23. 5. 2006

Zabudli na to, že V. Poór opustil bratislavskú krajskú vyšetrovačku....

Zabudli na to, že V. Poór opustil bratislavskú

krajskú vyšetrovačku....

Na včerajší nie celkom vydarený príspevok v Správach STV - Strana Smer - sociálna demokracia zorganizovala jednu zo svojich posledných tlačových konferencií v trnavskom hoteli Apollo. Ten patrí rodine podnikateľa Vladimíra Poóra. Kritici SMERU opakovane poukazujú na prepojenie tohto podnikateľa a strany. Líder Smeru sa však od Vladimíra Poóra pravidelne verejne dištancuje, reagovala samotná strana :

Slovenská televízia sa zapojila do diskreditačnej kampane proti strane SMER - sociálna demokracia. STV svoje spravodajstvo zneužila dňa 22. 5. 2006 na politickú manipuláciu a ohováranie najsilnejšej opozičnej strany. Z absolútne nepodstatnej témy, v akom zariadení SMER - sociálna demokracia usporiadal v Trnave tlačovú konferenciu, urobilo spravodajstvo STV nezmyselný útok na predsedu R. Fica. Išlo jednoznačne o splnenie politickej objednávky SDKÚ-DS, ktorá sa snaží presvedčiť verejnosť ohováraním o spolupráci strany SMER - sociálna demokracia s rôznymi podnikateľmi. SMER - sociálna demokracia dlhodobo sleduje úpadok STV, ktorej spravodajstvo sa prepadá kvalitou aj sledovanosťou pod úroveň požadovanú od verejnoprávnej televízie. Nový parlament sa preto bude musieť po voľbách vážne zaoberať fungovaním STV, jej úpadkom a neschopnosťou spravodajsky zvládať citlivé predvolebné obdobia. Silvia Glendová, hovorkyňa strany SMER - sociálna demokracia.

My dodávame, že odteraz STV bude poskytovať v spravodajstve informácie o všetkých majiteľoch priestorov, kde sa budú konať tlačovky všetkých strán.