24. 11. 2018

Reklamná pauza, môžete sa...

Reklamná pauza, môžete sa...

TASR ponúkne spravodajstvo z mimoriadneho summitu EÚ o brexite

TASR ponúkne spravodajstvo z 

mimoriadneho summitu EÚ o brexite 

Tlačová agentúra Slovenskej republiky bude v nedeľu 25. novembra spravodajsky pokrývať mimoriadny summit EÚ o brexite v Bruseli, na ktorom bude Slovensko zastupovať premiér Peter Pellegrini.
Osobitný spravodajca TASR Jaroslav Bublinec prinesie z Bruselu textové spravodajstvo a ďalšie multimediálne produkty.


Copyright TASR 2018

23. 11. 2018

Laureáti Ceny Nadácie Tatra banky za umenie

Laureáti Ceny Nadácie Tatra banky 
za umenie 

Laureáti 23. ročníka Ceny Nadácie Tatra banky za umenie sú známi. Ich mená slávnostne vyhlásili dnes večer v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Hlavnú cenu - sošku Múzy, si odniesli Patrik Lančarič, Ján Kožuch, Maroš Schmidt a kolektív, Pavol Bršlík, Ilona Németh a Andrej Bán. Špeciálnu cenu pre mladých tvorcov do 35 rokov získali Martina Buchelová, Barbora Andrešičová, Ondrej Jób, Katarína Kubošiová (Katarzia) a Jonatán Pastirčák, ako aj Mária Švarbová. Po prvýkrát udelenú Cenu poroty získali za koordináciu projektu rekonštrukcie Novej synagógy v Žiline Marek Adamov a kolektív Truc sphérique. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová. Držitelia hlavných cien získali bronzovú sošku Múzy a plaketu si odniesli nositelia ocenenia Mladý tvorca. Obe ceny, špeciálne pre túto príležitosť, vytvoril slovenský sochár a výtvarník Daniel Brunovský. Okrem artefaktov získali i finančnú odmenu. Večerom sprevádzala moderátorka Adela Vinczeová, pre ktorú už tradične navrhol šaty mladý módny tvorca, tento rok ním bol Lukáš Krnáč.
Cena za audiovizuálnu tvorbu, film, TV a rozhlas patrí režisérovi Patrikovi Lančaričovi za réžiu filmu Válek. Ide o dokument o básnikovi a politikovi Miroslavovi Válkovi (1927 - 1991), ktorý je dodnes považovaný za jednu z najrozporuplnejších postáv slovenskej kultúry. Tohtoročný jubilant Ján Kožuch (1948) získal hlavnú cenu za divadlo za herecký výkon v hlavnej postave kráľa Leara. Rovnomennú inscenáciu v réžii Doda Gombára uviedlo Kožuchovo domovské Slovenské komorné divadlo v Martine. Za dizajn cenu získali Maroš Schmidt a kolektív, a to za autorstvo koncepcie prvej expozície Slovenského múzea dizajnu v Bratislava „100 rokov dizajnu / Slovensko 1918 – 2018“. Svetoznámemu slovenskému tenoristovi Pavlovi Bršlíkovi cenu udelili za interpretačný výkon v úlohe Jeníka v opere Predaná nevesta na scéne Opery Slovenského národného divadla. Porota rozhodla, že cenu za výtvarné umenie udelí Ilone Németh za autorskú výstavu Eastern Sugar v Kunsthalle Bratislava. Andrej Bán si cenu za literatúru odniesol za autorstvo reportážnej knihy Slon na Zemplíne, ktorú prinieslo vydavateľstvo Absynt v edícii Prekliati reportéri.
Držiteľmi ocenenia Mladý tvorca, určeného pre umelcov do 35 rokov, sa stali: Martina Buchelová za réžiu krátkeho filmu Magic Moments; Barbora Andrešičová za herecké stvárnenie Emmy v inscenácii Ľudia, miesta a veci (Divadlo Andreja Bagara, Nitra); dizajnér Ondrej Jób za Manual - projekt digitalizácie analógových písiem používaných vo verejnom priestore na Slovensku; Katarína Kubošiová (Katarzia) a Jonatán Pastirčák za hudbu, texty piesní a interpretačný výkon v inscenácii Antigona (Slovenské národné divadlo, Bratislava) a Mária Švarbová za fotografickú publikáciu Swimming Pool (vydavateľstvo New Heroes and Pioneers). Cenu Mladý tvorca za literatúru neudelili.
Cieľom Nadácie Tatra banky je prostredníctvom ocenenia vyzdvihnúť osobnosti slovenskej kultúry a poskytnúť im priestor na tvorbu ďalších špičkových diel. Návrhy nominácií predkladá akadémia zložená zo 110 členov, laureátov Ceny Nadácie Tatra banky za umenie v uplynulých rokoch. Finálne nominácie, ako aj laureátov následne vyberá odborná porota. Členmi poroty pre rok 2018 boli: Eva Borušovičová, Ondrej Šulaj, Tatiana Pauhofová, Sláva Daubnerová, Peter Michalica, Michal Novinski, Viliam Klimáček, Monika Kompaníková, Dorota Sadovská, Jana Geržová, Katarína Hubová a Štefan Klein. Porote predsedal Igor Vida, ktorý je taktiež predsedom Správnej rady Nadácie Tatra banky.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Etnofilm 2018

