29. 6. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Skupina investorov okolo amerického mediálneho magnáta Haima Sabana prevezme najväčšiu španielsky hovoriacu televíziu v USA Univision za takmer 14 miliárd USD, čo je v prepočte asi 425,9 miliardy Sk. Univision včera informoval, že skupina investorov podpísala záväzné vyhlásenie, podľa ktorého zaplatí za akciu spoločnosti 36,25 USD v hotovosti. Obchod má vrátane prevzatých dlhov hodnotu 13,7 miliardy USD. Riaditeľstvo americkej televízie už transakciu, s ukončením ktorej sa ráta začiatkom jari 2007, odsúhlasilo. Skupina investorov - kupcov pozostáva podľa údajov Univisionu zo spoločností Saban Capital Group, Madison Dearborn Partners, Providence Equity Partners, Texas Pacific Group a Thomas H. Lee Partners. Investori sa so svojou nedávno navýšenou ponukou presadili pred mexickou skupinou Grupo Televisa, ktorá minulý týždeň predložila ponuku znejúcu na 35,75 USD za akciu Univision.

Predstaviteľka Claire Littleton z televízneho seriálu Nezvestní, Emilie de Ravin sa vydala za herca Josha Janowicza. Pár, ktorý v súčasnosti žije v Los Angeles, si svoje áno povedal 19. júna. Zasnúbili sa 1. januára 2005 počas návštevy rodiny Ravin v Austrálii. Dvadsaťštyriročná herečka si naposledy zahrala v thrilleri Hory majú oči. Najvýznamnejšia úloha rovnako starého Janowicza bola v akčnej snímke Charlieho anjeli: Na plný plyn.

Malý psí herec, známy ako Eddie z televízneho seriálu Frasier, uhynul. Tento 16-ročný pes rasy Jack Russell teriér, ktorého skutočné meno bolo Moose, uhynul podľa časopisu People na starobu v dome svojej cvičiteľky Mathildy Halberg v Los Angeles. Psík bol jednou z postáv populárneho seriálu viac ako 10 rokov a hlavnú postavu Dr. Frasiera Crana, ktorú stvárňuje Kelsey Grammer, pravidelne privádzal do zúrivosti. Ako Halberg uviedla, Moose bol od prírody veľký šibal. V roku 2000 si zahral aj vo filme Môj pes Skip. V posledných rokoch si užíval psí dôchodok. Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva vo štvrtok podpíše rozhodnutie o tom, že v najväčšej juhoamerickej krajine začne vysielať digitálny televízny systém. Ako uviedla prezidentská kancelária, očakáva sa, že Brazília si osvojí japonský model vysielania. Vláda strávila niekoľko mesiacov vyjednávaním s USA, Európou a Japonskom o tom, ktorý z modelov digitálneho televízneho vysielania Brazília zavedie. Definitívne rozhodnutie je teraz na prezidentovi. Ministerstvo komunikácie potvrdilo, že je veľmi pravdepodobné, že vláda schváli japonský model vysielania, no odmietlo konkretizovať detaily. Japonský model digitálneho vysielania má tak ekonomické, ako aj technologické výhody. Vlády oboch krajín začiatkom roka podpísali memorandum o vzájomnom súhlase. Úrady veria, že zmena na digitálne vysielanie vytvorí v Brazílii multimiliardový trh pre prevádzkovateľov retransmisie.

Austrálska popová hviezda Kylie Minogue vyzvala médiá z celého sveta, aby prestali informovať o tom, že sa zasnúbila alebo vydala za svojho priateľa Oliviera Martineza. Tridsaťosemročná speváčka, ktorej sa úspešne podarilo prekonať rakovinu prsníka, sa so 40-ročným hercom stretáva tri roky. Napriek tomu však vytrvalo trvá na tom, že sa zatiaľ neplánujú zobrať. "Sobáš, ponuky na sobáš a dementovanie správ. Prestaňte s tým prosím," citoval denník Mirror Minogue.