27. 12. 2005

SANCHEZ ODPORÚČA

SANCHEZ ODPORÚČA
STV - Jednotka 28.12.2005 20:05 Ticho (SR, 2005) Námet, scenár a réžia: Zuzana Liová. Dramaturgia: Jana Skořepová. Kamera: Martin Štrba. Hudba: Slavo Solovic. Strih: Marek Kráľovský. Hrajú: Táňa Radeva, Lubomír Paulovič, Barbara Horváthová, Daniel Fischer, Zuzana Rzymanová, Simona Kolesíková, Luboš Kostelný, Silvia Pavlíčková, Klára Dubovicová a ďalší. Produkcia: STV. Minutáž: 72 min. Slovenská televízia zajtra netradične na Jednotke uvedie prvú / a zrejme poslednú / premiéru pôvodného televízneho film, ktorý vznikol počas nového manažmentu.
Film je žánrovo čistý, miestami patetický , ale aj vďaka technológii HDTV sa oplatí zajtra tých 72 minút venovať Jednotke.
Film vznikol na základe súbehu námetov, iniciovaného Slovenskou televíziou v roku 2004.
Zuzana Liová je absolventku dramaturgie a scenáristiky FTF VŠMU a tu aj pôsobí doktorandka.
Zuzana Liová nakrútila dva dokumentárne filmy.
Za film Slečna Mária (2000) získala prémiu Literárneho fondu a za dokument Paľko (2003) prvé miesto v novinárskej súťaži Najlepšie je s mamou a otcom.
Momentálne pracuje na scenári Dom, s ktorým v roku 2003 zvíťazila v scenáristickej súťaži Cena Tibora Vichtu a s ktorým sa ako štipendistka zúčastnila Nipkowovho programu v Berlíne a workshopu Pilots v Sitges .