13. 3. 2021

„Vymknuta ze svých kloubů doba šílí“

 „Vymknuta ze svých kloubů doba šílí“



Filmové ceny Cézar

Filmové ceny Cézar



Na 46. ročníku udeľovania francúzskych filmových cien Cézar bodovala komediálna dráma režiséra a scenáristu Alberta Dupontela s názvom Bye Bye Morons (Adieu les cons). Snímka o vážne chorej žene, ktorá hľadá svoje dávno stratené dieťa, získala celkovo sedem ocenení vrátane cien pre najlepší film a réžiu, informovala agentúra AFP.
Slávnostný galavečer však poznačili protesty proti dlhodobému uzavretiu francúzskych kín, divadiel a ďalších kultúrnych inštitúcií, ktoré sú už mesiace mimo prevádzky v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu.
Sošku pre najlepšieho herca udelili Samimu Bouajilaovi za film Un Fils (Syn). Za najlepšiu herečku vyhlásili Laure Calamyovú, ktorá stvárnila hlavnú úlohu vo filme Antoinette dans les Cévennes.
V kategórii najlepší zahraničný film najviac zaujala porotcov dánska snímka Chľast (Druk) z dielne režiséra Thomasa Vinterberga.
Podľa agentúry AFP malo tohtoročné udeľovanie Cézarov, francúzskej obdoby Oscarov, silne spolitizovanú atmosféru vyvolanú rastúcou frustráciou z uzavretia kín a divadiel. V posledných dňoch sa vo Francúzsku uskutočnilo viacero súvisiacich protestov, v rámci ktorých aktivisti a študenti obsadili niekoľko divadiel a požadovali ich otvorenie.
Herečka Corinne Masierová sa počas galavečera na protest proti súčasnému ochromeniu francúzskej kultúry priamo na pódiu vyzliekla donaha. Na obnaženej hrudi mala nápís: "No culture, no future" (Bez kultúry niet budúcnosti).
"Moje deti môžu ísť do (predajne) Zara, ale nie do kina. To sa nedá pochopiť," vyhlásil pri preberaní jedného z ocenení Stéphane Demoustier.
Hlavná moderátorka večera, komička Marina Fois, v tejto súvislosti ostro skritizovala francúzsku ministerku kultúry Roselyne Bachelotovú, ktorú obvinila z nečinnosti.
Divadlá, kiná, múzeá a ďalšie kultúrne inštitúcie sú vo Francúzsku zatvorené už od vlaňajšieho októbra, keď bol v krajine zavedený posledný úplný lockdown. Naproti tomu opatrenia v niektorých iných sférach boli už medzičasom zrušené alebo zmiernené. Dlhodobé ochromenie kultúrneho života vyvoláva vo Francúzsku čoraz väčšie napätie. Mnohí umelci aj bežní Francúzi požadujú znovuotvorenie kultúrneho sektora za podmienky dodržiavania epidemiologických pravidiel.



Zdroj: TASR


Reklamná pauza, môžete sa...

  Reklamná pauza, môžete sa...


 

12. 3. 2021

HOAX: Ruskí lekári nezistili, že COVID-19 je baktéria aktivovaná 5G žiarením

HOAX:




                                     

Ruskí lekári nezistili, že COVID-19 je baktéria aktivovaná 5G žiarením

Na sociálnych sieťach od februára 2021 kolujú príspevky o ruských lekároch, ktorí údajne zistili, že COVID-19 neexistuje a že ľudia v skutočnosti zomierajú na baktérie aktivované 5G žiarením. A na toto ochorenie by mala byť dostupná liečba prostredníctvom aspirínu či paracetamolu. Nie je to pravda. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.
Všetky príspevky, ktoré priniesli tieto nepravdivé informácie, uvádzali ako zdroj ruské ministerstvo zdravotníctva. Agentúra AFP sa na Ministerstvo zdravotníctva Ruskej federácie pre overenie preto obrátila. Od tlačového odboru dostala 2. marca 2021 e-mail v znení: "Na vašu žiadosť vás informujeme, že ministerstvo zdravotníctva Ruska takéto vyhlásenia nikdy nevydalo. Tieto informácie nie sú pravdivé a sú typickým príkladom falošných správ."
Technológia 5G nebola v Rusku doposiaľ ani zavedená. Podľa AFP sa uskutočnili len malé súkromné experimenty a telekomunikačné spoločnosti sa ešte len pripravujú na jej zavedenie. Rusko je zatiaľ ďaleko od toho, aby svojim občanom ponúkalo 5G infraštruktúru vo väčšom meradle. Národný program ruskej vlády "Digitálna ekonomika Ruskej federácie" plánuje pokrytie 5G sieťou vo veľkých mestách do roku 2024.
Nie je pravda ani to, že by ruskí lekári "porušili" akési nariadenie WHO týkajúce sa pitiev alebo že by boli prvými, ktorí vykonali pitvu pacientov zosnulých na COVID-19. WHO nemá právomoc zakázať pitvy ani v jednej krajine. Úlohou WHO je zhromažďovanie a zdieľanie informácií, prípadne vydávanie odporúčaní. Organizácia vydala špeciálne pokyny, ako bezpečne vykonávať pitvy u pacientov, ktorí zomreli na tento nákazlivý vírus. Posledná dostupná aktualizácia dokumentu s týmito pokynmi bola uverejnená 4. septembra 2020.



