10. 2. 2006

My úbohí hriešnici: prosíme ťa, vyslyš nás.Odpusť nám naše hriechy: prosíme ťa, vyslyš nás.

My úbohí hriešnici: prosíme ťa, vyslyš nás.
Odpusť nám naše hriechy: prosíme ťa, vyslyš nás.
10.02.2006, 16:37 až 16:48
Vyhlásenie TV Markíza po spoločnom rokovaní s KDH Pavol Hrušovský, podpredseda KDH a generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika sa dnes stretli na spoločnom rokovaní. Obaja skonštatovali, že zmena vlastníckych štruktúr a vedenia televízie Markíza umožňuje, aby sa vzťahy medzi KDH a TV Markíza dostali na štandardnú úroveň. Markíza, ako nezávislá televízia je pre KDH otvorená rovnako, ako pre všetky politické strany na Slovensku. Vo svojom vysielaní bude aj naďalej prinášať objektívne spravodajstvo a analytické informácie o celom spektre politických otázok. Ivana Semjanová
Vedúca PR TV Markíza
Vyhlásenie Kresťanskodemokratického hnutia k TV Markíza
Predseda KDH Pavol Hrušovský a generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika sa dnes stretli na spoločnom rokovaní. Obaja konštatovali, že zmena vlastníckej štruktúry a vedenia TV Markíza umožňujú, aby sa vzťahy medzi KDH a TV Markíza dostali na štandardnú úroveň. KDH si naďalej ponecháva právo na vlastné kritické hodnotenie mediálneho trhu na Slovensku.
nna Andrejuvová
hovorkyňa KDH
P.S. 10.02.2006, 14:01
KDH: Pobúrené príspevkami redaktorky TV Markíza O. Dúbravskej
Za hrubé porušovanie novinárskej etiky, objektivity a nestrannosti považuje Kresťanskodemokratické hnutie príspevky, ktorými redaktorka televízie Markíza Oľga Dúbravská pravidelne informuje občanov o školstve. Spôsob, akým menovaná prostredníctvom televízie Markíza pristupuje ku školstvu, poškodzuje školy, učiteľov, rektorov a zástupcov vysokých škôl, žiakov, študentov aj ich rodičov. Verejnosť dostáva neobjektívne a nepravdivé informácie, ktoré vyvolávajú zbytočné napätie. Absolútnym dôkazom zámerne tendenčného a manipulatívneho spôsobu zobrazovanie skutočností a faktov zo strany O. Dúbravskej je včerajší príspevok o tom, že na strednú školu na východnom Slovensku poslalo Ministerstvo školstva oficiálny list v maďarskom jazyku. Ako svedčí obrazový záznam, Dúbravská odvysielala tento príspevok bez toho, aby mala reálne dôkazy o tom, že údajný list MŠ SR škole odoslalo. Ešte zarážajúcejšia je však skutočnosť, že Dúbravská zámerne zamlčala fakt, že na zmienenom dokumente je vytlačené meno zodpovedného pracovníka Odboru vzdelávania národnostných menšín Lászlóa Szabóa, pričom tento odbor mal celé roky v kompetencii bývalý štátny tajomník, v súčasnosti minister školstva László Szigeti. KDH je pobúrené odvysielanými vyjadreniami ministra školstva Lászlóa Szigetiho, ktorý vyhlásil, že celá záležitosť je pre neho prekvapením a nemal o nej žiadne informácie. László Szigeti nemusí už nič prešetrovať, ako povedal pre Markízu, pretože o celej záležitosti vedel. Stačí, ak minister Szigeti vyvodí priamu zodpovednosť voči svojmu blízkemu spolupracovníkovi L. Szabóovi. Vzhľadom k tejto udalosti, bude KDH pozorne sledovať kroky nového ministra, ktorý sa len deň po nástupe do funkcie uchýlil k praktikám lži.
Anna Andrejuvová
hovorkyňa KDH
AMEN