Krištáľové krídlo každoročne oceňuje významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu. Z vyše 300 nominácií za rok 2023, ktoré do odborných diskusií priniesli porotcovia, ale aj široká verejnosť, sa do finálneho výberu v 10 kategóriách dostalo 30 nominácií a jedna Mimoriadna cena. Slávnostný galavečer Krištáľové krídlo odvysiela RTVS v priamom prenose v sobotu 16. marca o 20.30 h na Jednotke.

Už v sobotu 16. marca sa v atraktívnom prostredí v priestoroch SND v Sále Opery a baletu uskutoční galavečer Krištáľové krídlo, počas ktorého sa dozvieme mená laureátov ocenenia za rok 2023 a odovzdaná bude aj mimoriadna cena speváčke a skladateľke Marike Gombitovej. Diváci sa môžu tešiť na bohatý program plný zaujímavých vystúpení. 27. ročník bude mať štyroch moderátorov, ktorí sa divákom prihovoria v moderátorských vstupoch počas večera. Na pódiu sa objavia Marianna Ďurianová, Danka Barteková, Karin Haydu a Richard Lintner.

V programe galavečera vystúpia Marika Gombitová, Adam Pavlovčin, Barbora Hazuchová a MIRAI. Diváci sa môžu tešiť aj na vystúpenie baletu SND z diela Carmina Burana.

Jednotka RTVS odvysiela priamy prenos z odovzdávania cien jubilejného 27. ročníka Krištáľového krídla v sobotu 16. marca o 20.30 h.