Copyright © TASR 2020



RTVS uvedie druhú sériu úspešného seriálu Geniálna priateľka II

RTVS uvedie druhú sériu úspešného

seriálu Geniálna priateľka II



RTVS uvedie na televíznych obrazovkách druhú sériu úspešnej adaptácie románu Eleny Ferrante Geniálna priateľka II z produkcie HBO a RAI. Seriál má osem dielov, ktoré diváci uvidia na Dvojke každý piatok od 12. marca o 20.45 h

Seriál vznikol podľa štvordielneho románu o Lile a Lene, ktoré vyrastali v Neapole. V slovenčine vyšli knihy pod názvami Geniálna priateľka, Príbeh nového priezviska, Tí, čo odchádzajú - tí, čo zostávajú a Príbeh stratenej dcéry. Autorkou úspešného románu je Elena Ferrante.
Druhá séria Neapolskej ságy začína vo chvíli, keď Elena spolu so svojou „geniálnou priateľkou“ Lilou nechávajú za sebou svoje klaustrofobické dievčenstvo a obe vstupujú do sveta búrlivej mladej dospelosti, ktorú sprevádza láska, strata a zmätok. Príbeh sa odohráva na pozadí Neapola 60. a 70. rokov, kde sa predtým nerozlučné priateľky vyberajú každá svojou cestou. Lila sa ako šestnásťročná vydala za bohatého Stefana Carraciho len preto, aby v svadobný večer zistila, že ju zradil, a tak ich manželstvo pochoval. Elena si naopak vybrala školu, netradičnejší spôsob, ako sa oslobodiť od dusivého života v štvrti. Dejom nás aj naďalej sprevádza Elena, ktorá svojím bohatým rozprávačským jazykom a stoickým tónom vnáša do príbehu podmanivú atmosféru – poskytuje nám v ňom neskutočné množstvo svojich rozprávačských detailov, emócií, farieb, vôní, ktoré sú nádherne prepojené s vizuálnou stránkou prostredia.
„Vzťahy medzi ženami sa neriadia takými pevnými pravidlami ako priateľstvá mužov. Chcela som prerozprávať, ako celoživotné priateľstvo dvoch žien dokáže uniesť a prežiť dobré a zlé pocity, závislosť a emancipáciu, vzájomnú podporu a zradu,” hovorí Elena Ferrante.
Elena Ferrante už dvadsať rokov prekvapuje každým novým románom literárny svet. Autorka, ktorá si starostlivo chráni svoje súkromie a píše pod pseudonymom, vracia literatúre moc zasiahnuť čitateľa príbehom, nezabudnuteľnými postavami a ich intímnymi drámami. Je jednou z najpresvedčivejších, najvnímavejších a najštýlovejších autoriek. Svojimi románmi si získala obdivovateľov medzi spisovateľmi, umelcami a kritikmi. Najväčší úspech však zožala predovšetkým u čitateľov, ktorí v nej objavili autorku, ktorá krásne a strhujúco rozpráva o tajomstvách spolupatričnosti, vzťahov, lásky, rodiny a priateľstva.
Režisérom seriálu je Saverio Constanzo. Dva diely nakrútil aj Alice Rohrwacher a výnimočnú vizuálnu podobu dodáva seriálu kameraman Fabio Ciancetti. V hlavných úlohách sa predstavia Margherita Mazzucco ako Elena a Gaia Girace ako Lila. V minulom roku HBO a RAI ohlásili prípravu tretej série tohto úspešného dramatického seriálu.

