3. 4. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS


Mesto pod Urpínom sa snaží v súvislosti s novým koronavírusom zabezpečiť lepšiu informovanosť obyvateľov, a preto spúšťa živé vysielanie prostredníctvom svojho facebookového konta Mesto Banská Bystrica. Z priestorov Robotníckeho domu bude vysielať každý pondelok, stredu a piatok o 18.00 h mimoriadne vysielanie. TASR o tom informovala vo štvrtok Dominika Mojžišová z kancelárie primátora.
Prvým hosťom už v piatok (3. 4.) bude primátor Ján Nosko. Medzi ďalšími je regionálny hygienik z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Banská Bystrica Cyril Klement či riaditeľka Slovenského Červeného kríža, územný spolok Banská Bystrica, Zuzana Stanová.
"Do mimoriadneho vysielania budeme pozývať zaujímavých hostí, ktorí Banskobystričanom sprostredkujú rôzne informácie v súvislosti s novým koronavírusom, opatreniami, ktoré sa obyvateľov dotýkajú, ale aj o tom, ako tráviť čas v karanténe. Keďže vysielať budeme naživo, diváci môžu prostredníctvom komentárov klásť hosťom otázky v priamom prenose," priblížila Mojžišová.
"Chceme, aby obyvatelia trávili svoj čas čo najviac doma, no zároveň boli plnohodnotne informovaní najmä o tom, aká je situácia v ich meste. Rozhodli sme sa preto pre mimoriadne vysielanie, kde nájdu potrebné informácie priamo z prvej ruky," konštatoval primátor Ján Nosko.
Súčasťou vysielania majú byť tiež príležitostné kultúrne vystúpenia, súťaže či videá. Prvé vysielanie #BystricaToZvladne sa začína v piatok o 18.00 h.


Copyright © TASR 2020