Etnofilm 2018

Zlatého turoňa – Grand Prix 20. ročníka medzinárodného filmového festivalu o etnológii, sociálnej a kultúrnej antropológii Etnofilm Čadca 2018 získal belgický film Boli Bana režiséra Simona Coulibalyho Gillarda za detailné a obrazovo silné spracovanie života etnickej skupiny Fulani v africkom štáte Burkina Faso. TASR o tom informovala riaditeľka festivalu Silvia Petreková.
Strieborného turoňa udelila porota českému filmu Slovácka suita režiséra Jiřího Šindara za originálne spracovanie a unikátne spojenie hudby s obrazom vo filme mapujúcom význam kultúry v regióne moravského Slovácka. Bronzového turoňa získal rumunský film Život je chodník režisérky Dite Dinesz za emotívne spracovanie života ľudí, ktorí žijú ďaleko od civilizácie.
Na 20. ročníku Etnofilmu sa predstavilo 46 filmov z 27 krajín. "Do súťažnej časti jubilejného ročníka ich porota vybrala z rekordného počtu prihlásených 173 filmov zo 46 krajín. Počas festivalu sme privítali hostí z celého sveta a diváci sa mohli porozprávať s autormi a režisérmi filmov. Zároveň mali možnosť vzhliadnuť najnovšie počiny zo všetkých svetadielov našej zeme," podotkla Petreková.
Hlavnými organizátormi 20. ročníka Etnofilmu Čadca 2018 boli Žilinský samosprávny kraj, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci a mesto Čadca.

Copyright © TASR 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu v piatok vyhlásil, že americký prezident Donald Trump má v úmysle "privrieť oči" nad vraždou saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího, keď povedal, že tento prípad neovplyvní vzťahy Washingtonu s Rijádom.
"V podstate Trump vraví: 'Privriem nad tým oči'," vyjadril sa Čavušoglu v rozhovore pre televíziu CNN Türk. Narážal tým na pokračujúcu Trumpovu podporu Saudskej Arábie, ktorá sa v zmluvách zaviazala zaplatiť miliardy dolárov za zbrane vyrobené v Spojených štátoch.
Turecký minister tiež obvinil šéfku diplomacie EÚ Federicu Mogheriniovú, že prekročila medze, keď vyzvala na prepustenie uväzneného prokurdského lídra Selahattina Demirtaša.
"Trochu prekročila medze," vyhlásil Čavušoglu pre CNN Türk deň po tom, čo Mogheriniová vyjadrila nádej, že Demirtaš bude čoskoro prepustený. V Turecku ho zadržiavajú už dva roky pre obvinenia z terorizmu, pripomenula tlačová agentúra AFP.
Demirtaša, jedného z dvoch bývalých spolupredsedov tureckej opozičnej prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP), zatkli v novembri 2016 na základe obvinení z terorizmu za jeho údajné kontakty s kurdskými militantmi. V tom čase bol členom parlamentu.
V septembri tohto roku ho súd v Istanbule uznal za vinného z podpory a šírenia teroristickej propagandy a odsúdil ho na štyri roky a osem mesiacov väzenia.
HDP označila súdny proces s Demirtašom za politický a zameraný na umlčanie politického subjektu oponujúceho prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi, pričom odsúdila likvidačnú politiku tureckého vedenia.
Prezident Erdogan prokurdskú HDP opakovane obviňuje, že je politickým krídlom Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorú Turecko a jeho západní spojenci považujú za teroristickú organizáciu.
Demirtaš v júni z väzenia kandidoval proti Erdoganovi v prezidentských voľbách a získal v nich 8,4 percenta hlasov.