IFJ: V roku 2020 bolo vo svete zabitých 65 novinárov a pracovníkov médií

IFJ: V roku 2020 bolo vo svete zabitých 

65 novinárov a pracovníkov médií


V súvislosti s výkonom práce prišlo v roku 2020 vo svete o život 65 novinárov a pracovníkov médií. V roku 2019 ich zahynulo 49. Vo výročnej správe to uviedla Medzinárodná federácia novinárov (IFJ), napísala v piatok agentúra AP.
Vlaňajší počet zabitých novinárov je podľa IFJ na približne rovnakej úrovni ako v 90. rokoch.
K vraždám novinárov došlo v 16 rôznych krajinách pri cielenom zabíjaní, bombových útokoch a v krížovej paľbe. Od roku 1990, keď IFJ začala zhromažďovať údaje, bolo vo svete zabitých celkovo 2680 novinárov.
Najnebezpečnejším miestom pre novinárov - už štvrtýkrát za päť rokov - bolo Mexiko, kde prišlo o život 14 pracovníkov médií. Jedenásť ich zahynulo v Afganistane. Deviatich zabili v Pakistane, osem v Indii, štyroch na Filipínach a v Sýrii a troch v Nigérii a Jemene. K vraždám došlo aj v Iraku, Somálsku, Bangladéši, Kamerune, Hondurase, Paraguaji, Rusku a vo Švédsku.
Generálny tajomník IFJ Anthony Bellanger uviedol, že k "pretrvávajúcemu krviprelievaniu v médiách prispeli neľútostná vláda zločineckých barónov Mexiku, násilie páchané extrémistami v Pakistane, Afganistane a Somálsku, ako aj neznášanliví zástancovia tvrdých línií v Indii a na Filipínach".
Okrem počtu úmrtí IFJ informovala, že k marcu 2021 bolo vo väzení po celom svete pre svoju prácu najmenej 229 novinárov. Federácia uviedla, že najmenej 67 žurnalistov sa nachádza za mrežami v Turecku. Nasledujú Čína (23), Egypt (20), Eritrea (16) a Saudská Arábia (14).

 

Zdroj: TASR

VÝROKY TÝŽDŇA

   VÝROKY TÝŽDŇA







"Vakcínu dáme posúdiť niekde inde. Chceme, aby ľudia mali slobodu sa rozhodnúť. Sulík, mi v stredu na vláde  viac minút vulgárne nadával. Myslím si, že Richard Sulík spraví všetko pre to, aby vláda padla, ako to urobil v prípade vlády Ivety Radičovej. Urobím však všetko pre to, aby som mu to prekazil. Snaží sa kontaktovať jednotlivých našich poslancov a všetkých nabáda, aby sme išli do predčasných volieb, Mnoho ľudí chce, aby obdobie čistiek čím skôr skončilo. Obávam sa, že minister hospodárstva hrá v prospech týchto ľudí," 
Igor Matovič

"Najprv ma posiela do Mongolska, teraz do Austrálie. Ja pritom chcem len zostať na Slovensku a rekonštrukciu vlády,."
Richard Sulík 

"Môžeme premiérovi vyčítať hocičo, ale pre mňa sú podstatné výsledky – práca, vakcíny a vyviesť Slovensko z tejto pandémie."
Michal Šipoš 
 

"Skôr zamrzne peklo, než by sme žiadosti o vydanie bieloruskej opozičnej líderky Sviatlany Cichanovskej vyhoveli."
Gabrielius Landsbergis, Litovský minister zahraničných vecí​
 

Nominácie na Zlaté maliny

Nominácie na Zlaté maliny


Rodinná komédia Dolittle sa uchádza o šesť anticien vrátane kategórií najhorší film, najhorší remake, najhorší herec (Robert Downey Jr.), najhoršia réžia (Stephen Gaghan), najhorší scenár i najhoršie spojenie na filmovom plátne pre Downeyho Jr. a jeho pokus o waleský prízvuk. Informuje o tom portál magazínu The Hollywood Reporter.

Rovnako šesť nominácií má v hre aj poľský film 365 dní, nevkusný remake pochybného Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Päť nominácií si vyslúžil horor The Fantasy Island a štyri má na konte dráma Music, ktorá je režisérskym debutom speváčky Sie.

