20. 7. 2012

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

„ My situaci na trhu veřejně nekomentujeme nad rámec toho, co uvádí CME jako veřejně obchodovatelná společnost. To je ryze interní záležitost a já se musím omluvit, protože na tuto otázku neodpovím. Budu rád, když svá čísla zveřejní průhledně a jednoznačně jednou„ČT, ale od nás jako od soukromého subjektu to jen tak neuslyšíte. Sledovanost bude mít určitý náběh, nerad bych tedy nyní předbíhal.“
Jan Andruško , riaditeľ TV NOVA


 Nazdar ty debile! Jasně, s kým si myslíš, že mluvíš ty čůráku. Kolik ti za to dali, ty blbečku? Víš moc dobře o čem mluvím. Odmít jsem ti někdy nějakou dotaci? Potřebuješ prachy? Proč seš taková svině? Jo, a že zrovna ty to musíš napráskat No jasně ty. Dyť mi to ty novináři volali. A ne jeden. Voni nejsou takoví skety jako ty. Ty sis myslel, že tě jako zdroj neprásknou, co? Tak víš co, když se mě nebojíš, tak zítra rozbiju hubu tobě. Jsme asi tak stejně veliký, na mladým jsem se dneska rozcvičil.“
Miroslav Kalousek , český minister financií



"Prezident Putin prekročil povolenú dobu meškania. Išiel sa pozrieť na motorkárov a ich priateľov, čím ukázal, kde sú jeho priority.ô

Viktor Baloga, ukrajinský minister pre výnimočné situácie

Odkaz pre Zdenku Baumanovú

Odkaz pre
Zdenku Baumanovú



To svetielko na konci tunela bolo ICéčko.

18. 7. 2012

SLOVAK MEDIA

LAW NEWS


K návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov :


 Všeobecne k návrhu novely je potrebné povedať, že napriek odôvodneniu vo všeobecnej časti dôvodovej správy, návrh novely prekračuje povinnosti, ktoré musí Slovenská republika transponovať v súlade so smernicou Európskeho parlamentu a Rady 2010/13/EÚ z 10. marca 2010 o koordinácii niektorých ustanovení upravených zákonom, iným právnym predpisom alebo správnym opatrením v členských štátoch týkajúcich sa poskytovania audiovizuálnych mediálnych služieb (smernica o audiovizuálnych mediálnych službách) (kodifikované znenie) a tým rozširuje nie nevyhnutnú reguláciu v audiovizuálnej a mediálnej oblasti, ktorá zbytočne administratívne zaťažuje a spôsobuje nedôvodné finančné zaťaženie subjektom pôsobiacim na trhu a zároveň zbytočne zvyšuje administratívnu záťaž Rady pre vysielanie a retransmisiu, čím dochádza k zbytočnému vynakladaniu prostriedkov zo štátneho rozpočtu. Zároveň si dovoľujme upozorniť, že zavádzanie kvót je v predmetnom prípade zásahom do slobody prejavu a práva vyhľadávať a šíriť informácie, ktorá môže byť obmedzená v súlad s čl. 26 ods. 4 Ústavy SR len ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.

Mediálny inštitút



17. 7. 2012

Milkine výroky

Milkine výroky



„Tvorba zákona bola v poriadku, aj keď naozaj bol urobený rýchlo a sú tam veci, ktoré sú problémové. Nie je to len toto jedno ustanovenie zákona, ktoré účelovo zneužila súčasná parlamentná väčšina. Časovanie toho zákona bolo možno dramatické, pretože pán Nižňanský práve nechal v televízii 46­miliónovú kumulovanú stratu. Pokiaľ viem, tak predchádzajúca vláda mala takéto niečo v programe, počítala s tým, aj keď to nebolo nazvané ako spojenie, ale myslím rekonštrukcia. Tým návrhom na spojenie sa netajil ani vtedy predchádzajúci minister Maďarič, ktorý však najskôr chcel spojiť obe médiá fyzicky, až potom mentálne.

Kollár hovorí, že chce vedieť o všetkom, čo robím. Tieto prekáračky sme absolvovali takmer na každej rade. On má naozaj pocit, že musí vedieť všetko, len to by musel sedieť na poste generálneho riaditeľa.„

Dokonca som mu x-krát povedala: Predseda, keď to chceš riadiť, tak si mal kandidovať.

Rada má vedieť viac  ale štandardným procesom. Vedia o tom absolútne všetko podľa zákona. Aj zo zákona, ak zverejníte vopred podmienky alebo odborné podklady, tak súťaž zmaríte. Dostali informáciu v prvom momente, keď ju dostať mohli. Nikde v zákone nie je napísané, že mám informovať o zámere vypísať obchodnú súťaž.

V STV nesú veľmi ťažko aj to, že tu je Zemková rok a pol, už ju treba dať dolu. Aj v rozhlase to tiež nesú ťažko, dokonca tvrdia, veď to RTV s dvojbodkou vyzerá ako STV a kde je tam rozhlas?