Českú vládu premiéra Andreja Babiša (ANO) čakalo v piatok hlasovanie o nedôvere. Rokovanie Poslaneckej snemovne iniciovalo šesť opozičných strán pre kauzu Čapí hnízdo a údajný únos premiérovho syna Andreja Babiša mladšieho na Krymský polostrov anektovaný Ruskom. V rozprave už vystúpil samotný premiér a posťažoval sa, že novinári ho "naháňali ako zločinca, ktorý uniesol vlastného syna".
Rokovanie Poslaneckej snemovne sa začalo o 09.05 h SEČ. Najprv sa prihovoril predseda opozičnej ODS Petr Fiala, ktorý vyhlásil: "Máme tu čo do činenia s najväčším konfliktom záujmov, aký sme si donedávna nedokázali ani predstaviť, ktorý by sme očakávali v nejakej rozvojovej krajine."
Potom k rečníckemu pultu pristúpil premiér Babiš. Posťažoval sa, že kauzu vykonštruovali médiá a dvaja novinári sa pokúsili zhodiť vládu. "Novinári ma naháňali ako lovnú zver, ako zločinca, ktorý uniesol svojho syna," citoval ho portál Novinky.cz.
Babiš pokračoval opisom, ako u jeho syna prepukla schizofrénia. Polícia ho údajne našla v odstavenom aute na diaľnici. Babiš mladší príslušníkom začal rozprávať, že má v aute bombu a že je George Clooney, dodal premiér.
Premiér uviedol, že nechápe, prečo sa niekomu zdá čudné, že jeho syn navštívil Ruskom anektovaný Krym. "Že si vyšli na výlet do Ruska, no a čo?" položil otázku.
"Nikto sa mi nemôže čudovať, že o novinároch rozprávam ako o hyenách," obhajoval sa premiér.
Vláda podľa Babiša nemá jediný dôvod podávať demisiu. "Môžeme byť jednou z najúspešnejších vlád. My fakt pracujeme. Pracujeme sedem dní v týždni, zajtra idem na večeru s rakúskym premiérom, v nedeľu idem do Bruselu. Za štyri dni v Paríži som sa rozprával s viacerými politikmi, než všetci opoziční politici v živote," argumentoval Babiš.
Potom skritizoval pravicu za jej vládnutie v minulosti. Česká republika podľa neho v tom čase stagnovala, neinvestovala a "nepridávala ľuďom peniaze". Premiér zdôraznil, že on zvyšuje platy a dôchodky. "Sám som dôchodca, mám k seniorom veľmi silný vzťah," poznamenal.
Predseda vlády ukončil svoj prejav po 40 minútach výrokom, že nemá dôvod odstupovať. "Musíte ma odvolať alebo nás skúste poraziť v slobodných demokratických voľbách. Inak, než na základe väčšiny našich občanov, sa ma jednoducho nezbavíte," vyhlásil na záver.
Menšinový kabinet ANO a ČSSD, podporovaný komunistami, zrejme v hlasovaní obstojí. Opozičné strany (ODS, Piráti, SPD, ľudovci, TOP 09 a STAN) majú spolu 92 hlasov, ale na vyslovenie nedôvery je potrebná najmenej nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, teda 101 hlasov.
Komunisti, ktorí vládu tolerujú, už ohlásili, že ju podržia. Rovnako ako poslanci ANO budú hlasovať proti vysloveniu nedôvery. Sociálni demokrati sa rozhodli, že počas hlasovania opustia sálu. Podľa nich by demisia vlády nič nevyriešila, zdvihli by vraj ruku za rozpustenie snemovne.
Podnetom na schôdzu o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde bola tajne nakrútená reportáž s Andrejom Babišom mladším. V nej obvinil spolupracovníkov svojho otca, že ho proti jeho vôli zadržiavali na Kryme, a to pre kauzu okolo rekreačnej farmy Čapí hnízdo, v ktorej otec aj syn čelia obvineniu z dotačného podvodu.
Premiér podľa Babiša mladšieho chcel, aby práve pre túto kauzu opustil Česko. Premiér synove slová popiera a tvrdí, že jeho potomok trpí schizofréniou, musí sa liečiť a byť pod dohľadom.