Nomináciu v kategórii najhorší herec si popri Adamovi Sandlerovi či Davidovi Spadeovi, vyslúžil aj Mike Lindell, známy ako The My Pillow Guy, za dokument Absolute Proof, ktorý sám financoval a tvrdí v ňom, že trojnásobnému držiteľovi Zlatej maliny Donaldovi Trumpovi „ukradli" americké prezidentské voľby. O malinu v kategórii najhorší film zabojuje aj snímka samotná, pričom jej konkurenciu tvoria všetky spomenuté - 365 dní, Dolittle, Fantasy Island a Music.

Prehľad nominácií v 41. ročníku anticien Zlaté maliny:
Najhorší film:
365 dní
Absolute Proof
Dolittle
Fantasy Island
Music

Najhorší herec:
Robert Downey, Jr. - Dolittle
Mike Lindell (The „My Pillow” Guy) - Absolute Proof
Michele Morrone - 365 dní
Adam Sandler - Hubieho Halloween
David Spade - Tá druhá

Najhoršia herečka:
Anne Hathaway - To posledné, čo chcel a Čarodejnice
Katie Holmes - Brahms: Chlapec 2 a Tajomstvo: Odvaha snívať
Kate Hudson - Music
Lauren Lapkus - Tá druhá
Anna-Maria Sieklucka - 365 dní

Najhorší herec vo vedľajšej úlohe:
Chevy Chase - The Very Excellent Mr. Dundee
Rudy Giuliani (ako on sám) - Borat, Subsequent Movie-Film
Shia LeBeouf - The Tax Collector
Arnold Schwarzenegger - Tajomstvo dračej pečate
Bruce Willis - Breach, Túžba po vražde a Dlhá noc na prežitie

Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe:
Glenn Close - Americká elégia
Lucy Hale - Fantasy Island
Maggie Q - Fantasy Island
Kristen Wiig - Wonder Woman 1984
Maddie Ziegler - Music

Najhoršie spojenie na filmovom plátne:
Maria Bakalova & Rudy Giuliani (Áno, naozaj JE to Rudy Giuliani!) - Borat Subsequent Movie-Film
Robert Downey Jr. a jeho absolútne nepresvedčivý „waleský" prízvuk - Dolittle
Harrison Ford a jeho úplne falošne vyzerajúci CGI „pes" - Volanie divočiny
Lauren Lapkus a David Spade - Tá druhá
Adam Sandler a jeho nepríjemný hlupáčikovský hlas - Hubieho Halloween

Najhoršia réžia:
Charles Band - všetky tri filmy o Barbie & Kendre
Barbara Bialowas a Tomasz Mandes - 365 dní
Stephen Gaghan - Dolittle
Ron Howard - Americká elégia
Sia - Music

Najhorší scenár:
365 dní
všetky tri filmy o Barbie & Kendre
Dolittle
Fantasy Island
Americká elégia

Najhorší remake, rip-off alebo pokračovanie:
365 dní (poľský remake/rip-off Päťdesiat odtieňov sivej)
Dolittle (remake)
Fantasy Island (remake/„Re-Imagining”)
Hubieho Halloween (remake/rip-off Na Halloweena s Ernestom)
Wonder Woman 1984 (pokračovanie)
 
Rozšírené vyhľadávanie
VQL Operators:AND | OR | ACCRUE | NOT | NEAR | THESAURUS | TYPO | PARAGRAPH



Všetko
Vlastný
Dnes
-1 deň
-7 dní
-30 dní

Servis:
Všetky servisy
Domáci
Ekonomický
Zahraničný
English News
Športový
Regionálny