Tej oranžovej špicatej značky STV y či bolo škoda ? To isté platí pre Slovenský rozhlas, ktorý je tu osemdesiat rokov. Tie značky stále existujú. Naši redaktori sú rozhlasovo­televízni, napríklad značky na ich mikrofónoch sa prejavujú na všetkých tlačovkách a je jasné, že patria k sebe. Toto rozhodnutie vyšlo zvnútra, možno sa k nemu vracať spochybňovaním, ale zopakujem, ak by ste boli vy generálnym riaditeľom, urobíte to inak. Lenže ja som bola generálnou riaditeľkou, dokonca tvrdím, že ešte som. Musí to však povedať súd, že ešte som.“

Miloslava Zemková

15. 7. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Americká speváčka a herečka Jennifer Lopez v piatok oznámila, že sa vzdáva porotcovského kresla v súťaži American Idol. "Skutočne mám pocit, že už prišiel čas, keď sa musím vrátiť k ostatným veciam, ktoré robím. Bola to skvelá jazda," povedala s plačom v rozhlasovej šou Ryana Seacresta, ktorý moderuje i spomínanú súťaž. Toto oznámenie prišlo len deň po tom, ako sa s úlohou porotcu oficiálne rozlúčil i líder kapely Aerosmith Steven Tyler, ktorý v American Idol rovnako ako Lopez pôsobil dve sezóny. Ten uviedol, že "sa rozhodol opustiť svoju milenku American Idol a vrátiť sa k svojej prvej láske Aerosmith". V šou zatiaľ ostáva posledný z troch porotcov Randy Jackson.
Štyridsaťdvaročná Lopez svoj prvý album On the 6 vydala v roku 1999. Nasledujúca štúdiovka J.Lo (2001) obsadila prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a nahrávky This Is Me... Then (2002) a Rebirth (2005) sa dostali na druhé miesto. Odvtedy nahrala ešte tri štúdiové albumy, pričom ten zatiaľ posledný s názvom Love? uviedla na trh vlani a predstavila trojicu singlov - On the Floor, I'm Into You a Papi. Na konte má desiatky ďalších hitov ako If You Had My Love, Waiting for Tonight, Love Don't Cost a Thing, Ain't It Funny, I'm Real, Jenny from the Block či All I Have.
Lopez si zahrala napríklad v snímkach Jack (1996), Selena (1997), Anakonda (1997), Cela (2000), Svadby podľa Mary (2001), Kráska z Manhattanu (2002), Dosť! (2002), Žiť po svojom (2005), Diabolská svokra (2005) alebo Záložný plán (2010). V slovenských kinách momentálne premietajú snímku Ako porodiť a nezblázniť sa. Hviezda bola v minulosti vydatá za čašníka Ojaniho Noa (1997-1998) a tanečníka Crisa Judda (2001-2002). V júli 2011 ohlásila koniec sedemročného manželstva s Marcom Anthonym, ktorému v roku 2008 porodila dvojčatá Emme a Maxa. Má za sebou i vzťahy s rapperom Puffom Daddym či hercom Benom Affleckom, s ktorým bola aj zasnúbená, a momentálne chodí s tanečníkom Casperom Smartom.
Informácie zverejnili webstránky www.tmz.com a http://www.dailymail.co.uk/.



Americká speváčka Aretha Franklin vyjadrila svoj záujem stať sa porotkyňou v súťaži American Idol. Spravila tak krátko po tom, čo svoje účinkovanie v tomto programe ukončili Jennifer Lopez a Steven Tyler. Jediným porotcom v súťaži tak zostal Randy Jackson, ktorý v nej účinkuje od jej začiatku v roku 2002. Zatiaľ však nie je isté, či sa predstaví aj v novej sérii. Zástupcovia televízie Fox a produkčnej spoločnosti FremantleMedia zatiaľ vyjadrenie Arethy Franklin nekomentovali.

Sedemdesiatročná Aretha Franklin, ktorú prezývajú Kráľovná soulu, je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Speváčka získala 20 prestížnych cien Grammy, z ktorých dve boli čestnými oceneniami. Magazín Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka najlepších speváčok všetkých čias a tiež je prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hviezda, ktorá v januári 2009 spievala na inaugurácii Baracka Obamu do kresla amerického prezidenta, svojou tvorbou ovplyvnila také hviezdy ako Mariah Carey, Whitney Houston, Alicia Keys alebo Beyoncé. Na konte má 37 albumov, zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku s názvom A Woman Falling Out of Love vydala vlani. V rokoch 2010 a 2011 mala speváčka zdravotné problémy, pre ktoré schudla viac ako 35 kilogramov.


