28. 7. 2012

LONDON CALLING

LONDON CALLING



LOH 2012 Londýn -  Jednotka - 27.07.2012:   

430 tisíc divákov,

9,1 % sledovanosť ,

43,2 % podiel na trhu

27. 7. 2012

TOUR de GR RTVS 4

TOUR de GR RTVS 4


Voľby nového generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa zrejme bude môcť zúčastniť všetkých jedenásť uchádzačov, ktorí si podali prihlášku. Parlamentný výbor pre kultúru a médiá pôvodne do voľby posunul len deviatich z nich. Ďalší dvaja si museli doplniť potrebné dokumenty, ktoré pri ich prihláške chýbali.

Podľa informácií Kancelárie Národnej rady SR k dnešnému dňu jeden z nich, Štefan Dlugolinský, už doručil všetky chýbajúce materiály. Pôvodne mu chýbal výpis z registra trestov a deklaroval len trojročnú prax v oblasti riadenia, hoci potrebných je päť rokov. Ďalší kandidát, Iľja Ruppeldt sa už vopred písomne ospravedlnil, že neprikladá výpis z registra trestov, keďže na Novom Zélande, kde žije, trvá vybavenie tejto náležitosti 60 dní. Doklad preto plánuje priniesť na verejné vypočutie, ktoré sa uskutoční už v pondelok 30. júla.
Predseda mediálneho výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD) sa podľa vlastných slov s projektmi jednotlivých kandidátov oboznámil. "Ich projekty sú veľmi zaujímavé a budeme sa ich na ne pochopiteľne pýtať. Konkrétne sa však k jednotlivým návrhom nemôžem vyjadrovať, pretože nechcem urobiť tú istú chybu, čo spravil Daniel Krajcer (SaS) v minulom volebnom období, keď dopredu pomenoval kandidáta, ktorý sa napokon stal generálnym riaditeľom a tým pádom urobil z celého vypočúvania frašku," uviedol Jarjabek.
Vypočutie kandidátov sa uskutoční v priestoroch historickej budovy parlamentu na Župnom námestí v Bratislave. Jedenásť uchádzačov sa predstaví v poradí, ktoré sa vylosuje v pondelok. Okrem spomínaného Dlugolinského a Ruppeldta sa predstaví aj Ľubomír Belák, Marcel Děkanovský, Marián Herdel, Pavel Jacz, Václav Mika, Margita Repková, Jaroslav Rezník, Jozef Zima, a Marián Ostatník. Jeden z nich by mohol byť zvolený za šéfa RTVS už na prebiehajúcej schôdzi. Na stoličke generálneho riaditeľa verejnoprávneho média následne nahradí Miloslavu Zemkovú, ktorú poslanci odvolali v tajnej voľbe koncom júna.

Copyright © TASR 2012


MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Dvaja novinári z Holandska a Británie, ktorých pred týždňom uniesli v Sýrii, sú znova na slobode. S odvolaním sa na ministerstvo zahraničných vecí v Haagu o tom dnes informovala holandská tlačová agentúra ANP.
Holandský fotoreportér je zranený, ale v celkovo dobrom zdravotnom stave. Mužov uniesli v severnej Sýrii neďaleko tureckej hranice, o páchateľoch sa podľa správy zatiaľ nič nevie. Na želanie príbuzných ministerstvo zahraničných vecí o prípade verejnosť doposiaľ neinformovalo.
Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) medzitým oznámil, že dočasne presúva časť svojich zahraničných pracovníkov zo sýrskej metropoly Damask do susedného Libanonu. Dôvodom sú obavy o ich bezpečnosť, aj keď základný tím asi 50 pracovníkov v Sýrii ostane.
Hovorca MVČK v Ženeve pre agentúru AP tiež povedal, že aj Sýrsky arabský Červený polmesiac pozastavil niektoré svoje humanitárne operácie v severosýrskom meste Aleppo vzhľadom na ťažké boje.