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS


Maďarská mediálna rada (NMHH) uzatvorila výberové konanie o rozhlasovú frekvenciu FM 92,9 bez víťaza. Stalo sa tak po tom, čo sa žiadosť jediného uchádzača - stanice Klubrádió - ukázala ako neplatná. Informovala o tom vo štvrtok agentúra MTI.
Nezávislá rozhlasová stanica Klubrádió vo februári stratila licenciu, čo vyvolalo obavy o slobodu médií v Maďarsku aj na medzinárodnej scéne.
Voči rozhodnutiu mediálnej rady sa Klubrádió môže odvolať do 15 dní, uviedlo komunikačné riaditeľstvo NMHH. Pri preverovaní žiadosti rada údajne zistila, že tá z viacerých pohľadov nevyhovuje podmienkam tendra. NMHH pritom poukazovala na neistú a protiprávnu ekonomickú situáciu tohto rádia, ale aj na zásadné chyby v predloženom programovom pláne.
"Na základe zistených skutočností rada nevidela záruku právneho a účinného uplatnenia frekvencie určenej na spoločenské ciele, preto konštatovala neplatnosť žiadosti a proces tendra vyhlásila za ukončený bez výsledku," píše sa v stanovisku NMHH.
Klubrádió 9. februára informovalo, že súd v Budapešti nevyhovel jeho žiadosti o udržanie vysielacej licencie. NMHH vlani v novembri rozhodla nepredĺžiť tejto stanici vysielaciu licenciu, čo bolo oficiálne zdôvodnené viacnásobným porušením mediálneho zákona zo strany tejto rozhlasovej stanice.
Klubrádió sa vo vysielaní často kriticky vyjadruje ku krokom maďarskej vlády. Po verdikte súdu bolo nútené od 15. februára pokračovať vo vysielaní len prostredníctvom internetu.
Európska komisia (EK) v ten istý deň pohrozila Maďarsku, že pre zatvorenie poslednej nezávislej rozhlasovej stanice - Klubrádió - pristúpi k právnym krokom. Odobratie licencie Klubrádiu označili USA i Francúzsko za znepokojujúce.



Bieloruskému aktivistovi a blogerovi Siarhejovi Cichanovskému hrozí 15 rokov väzenia, ak ho súd uzná vinným zo spáchania trestných činov, z ktorých ho vo štvrtok obvinil bieloruský Vyšetrovací výbor (GSU).
Ako informoval spravodajský portál BelSat, Cichanovskij je obvinený z organizovania masových nepokojov, podnecovania sociálnych nepokojov, ohrozovania činnosti Ústrednej volebnej komisie a organizovania podujatí hrubo porušujúcich verejný poriadok.
Bývalá kandidátka prezidentských volieb v Bielorusku a manželka obvineného Sviatlana Cichanovská označila tieto obvinenia "za osobnú pomstu Alexandra Lukašenka", uviedla agentúra Interfax.
Cichanovská sa prostredníctvom sociálnej siete Telegram obrátila v kauze svojho manžela na vyšetrovateľov, sudcov a prokurátorov, pričom uviedla, že chápe, "že za tohto režimu o ničom nerozhodujete". Upozornila ich však, že sa stali nástrojmi osobnej pomsty na "človeku, ktorý sa stal skutočným lídrom Bielorusov".
"Siarhej sa nevzdáva a nevzdá sa. Vie, že Bielorusi pokračujú v boji, a chápe, že každý, kto prešiel politickými trestami a prenasledovaním, bude rehabilitovaný," dodala.
GSU predtým ukončil vyšetrovanie deviatich trestných vecí, ktoré boli oddelené od kauzy Cichanovskij a figuruje v nich jeho 25 spolupáchateľov.
Cichanovskij mal byť pôvodne jedným z vyzývateľov Alexandra Lukašenka v minuloročných prezidentských voľbách. Svoju kandidatúru však nestihol zaregistrovať, preto do predvolebnej kampane vstúpila jeho manželka Sviatlana. Práve počas zbierania podpisov na jej podporu bol Cichanovskij 29. mája 2020 v meste Hrodna zadržaný. Odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe, ktorej trvanie bolo opakovane predĺžené.
Bieloruskí ľudskoprávni aktivisti vyhlásili Cichanovského a ďalších spoluobvinených za politických väzňov.


Copyright © TASR 2021

 


V nórskom Lillehameru sa natáča nová verzia rozprávky Tri oriešky pre Popolušku. Pôvodná snímka z roku 1973, ktorý vznikol v československej a východonemeckej koprodukcii, sa v Česku, Nemecku i Nórsku stal kultovou klasikou s početnou obcou fanúšikov. V chystanom remaku pripadne úloha Popolušky nórskej popovej speváčke Astrid S. Kulisy deje bude tvoriť skanzen Maihaugen v Lillehammeri, v ktorom sa nachádza na 200 historických budov, uviedla agentúra DPA. Tri oriešky pre Popolušku adaptáciou rozprávky bratov Grimmovcov. Astrid S, vlastným menom Astrid Smeplassová, si myslí, že postava Popolušky predstavuje odvážny a "cool" vzor mladé dievčatá: "Človek sleduje jej cestu, na ktorej ju utláča macocha, zažíva mobbing," povedala herečka a speváčka nórskemu rozhlasu NRK. "Postupne nadobúda sebavedomie a stavia sa na odpor. Rýchlo jazdí na koni a lovia, hoci je dievča," dodala. Nórska premiéra filmu sa pripravuje na november.