Matka Andreja Babiša mladšieho Beata poprela, že by jej syna boli uniesli na Krym za jej chrbtom. S odvolaním sa na webovú stránku denníka Tages Anzeiger o tom v piatok informoval spravodajský server Novinky.cz.
Babišová poskytla v kancelárii advokáta Alexandra de Senarclens rozhovor novinám Tribune de Geneve. Kauza má podľa nej vplyv na synov zdravotný stav, ktorý sa zhoršuje.
Bývalá manželka českého premiéra Andreja Babiša potvrdila, že jej syn na Kryme bol. "Určite ho však neuniesli," povedala. Podľa denníka tam cestoval v dôsledku tlaku novinárov v Prahe. "Museli sme nájsť miesto, kde by nabral novú silu," vysvetlila.
Musím konať ako matka, pretože táto politická aféra má značný rozsah. Môj syn je pod tlakom, ktorý má vplyv na jeho krehké zdravie. Obávam sa, že sa jeho stav zhoršuje," povedala Babišová.
Potvrdila, že ej syn chce spolupracovať s políciou a vypovedať. Polícia sa s ním už podľa jej slov spojila. "Kontaktovali ho, ale jeho choroba mu v tomto štádiu neumožňuje na otázky jasne odpovedať. Treba ho chrániť," pokračovala.
Babišová sa taktiež zmienila o návšteve otca Babiša juniora, ktorý za synom pricestoval do Ženevy v čase vrcholiacej krízy 17. novembra. "Prišiel iba, aby upokojil syna. Bavili sa, hrali šach, bola to emocionálna návšteva, o afére sa nehovorilo."
To, že by na jej syna bol vytváraný tlak, aby nekomunikoval s novinármi, poprela.
Babišovej advokát Alexandre de Senarclens žiadosť denníka o rozhovor s Babišom mladším odmietol, pretože "pán Babiš mladší je pod neúnosným tlakom".
Firma Agrofert, ktorej vlastníkom je Andrej Babiš starší, je obvinená z podvodu ohľadom štátnych dotácii pre Čapí hnízdo - rekreačný areál v Stredočeskom kraji. V kauze je obvinený premiér Babiš, jeho dve dospelé deti Andrej a Adriana a brat jeho manželky Martin Herodes.
Babiša mladšieho údajne využili na podpis dokumentov, ktoré firme umožnili prístup k dotáciám. Babišov syn pred časom českým novinárom povedal, že jeho otec chcel, aby zmizol v období, keď polícia kauzu vyšetrovala.

Copyright © TASR 2018

Člen RVR Zoltán Pék odíde z rady, stane sa starostom

Člen RVR Zoltán Pék odíde z rady, 


stane sa starostom

Člen Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Zoltán Pék v blízkom období ukončí svoju funkciu v rade. Dôvodom je, že 10. novembra ho vo voľbách do orgánov samosprávy obcí zvolili za starostu mestskej časti Bratislavy Podunajské Biskupice. Situáciu agentúre SITA Pék potvrdil a konštatoval, že zatiaľ je riadnym členom licenčnej rady. Starostom sa stane na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva Podunajských Biskupíc, ktoré je naplánované na 6. decembra. Následne bude riešiť svoje členstvo v rade.