Copyright © TASR 2012









Tisíce demonštrantov zablokovali vo štvrtok štúdiá najpopulárnejšej mexickej televíznej stanice Televisa, ktorú obviňujú z nevyváženého pokrývania prezidentských volieb z 1. júla.
Prívrženci Andrésa Manuela Lópeza Obradora, ktorý neuspel v prezidentských voľbách, tvrdia, že televízia podporovala víťaza Enriqueho Peňu Nieta.
Demonštranti bránia pracovníkom TV stanice vo vstupe do budovy, pričom blokáda by mala trvať 24 hodín.
Televisa, ktorá zatiaľ vysiela normálne, sa bráni, že všetkým kandidátom poskytla v spravodajstve rovnaké podmienky.
Nieto zvíťazil so ziskom 38,2 percenta hlasov, jeho hlavný protikandidát Obrador si zabezpečil 31,6-percentnú podporu.
Obrador obvinil svojho súpera z kupovania hlasov a ovplyvňovania médií a obrátil sa so sťažnosťou na najvyšší volebný orgán.
Nieto sa mal napríklad kupovať vysielací čas aj v TV stanici Televisa.



© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

26. 7. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Prokuratúra v Los Angeles vzniesla obžalobu zo štyroch trestných činov proti paparazzovi, ktorý sa zúčastnil na naháňačke auta speváka Justina Biebera, informovala v noci nadnes tlačová agentúra AP.
Prvý raz sa tak uplatnil zákon amerického štátu Kalifornia, prijatý kvôli bezohľadnému prenasledovaniu celebrít fotografmi, čo je v Los Angeles už dlho problémom.
Obžaloba proti 30-ročnému Paulovi Raefovi zahŕňa bezohľadnú jazdu - aj s úmyslom získať fotografie na komerčné účely, neuposlúchnutie výzvy policajta a jazdu v príliš tesnej blízkosti za iným vozidlom.
Prípad súvisí s incidentom zo 6. júla, keď polícia dostala oznámenie o naháňačke v San Fernando Valley. Policajti videli šesť vozidiel, ženúcich sa za strieborným Fiskerom. Vysvitlo, že ho šoféroval Bieber.
Raefova terénna Toyota išla rýchlosťou 129 kilometrov za hodinu, bez ohľadu na čiarové značenie na ceste. Motoristi museli brzdiť a meniť smer, aby sa vyhli kolízii s jeho autom.
Bieber rešpektoval policajtov a zastal na krajnici, ale Raef nezastavil. O polhodinu spevák volal políciu s tým, že ho znovu prenasleduje tá istá Toyota. Policajti auto našli v garáži a identifikovali šoféra. Ak Raefa uznajú vinným, hrozí mu až rok väzenia a pokuta 3500 dolárov (zhruba 2900 eur).


Copyright © TASR 2012



The Dark Knight Rises



25. 7. 2012

RTVS LOH LONDÝN

RTVS LOH LONDÝN

Olympijským hrám v Londýne sa budú venovať oba programy – Jednotka aj Dvojka. Na Dvojke budeme vysielať celodenný výber zo športových zápolení (cca od 10.00 do 01.00 v priamom prenose) a po skončení súťaží budeme vysielať komentované záznamy zo športov, ktoré sa neodvysielali v priamom prenose v daný deň.

Na Jednotke sa olympijským hrám venuje niekoľko vysielacích blokov:

1. Priame prenosy z LOH v čase 14:30 – 16.30 (najzaujímavejšie súťaže v danom dni pre slovenského diváka v priamom prenose)

2. Volá Londýn, 5 Olympijských kruhov, Olympijské štúdio v čase 18.00 – 19.00

3. Priame prenosy z LOH - Atletika vo večernom slote

4. Sumár LOH Londýn v čase od 23.00 (polhodinový sumár dňa z LOH v Londýne v premiére)

24. 7. 2012

Tlky plky

Tlky plky







" Výška aktuálneho dlhu STV je 18,32 miliónov eur. Okolo 26 miliónov je strata z minulých rokov."


" Dlh RTVS, ktorý táto inštitúcia zdedila po STV, odhadujem na 18 miliónov eur a celkovú stratu na 43 miliónov eur."
Miloslava Zemková





P.S. A pre tých, ktorí si myslia, že kumulovanú stratu vyrobil niekto za rok a pol doporučujem vyšetrenie, naštudovanie histórie STV, naštudovanie účovných predpisov a hlavne účtovanie na účte 428


Miloslava Zemková