1. 8. 2005

PAROPORADA

PAROPORADA
Vo schválenom programovom koncepte STV na rok 2005 Radou STV jednoznačne figuruje ako programový typ spravodajstvo- a to na Jednotke v časoch 12.00, 15.00 a 18.45 od pondelka do piatku.
Marcel Para prišiel do spravodajstva pred týždňom oznámiť , že sa rušia krátke správy STV. Reakciou boli úškrny redatorov, ktorí chápali dôležtosť tohto programu i systém nabalovaného spravodajstva.
" Máte s tým problém ?! "
" To je naše rozhodnutie !"
Je zbytočné diskutovať s dočasným štatutárnym zástupcom správcu verejnoprávneho majetku o tom, či sa Správy zmestia alebo nezmestia do kreslenej podoby štruktúry Jednotky. Takisto je zbytočné diskutovať s o tom, či to tak bude. Musí to tak byť. Má by to tak byť. Inak je Rada STV úplne zbytočným orgánom . Napokon budú mať jej kritici pravdu. Ozaj, čo ak sa nástupca Marcela Paru ,alebo dočasnej intendantky Štubňovej rozhodne, že hlavné spravodajstvo sa akosi nezmestilo do štruktúry Jednotky ? Zruší ho.
A čo sa stane ? Nič. Namiesto Spravodajstva pôjde Magazín SuperStar. A to v tom lepšom prípade. " Systém je tak nastavený ".