Novinár a publicista Pék v minulosti pôsobil aj ako šéfredaktor národnostného okruhu verejnoprávneho Slovenského rozhlasu, RTVS Rádio Patria. Parlament ho opätovne zvolil za člena licenčnej rady 12. decembra 2017 a v rade mal byť do 13. decembra 2023. V komunálnych voľbách kandidoval na starostu za koalíciu Most-Híd, Sloboda a Solidarita, Sme rodina - Boris Kollár, Občianska konzervatívna strana a Nova a od voličov získal 1 190 hlasov.

Ako SITA informovali z RVR, podľa zákona o vysielaní a retransmisii je funkcia člena rady nezlučiteľná s funkciou starostu či primátora. Zároveň podľa zákona nie je predseda rady v tomto prípade povinný oznámiť predsedovi národnej rady vzniknutú situáciu. Situáciu by mal priamo riešiť Pék. Ten má podľa zákona na to 30 dní. Ako sa uvádza v zákone o obecnom zriadení, jedným z dôvodov zániku mandátu starostu je aj situácia, „ak starosta do 30 dní odo dňa vzniku nezlučiteľnosti funkcií nevykoná právny úkon na odstránenie nezlučiteľnosti funkcií“.

V RVR zároveň 15. decembra sa končí funkčné obdobie jej súčasnej predsedníčke Marte Danielovej a následne do 26. januára budúceho roka trvá funkčné obdobie podpredsedovi rady Ľubomírovi Kmecovi a členovi rady Vladimírovi Holanovi. V týchto prípadoch o situácii parlament informovalo vedenie rady. Zároveň Výbor Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá 13. novembra schválil osem kandidátov na spomínané tri miesta člena rady. Podmienky účasti vo voľbe v pléne NR SR splnili konzultant stratégie Peter Alakša, súčasná predsedníčka RVR a novinárka Marta Danielová, dôchodca Ján Dianiška, odborná asistentka na FFUK v Bratislave Anikó Dušíková, vysokoškolský pedagóg na Katolíckej univerzite v Ružomberku Pavel Izrael, konateľ spoločnosti Dominik Kianička, živnostník Peter Kubica a odborný asistent na Právnickej fakulte UMB v Banskej Bystrici Martin Píry.

Poslaním RVR je presadzovať záujmy verejnosti pri uplatňovaní práva na informácie, slobody prejavu a práva na prístup ku kultúrnym hodnotám a vzdelaniu. Rada vykonáva štátnu reguláciu v oblasti vysielania, retransmisie a poskytovania audiovizuálnych mediálnych služieb na požiadanie. Rozhoduje napríklad o licenciách na vysielanie, registráciách retransmisie a o pozastavení retransmisie, pridelení frekvencií vysielateľovi na základe zákona, dohliada na dodržiavanie zákona o vysielaní a retransmisii, udeľuje aj sankcie za jeho porušenie. Má deväť členov, ktorých volí a odvoláva NR SR, ich funkčné obdobie je šesť rokov. Viac podrobností o činnosti rady je na jej webstránke http://www.rvr.sk.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA





„Nikdy neodstoupím. Nikdy! Ať si to všichni zapamatují. Nikdy!“
Andrej Babiš

"Žiaľ, aj v dnešnej dobe prevládajú zlé myšlienky, sebectvo, zloba, a to aj v kontexte moderných sociálnych sietí. Niektorí ľudia si mýlia demokraciu s tým, že môžu všetko. Slúžia vôni peňazí a nezáleží im na tom, aby sa Slovensko budovalo.Z úcty k ľuďom, ktorí trpeli, chcem povedať, že na nich myslíme. A tým, ktorí nevedia, čo sú hodnoty a myslia si, že sa môžu vyjadrovať len preto, lebo sú v médiách platených silnými oligarchami, tým by som chcel povedať, aby sa vrátili k hodnotám a úcte. A skôr, než na niekoho útočia, aby si otázky naštudovali.Tí, čo ubližujú, by asi prosili odpustenie. A tí, čo trpeli, by im odpustili, lebo len súhra, dobro a láska dokážu zabezpečiť progres."
Andrej Danko

"Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko má osobnú zodpovednosť jedine voči svojej rodine, voči poslancom SNS, členom SNS a voči voličom. O dôvere alebo nedôvere voči jeho osobe rozhoduje len snem SNS a vo voľbách voliči. Nik iný nemá právo na takéto vyjadrenia."
Tibor Bernaťák, predseda poslaneckého klubu SNS


"Dnes na námestie SNP nemôžem prísť, lebo nechcem dláždiť cestu mediokracii, revolučným výborom verejného blaha a už vôbec nechcem prispievať k rozkladu slovenskej štátnosti. Ak má byť Róbert Fico porazený, ako aj moji ďalší názoroví oponenti, chcem, aby sa tak stalo v slobodných voľbách a nie, aby sa o tom rozhodovalo na ulici. Slovensku vrátime vtedy právny štát, keď o postupe v trestnom konaní nebude rozhodovať ulica. Aj keď tomu všetci dnes tlieskajú."
Peter Sokol - 1. podpredseda NÁRODNEJ KOALÍCIE


Boli sme vytesnení na okraj, ako malomocní. Teraz nás prirovnávajú k fašistom, k diktátorom. Médiá aj politickí oponenti sa snažia predstaviteľov PiS dehumanizovať.Správajú sa k nám ako Goebbels k Židom.“
Piotr Glinsk, poľský minister kultúry

„Ťažko sa reaguje na ženu, ale ja zareagujem. Znova ste ukázali, že vám nejde o Slovensko a krágľujete ľudí bez rozsudku. Stačí vám novinový článok. Denník N chce dostať ľudí do politiky a ničí ľudské vzťahy. Raz zničí aj Slobodu a solidaritu. Čo je Denník N? Je to médium, ktorý financuje oligarcha, ktorý už ovládol Bratislavu, Nitru, pána Poliačika, pána Beblavého Hľadal som a nenašiel prácu Richarda Sulíka či Andreja Kisku. Rigorózna práca nemá parametre vedeckej práce a môže byť robená aj metódou kompilácie. Napíšte si to. Kompilácie.Hádam si nemyslíte, že 26-ročnému chlapcovi z dediny, ja sa za to nehanbím, by titul len tak niekto daroval.“
Andrej Danko

„Keď si rozkradol Lesostav, to si bol decko? Keď si vedel okradnúť ľudí si asi nebol dedinský chlapec, že? Takým sa hovorí zlodej, podvodník. Takých ako ty, sme bili kýblikami po hlave. Presne takých Andrej. Kýblikami sme takých bili. Taký si ty a nejakou zhodou okolností si sa dostal do parlamentu."
Boris Kollár


"On musel byť chudák, keď bol malý, bol iba bitý. Presne, takých sme na tom pieskovisku bili."
Igor Matovič


"Preboha ľudia ako sa to správate. Mám sa pozrieť na diplomovky vám pani Blahová a Nicholsonová?"
Anton Hrnko


Silvia Volzová mala vypovedať v kauze zmeniek v Nemecku

Silvia Volzová mala vypovedať 
v kauze zmeniek v Nemecku

Bývalá spolumajiteľka televízie Markíza Silvia Volzová v utorok (20.11.) vypovedala v kauze falšovania zmeniek v Nemecku. Informovali o tom vo štvrtok (22.11.) Správy RTVS. Má ísť údajne o jeden z posledných úkonov k ukončeniu vyšetrovania kauzy zmeniek.
Otázky mali Volzovej klásť nemeckí policajti. Výsluch v Stuttgarte pre RTVS potvrdil aj obhajca obvineného bývalého riaditeľa Markízy Pavla R. Marek Para. "Tohto úkonu sme sa zúčastnili ako obhajoba", uviedol v reportáži.
Volzová má údajne obavy chodiť na výsluchy na Slovensko. Otázky jej kládli dvaja nemeckí policajti na základe dožiadania slovenského vyšetrovateľa, doplnila RTVS.


Copyright © TASR 2018