7. 2. 2006

Ty vole, to sa podniká

Ty vole, to sa podniká
O finalistov druhej série Slovensko hľadá SuperStar je už postarané aj po skončení tohto programu. Všetkých 11 súťažiacich totiž v stredu podpísalo zmluvu s agentúrou Background Production, ktorá ich zastúpi po skončení televíznej show. Pri zrode kariéry jednotlivých súťažiacich bude stáť na základe exkluzívnej manažérskej a merchandisingovej licencie s firmou Fremantlemedia Ltd. Spoločnosť sa o ňu snažila už minulý rok, kedy ich predbehla česká agentúra Scream Artist Management. "Uzavreté zmluvy začnú platiť po skončení súťaže a súvisia len s koncertným zastupovaním, nemajú nič spoločné s televíznymi plánmi," povedala Andrea Čurná z Background Production. Získať kontrakt s anglickou firmou nebolo podľa jej slov ľahké. "Dosť si nás preverovali - kto sme, čo sme, aké máme činnosti, ako sme zvládli vydávanie albumov a podobne. Preverili si každého pracovníka," uviedla ďalej Čurná. O tom, na akú dlhú dobu sú zmluvy podpísané, však hovoriť nechcela, pretože vraj ide o "obchodné tajomstvo".
Agentúra Background Production pripravuje po skončení finále podobne ako minulý rok Supertour 2006. Na sériu koncertov po Slovensku sa 11 súťažiacich vydá koncom apríla. Na svojom konte má firma už z minulosti množstvo vystúpení domácich a zahraničných interpretov. Pod ich záštitou si na Slovensku zaspievali Lucia Bílá, Karel Gott, Vanessa Mae, T.a.T.u., Las Ketchup, Pink, Chico and The Gypsies, Kate Ryan, či Scooter. Okrem toho sa podpísala i pod festival Okey leto.
Úprimne , byť na mieste finalistov -nič by som nepodpisoval. Spoločnosť Background production, spol. s r.o. je v likvidácii od 13.10.2005. Nahrádza ju asi firma Background promotion, s.r.o. / bývalý LASPOR, s.r.o/, ktorá má identickú adresu ako firma v likvidácii.
Dohoda o SuperStar nie je žiadnym prekvapením, veď konateľom Background promotion je Henrich Gavač a jeho príbuzná Andrea Gavačová donedávna pôsobila v STV a momentálne pôsobí vo Fremantlemedia Ltd, ktorá zmluvu podpísala.
Ty vole, to sa podniká.
V Stephen Street v Londýne musia byť asi všetci padnutí na hlavu