9. 2. 2006

"Budete čučet na televizi a bude huř."

"Budete čučet na televizi a bude huř."
Mali ste pocit, že dnes bolo odvysielaná politická talk-show Daniela Krajcera Sito o 21:55 ?
Áno, začala sa a skončila. Účasť smiešne odmietol Pavol Hrušovský a tak jediným účastníkom mal byť premiér Mikuláš Dzurinda. Čo sa vlastne stalo?
Je veľmi pravdepodobné, že zasiahlo nové vedenie a to mimoriadne nešťastne.
A je jedno, či po dohovore s premiérom. Neúčasť KDH je vlastným problémom strany a nie televízie. Bežná vec v bežných televíziách. Vaša neúčasť je vaší problémom. Zajtra sa však stretne predseda KDH Pavol Hrušovský s novým generálnym riaditeľom TV Markíza Václavom Mikom o prípadnom návrate politikov za KDH na obrazovku TV Markíza.
O čom asi chce Mika hovoriť ?
Jediné, čo môže ktorejkoľvek politickej strane povedať je, že mu môže byť KDH úplne ukradnuté. Alebo Markíza vyhovela smutnosmiešnemu vyhláseniu SMERU - sociálna demokracia : "Tak ako súkromná televízia Markíza donedávna slúžila P. Ruskovi, dnešné rozhodnutie pozvať do televíznej relácie SITO iba predsedu SDKÚ-DS M. Dzurindu potvrdzuje, kto je dnes pánom tejto vplyvnej televízie. SMER - sociálna demokracia považuje za smiešne odôvodnenie, prečo má byť M. Dzurinda v relácii sám. Dôvodom je vraj neúčasť pozvaného predsedu KDH P. Hrušovského. SMER - sociálna demokracia by rád pripomenul televízii Markíza, že keď nemohol prísť do relácie predseda ANO P. Rusko pre rokovanie vlády, televízia Markíza reláciu SITO zrušila a nedala priestor prítomnému predsedovi SMERU - sociálna demokracia R. Ficovi urobiť si propagandu v priamom prenose, ako to urobí dnes večer M. Dzurinda. Postoj televízie Markíza k dnešnej "diskusnej" relácii SITO naznačuje, za koho bude nasledujúce štyri mesiace kopať. Drzosť televízie Markíza je o to väčšia, že požiadala predsedu SMERU - sociálna demokracia R. Fica, aby M. Dzurindovi robil krovie v podobe krátkeho príspevku nahraného v odpoludňajších hodinách. SMER - sociálna demokracia nepochybuje o tom, že M. Dzurinda by bol s týmto príspevkom oboznámený ešte predtým, ako by vstúpil do "diskusnej" relácie SITO. Ak si chce televízia Markíza zachovať aspoň zdanie objektívnosti, musí dnešné cirkusové predstavenie M. Dzurindu zrušiť. Ak tak neurobí, sama predloží dôkaz, že ju riadia politické pokyny zo sídla SDKÚ. " Neodvysielanie dnešného SITA, nech sú dôvody akékoľvek ,e zlým signálom. Zdá sa, že o odídení Ruska sa politika vracia do rozhodovacích procesov Markízy opäť .
O pár mesiacov sú voľby.
Hra sa začala. U CME nič nové. O Hríbovej Pod lampou ani nehovorím.
Hádka nekompetentných a vinných a zaujatých. Aj keď zaujímavá a poučná. Hlavne o motívoch všetkých, ktorý sa v štúdiu stretli.
Hra sa začala, hra pokračuje. A ako hovorí môj priateľ z Ostravy "Budete čučet na televizi a bude huř.
"