28. 6. 2018

RTVS naživo odvysiela galaprogram Zem spieva pod holým nebom

RTVS naživo odvysiela galaprogram 


Zem spieva pod holým nebom

Populárna folklórna šou Zem Spieva v oboch sériách vrátila duch slovenskej piesne, tanca a hudby na výslnie a predstavila ich v plnej kráse. V druhej sérií prekročila hranice Slovenska. Zahraniční Slováci zo Srbska, Rumunska, Anglicka, Maďarska, ale aj o milovníci slovenského folklóru z Japonska priniesli vášeň pre tradície, dravosť, lásku a nekonečné nadšenie pre slovenský folklór. Veľkolepý záver druhého ročníka Zem spieva ponúkol divákom Jednotky niekoľko fantastických výkonov.

RTVS odvysiela vo štvrtok 28.júna na Dvojke o 20:20 v priamom prenose galaprogram Zem spieva pod holým nebom za účasti finalistov: FS Vranovčan z Vranova, FSk Poľana z Jarabiny, tanečnej skupiny Bardfa z Bardejova, Martiny Ťaskovej Kanošovej, SKOS Detvan z Pančeva (Srbsko), Martina Repáňa z Terchovej, FS Borievka z Košíc, Anny Berédiovej zo Selenče (Srbsko), FSk Podždiaran z Papradna.

Už 64. ročník folklórneho festivalu vo Východnej otvorí svojim vystúpením obľúbená „teta Paluška“ alias Zuzana Gajdošová – Paluška. Moderátormi večera budú Štefan Štec a Peter Bič. Nebude chýbať ani odborná porota v zložení Lenka Šútorová Konečná, Vlado Michalko, Samo Smetana, Barbora Morongová.