potreby na liturgiu gréckokatolíkov a pravoslávnych sa prenos začne o 17:20.