22. 8. 2006

STV NEWS

STV NEWS
Novým zástupcom šéfredaktora Ranného magazínu v Slovenskej televízii je údajne Juraj Benčík * Doterajšia zástupkyňa šéfredaktora pre Ranný magazín Elena Mallicková požiadala o odvolanie, bude však pokračovať v práci na úseku zahraničných vzťahov spravodajstva STV .
*Juraj Benčík - Pred zánikom Divadla Ludus varuje petičný výbor, v ktorom sú Milan Chalmovský, Kamil Kollárik a Michal Rovňák. "Nový riaditeľ zrušil divadlo v podobe, v akej existovalo 35 rokov," tvrdia.Juraj Benčík, ktorý je od januára poverený vedením Ludusu a ktorého majú poslanci Bratislavského samosprávneho kraja schváliť do funkcie túto stredu, to však odmieta. "Chcem vrátiť divadlo na cestu, z ktorej zišlo," povedal.Petičníci Benčíkovi okrem iného vyčítajú okamžitú výpoveď zakladateľovi Ludusu Petrovi Kubovi a tiež to, že až na dve výnimky zrušil celý repertoár divadla. Upozorňujú, že ponechal hru, v ktorej účinkuje jeho manželka. "Inscenácie, o ktoré bude divácky záujem, ostanú. Až na záver sezóny sa rozhodne, ktoré to budú," vyhlásil Benčík. Určite vraj stiahne hru, kde je obsadená jeho manželka, keďže patrí k najstarším.Ludusáci obviňujú Kubovho nástupcu aj zo zavádzania verejnosti. "Tretieho marca malo v PKO premiéru Túlavé divadlo, bola však prezentovaná ako premiéra Divadla Ludus," informovali. To isté sa má zopakovať v najbližších dňoch. "Inscenácia Kapitán Pangho a papagáj Mimo má byť podľa pána Benčíka treťou premiérou Ludusu. Pravda však je, že táto hra už mala premiéru v inom divadle," priblížili. Za premiéry podľa nich nemožno považovať ani chystané tvorivé dielne s amatérmi.Juraj Benčík s nimi nesúhlasí. Všetky ich tvrdenia sa chystá vyvrátiť na tlačovej besede, ktorú pripravuje na utorok. Deň predtým, naopak, médiá pozýva na stretnutie druhá strana. Zastupovať ju budú aj Karol Vosátko, Daniel Dangl, Michal Vašečka, Ľuboš Jariabka, Lele Zemanová či Igor Adamec.
Juraja Benčíka z funkcie napokon odvolali. Bude zaujímavé sledovať ako bude v STV stíhať robotu, keďže má dosť iných, predovšetkým divadelných a dabingových záväzkov.