31. 3. 2020

RTVS si pripomenie Evu Krížikovú v televíznom a rozhlasovom vysielaní


RTVS si pripomenie Evu Krížikovú 
v televíznom a rozhlasovom vysielaní


RTVS si pri príležitosti smrti herečky Evy Krížikovej pripomenie jej dielo v televíznom a obrazovom vysielaní už v utorok večer na Dvojke a neskôr vo svojom ďalšom televíznom a rozhlasovom vysielaní. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
Na Dvojke si diváci budú môcť v utorok večer o 20.10 h vychutnať reláciu Návraty k hereckým legendám. O 20.40 h si budú môcť zase pozrieť herecké umenie Evy Krížikovej v komédii režiséra Pavla Haspru Mastný Hrniec.
V nedeľu (5. 4.) prinesie Jednotka na obrazovky filmovú veselohru z 50. rokov Štvorylka. „V príbehu malomestského nóbl bálu, ktorý skomplikuje príchod vojenskej jednotky do mesta, si Eva Krížiková zahrala spolu s Jozefom Kronerom, Františkom Dibarborom či Františkom Krištofom-Veselým,“ pripomína RTVS.
Na Krížikovú si zaspomína aj rozhlasové vysielanie. Rádio Regina Západ odvysiela v stredajšom (1. 4.) vysielaní po 8.00 h a o 13.05 h reprízu relácie Rádiohumor z roku 2014. Program zmení aj Rádio Devín, ktoré odvysiela v stredu o 17.00 h reláciu Ľudia, fakty, udalosti z roku 1999, venovanú herečke. Jej komediálne umenie si budú môcť poslucháči zase vychutnať v zábavnom pásme o 17.30 h Herci na koberci. V stredu o 21.30 h Rádio Devín odvysiela rozhlasovú dramatizáciu najčítanejšieho českého románu Boženy Němcovej Babička. V tej Eva Krížiková stvárnila hlavnú úlohu.
Vo veku 85 rokov zomrela v utorok v nemocnici v Malackách herečka Eva Krížiková. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla (SND) Izabela Pažítková. Umelkyňa bola dlhoročnou poprednou členkou jeho činohry.



Copyright © TASR 2020