 

Copyright © ČTK 2021

11. 3. 2021

Zomrel Lou Ottens

Zomrel Lou Ottens



Holandský inžinier Lou Ottens, ktorý vynašiel audiokazetu a podieľal sa aj na vývoji kompaktných diskov (CD), zomrel vo veku 94 rokov. V stredu neskoro večer o tom informoval britský portál bbc.com.
Od vynájdenia audiokaziet v 60. rokoch 20. storočia sa ich po celom svete predalo okolo 100 miliárd kusov.
Ottensov vynález zmenil spôsob, akým ľudia počúvali hudbu. A v posledných rokoch je používanie kazetových pások zasa na vzostupe.
Inžinier zomrel minulý víkend v obci Duizel, kde býval, oznámila v utorok jeho rodina.
Ottens sa stal vedúcim oddelenia vývoja produktov v holandskej firme Phillips v roku 1960 a práve tam so svojím tímom vyvinul kazetovú pásku.
V roku 1963 ju predstavili na Veľtrhu elektroniky v Berlíne a čoskoro sa stala celosvetovým úspechom.
Ottens podpísal zmluvu s Phillipsom aj japonskou firmou Sony, ktorá použila jeho patentovaný mechanizmus.
Na 50. výročie vynálezu inžinier pre časopis Times povedal, že to bola "senzácia" od prvého dňa.
Vynálezca sa podieľal takisto na vývoji kompaktného disku (CD) a dodnes sa po celom svete predalo vyše 200 miliárd kusov.
Keď Phillips v roku 1982 prišiel s výrobou CD prehrávača, Ottens vyhlásil: "Odteraz je tradičný gramofón zastaraná vec."
O štyri roky odišiel do dôchodku. Keď sa ho pýtali na kariéru, povedal, že najviac ľutuje jedno - že ikonický prenosný kazetový prehrávač známy ako Walkman vyrobila Sony, a nie jeho domovská firma Phillips. Walkman totiž pokladal za ideálne využitie kazety.
V posledných rokoch zažívajú kazetové pásky popularitu. Svoju hudbu na nich vydali rôzni umelci vrátane Lady Gaga a skupiny The Killers.
Podľa spoločnosti Official Charts Company predaj kaziet v Spojenom kráľovstve v prvej polovici roka 2020 stúpol o 103 percent v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka.
A v USA stúpol v roku 2018 predaj kazetových pások o 23 percent oproti predchádzajúcemu roku, dodal portál bbc.com.

Copyright © TASR 2021


Na hrane v TV JOJ

Na hrane v TV JOJ

 

Televízia JOJ aj v tomto roku ponúka svojim divákom politickú diskusnú reláciu Na hrane. Každý štvrtok večer si nenechajte ujsť naživo politický duel, aktuálne témy aj exkluzívne prieskumy.

Každý týždeň, vo štvrtok večer, sa v štúdiu Na hrane stretávajú dvaja politici a venujú sa aktuálnym politickým a spoločenským témam. Diskusná relácia je výnimočná aj tým, že diváci majú možnosť zapojiť sa do diskusie a opýtať sa politikov, čo ich zaujíma prostredníctvom aplikácie. Ak sa otázky nepodarí zodpovedať v živom vysielaní, hostia sa im pokúsia venovať po skončení televíznej diskusie na webe www.hrane.joj.sk.

Od septembra moderuje reláciu jej dramaturgička a skúsená politická redaktorka spravodajstva TV JOJ Jana Krescanko Dibáková.

Pozvanie do diskusie prijali vo štvrtok 11. marca ministerka pre investície, reg. rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová (ZA ĽUDÍ) a Peter Pellegrini, predseda HLAS-SD.

Diskutovať budú o výsledkoch rokovaní o riešeniach koaličnej krízy, aj o aktuálnom nastavení systému očkovania a protipandemických opatrení, e-karanténe, či odškodňovaní.

Sledujte Na hrane vo štvrtok 11. marca o 21:40 na JOJke.