Futbalista španielskeho klubu FC Barcelona Lionel Messi hrozí žalobou maďarskému magazínu Képes Sport. Informoval o tom portál goal.com. Maďarský časopis mal podľa Messiho vymyslieť a uverejniť ním poskytnutý rozhovor, v ktorom uviedol, že jeho spoluhráči v Barcelone si mysleli, že je hlúpy. Képes Sport argentínskeho reprezentanta citoval v tvrdení, že jeho kolegovia v mládežníckom tíme FC Barcelona vrátane Cesca Fábregasa a Gerarda Piquého si spočiatku mysleli, že mal ako teenager problémy. Messi mal takisto údajne poďakovať Brazílčanovi Neymarovi za pozitívne komentáre na jeho osobu. Lenže, trojnásobný držiteľ Zlatej lopty argentínskej televízii Teleam potvrdil, že tieto tvrdenia boli médiami vykonštruované. "Tento rozhovor sa nikdy neuskutočnil," povedal Messi pre Teleam. "Chcem zdôrazniť, že som nikdy takýto rozhovor neabsolvoval. Využijem svoje právo a zažalujem Képes Sport," dodal Lionel Messi.© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Nech prestane pršať. Okamžite! Táto nezvyčajná výzva sa včera objavila v úvodníku novín The Times of London. Nie bezdôvodne - odráža rastúcu frustráciu Britov z mesiace trvajúceho zlého počasia.

Veľkú Britániu totiž sužuje mimoriadne daždivé počasie. Takmer každý deň prší, mrholí, vyskytujú sa prehánky alebo leje ako z krhly. Len na dnes vydala Agentúra pre životné prostredie 75 výstrah pred povodňami v celej krajine.
The Times píše, že obdobie od apríla do júna tohto roku bolo najdaždivejšie od roku 1766 a varuje, že to bude mať dopad na úrodu zemiakov a cenu hranolčekov pre Američanov.
"Stačilo. Musí prestať pršať," zavelili rázne britské noviny.




Copyright © TASR 2012



Messi sa v prvom predsezónnom zápase predstaví v drese barcelonského FC 24. júla proti nemeckému Hamburgu.


Harabinove prestrelky
 




Predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin vzhľadom na skresľovanie a zamlčovanie informácií zo strany novinára Ľuboša Kostelanského mu bude odpovedať cestou verejných odpovedí.
Ešte v pondelok 9. júla 2012 som Vám pán Kostelanský uviedol, ku kúpe pozemku a rozostavanej stavbe nasledujúce:
Ide o kúpu rozostavanej, nedokončenej tvz. hrubej stavby, avšak nie v žiadnej vychýrenej lokalite v centre Bratislavy, ani v inej atraktívnej lokalite. Ide o cenu primeranú v tejto lokalite – v čase, kedy ceny nehnuteľnosti klesli v dôsledku krízy na najnižšie hodnoty. Väčšina prác cca. 80% nebola dokončených. Stavbu si pán Harabin s manželkou dokončujú samy za pomoci príbuzných, ktorých je zhruba 200. Pre porovnanie v tom čase napr. v susednej Rajke za takúto cenu boli v ponuke domy so záhradou.
Napriek týmto odpovediam pán Kostelanský si urobil prieskum trhu s dnešnými údajmi, teda tri roky od kúpy a už vopred ako fakt konštatuje: "Z aktuálneho prieskumu cien stavebných pozemkov v tejto lokalite na internete vyplýva, že daná suma 65 388 eur stačí iba na kúpu stavebného pozemku."
"Pán Kostelanský, pozrite si kalendár a uvedomte si, že je rok 2012 a porovnávajte prosím ceny z roku 2009. Rovnako by ste mohli vedieť, že na zverejnenie mena druhej strany musím mať súhlas predávajúceho, čo nezávisí od mojej vôle. Nie je to žiadna verejne činná osoba. Dostavbu domu v Dunajskej Lužnej si financujem z príjmov mojej rodiny. Rovnako jedna vec je dokončenie vonkajšej časti a druhá jej vnútornej časti."
Napriek tomu "Všetkovediaci a Objektívny" pán Kostelanský už teraz vie, že stavba je dokončená.
Záverom pán Kostelanský "Vám verejne priznávam, že som sa pri zlepšovaní bývania mojej rodiny inšpiroval politikom Danielom Lipšicom, ktorý má v najlukratívnejšej časti a najdrahšej časti Bratislavy - Staré mesto dvojposchodový mezonetový prerobený byt, získaný vo veku, kedy ja som nemal ani vlastnú garsónku. K cene sa radšej ani nebudem vyjadrovať. Budem rád, ak ma budete porovnávať s luxusnou vilou a majetkom pána poslanca Beblavého a jeho oficiálnymi príjmami, alebo veľkopozemkára poslanca Simona, ktorý má stovky listov vlastníctva."
Opakujem, na rozdiel od iných nemám problém vysvetliť financovanie a ani okolnosti kúpy nehnuteľností. Len čo je horšie, Vy máte už vopred informácie a napriek poskytnutým faktom nedokážete napísať pravdu.