22. 7. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Populárna moderátorka Oprah Winfrey je stále smutná z náhlej smrti svojho milovaného psa spred dvoch mesiacov. Dvojročný zlatý retriever hviezdy talkshow sa udusil na smrť loptičkou. "Prešli už celé týždne a ja stále cítim bolesť. Zakaždým, keď na to myslím, začne mi prudko biť srdce a cítim sa akoby mi niekto do hrude vrazil nôž. Gracie žila každý jeden moment svojho života tak ako keby bol jej posledným. Neverím v nehody. Všetko, čo sa nám stane, nám má pomôcť v ďalšom živote," napísala vo svojom časopise O. Winfrey.
Spoločnosť TNS Media podpísala zmluvu so Scripps Networks o novom spôsobe merania sledovanosti pre formát digitálnych služieb. Táto služba poskytne agregované a anonymné údaje od 300 000 predplatiteľov digitálnych formátov spoločnosti Charter Communication z oblasti Los Angeles a umožní spoločnosti Scripps Networks pochopiť návyky divákov a postupom času zdokonaliť ďalšie služby v oblasti programmingu. Sekundové údaje, ktoré spoločnosť TNS Media poskytla, už odhalili niektoré zaujímavé zistenia. „Spolupracujeme so zadávateľmi reklamy, aby sme zabezpečili lepšie meranie sledovacích návykov spotrebiteľov, a pozeráme sa na nové spôsoby vyčíslenia reklamných výdavkov a ich dopadu na rôzne druhy programov a sponzorských prvkov,” povedal Robin Garfield, viceprezident pre výskum a stratégie spoločnosti Scripps Networks. „Príležitosť ohodnotiť sekundové údaje o sledovanosti na takej veľkej vzorke otvára nové možnosti pre pochopenie dynamiky sledovanosti.” Spoločnosť Scripps Networks zistila, že údaje TNS Media odrážajú údaje Nielsen National People Meter, pričom dáta, ktoré poskytuje TNS, sa dajú širšie aplikovať. Jedným zo zaujímavých počiatočných zistení je aj to, že reklamy, ktoré sú umiestnené v strede reklamného brejku, si diváci skôr zapamätajú ako tie, ktoré sú umiestnené na jeho začiatku alebo konci. „Zo začiatku budeme využívať údaje na zdokonalenie metodiky pre všetky faktory, ktoré ovplyvňujú komerčnú retenciu, vrátane podštruktúr, promo pozícií, druhu reklamy a konkrétnych reklamných kreatív. Cieľom je optimalizovať reklamné výdavky – víťazstvo pre Scripps aj pre našich zadávateľov reklamy,” dodal Garfield. TNS Media spracuje agregované a anonymné údaje a poskytne požadované analýzy pre prostredie systému InfoSys, ktorý je najpoužívanejší analytický a plánovací systém médií na svete. InfoSys umožňuje koncovým užívateľom hĺbkovo analyzovať mediálne údaje, vrátane denných čiastočných a programových štúdií, štúdií cieľových skupín, vstupných a výstupných štúdií, analýz duplicity, detailných vývojových štúdií a konkurenčných správ. „Scripps Networks je priekopníkom v investovaní do digitálnych technológií, ktoré umocňujú zážitky divákov a poskytujú významný reklamný priestor, “ povedal Bud Breheney, viceprezident pre obchodné záležitosti spoločnosti TNS Media. „Sme nadšení, že už aj spoločnosť Scripps patrí medzi klientov, ktorí využívajú silnú analytickú platformu spoločnosti TNS Media na dosiahnutie lepšieho výkonu v oblasti programmingu a lepších výsledkov pre zadávateľov reklamy.”
Podľa iStrategie.cz bližšie neurčený počet vyššieho manažmentu britskej BBC TV bol s okamžitou platnosťou zbavený funkcie kvôli informáciám, ktoré vyplávali o sfalšovanej telefónnej súťaži. Tlačová hovorkyňa BBC upresnila, že celá záležitosť sa netýka zamestnancov na nižších pozíciách, odmietla však akokoľvek upresniť počty alebo mená vyhodených pracovníkov. BBC Trust poveril riešením celej situácie generálneho riaditeľa BBC Marka Thompsona, ktorý by podľa predsedu trustu Sira Michaela Lyonse mal byť tým pravým, kto uskutoční potrebné zmeny v BBC. Všetky telefónne súťaže na BBC (v televízii aj rádiu) boli okamžite zastavené, on-line súťaže budú ukončené v krátkom čase.
Španielsky súd nariadil zaistiť kópie časopisu El Jueves, na ktorého titulnej strane je karikatúra princa Felipeho s manželkou pri sexe. Sudca Juan del Olmo rozhodol, že karikatúra je príliš urážajúca vzhľadom na postavenie manželského páru v krajine. Časopis, ktorý sa netají svojou republikánskou orientáciu údajne len reagoval na nové rozhodnutie vlády zvýšiť jednorazový prídavok v prípade narodeného dieťaťa na 2500 eur. Ľavicová vláda sa týmto krokom pokúša zvýšiť nízku pôrodnosť v Na obrázku hovorí princ Felipe svojej manželke: " Uvedomuješ si, že ak otehotnieš, bude to prvýkrát v živote, čo som aspoň trochu pracoval?" Reakcia súdu prekvapila nielen vydavateľa, ale aj samotnú verejnosť, keďže podobné rozhodnutia sú zriedkavé. Na druhej strane sa podľa vydavateľa týmto rozhodnutím časopis ešte viac zviditeľní vďaka záujmu televíznych médií.
Internetová mediálna spoločnosť Google podá ponuku na vlny bezdrôtového spektra, ktoré bude dražiť americká vláda, v objeme najmenej 4,6 mld. USD, ak budú splnené určité podmienky. Spoločnosť prevádzkujúca najväčší svetový internetový vyhľadávač, chce, aby Federálna komisia pre komunikácie (FCC) umožnila, aby akýkoľvek víťaz mohol prepožičať určitý objem bezdrôtových vĺn iným firmám, ktoré budú chcieť ponúkať vysokorýchlostný internet a iné služby. Takéto opatrenia podľa spoločnosti Google poskytnú spotrebiteľom, ktorí väčšinou získavajú prístup do vysokorýchlostného internetu prostredníctvom kábla alebo telefónnych liniek, tretiu cestu. Táto možnosť by podľa analytikov predstavovala pre Google obrovskú príležitosť. "V súčasnosti je v USA približne 200 mil. mobilných telefónov. Ak tie budú odteraz všetky umožňovať prístup k vysokorýchlostnému internetu, aká je potom hodnota Google? Omnoho vyššia," povedal Blair Levin, analytik Stifel Nicolaus. Predseda FCC Kevin Martin však v minulom týždni prezentoval návrh pravidiel pre aukciu, ktoré možnosť veľkoobchodného prenájmu vĺn nezahŕňali. To je pre Google kritický bod, pretože chce v rámci zvýšenia konkurencie na trhu prenajať veľkoobchodne až tretinu z celkového objemu vydražených vĺn.
Novovytvorená prírodná rezervácia v Austrálii ponesie meno po zosnulom lovcovi krokodílov a aj televíznej hviezde Stevovi Irwinovi. Rezervácia s rozlohou 135 000 hektárov leží severne od Irwinovho domova v Queenslande. Správcami rezervácie budú členovia Irwinovej rodiny. Na jej území sa nachádza niekoľko ohrozených druhov ako sú kunovce, mäsožravé klokany, či vzácne druhy žralokov. Irwin sa okrem svojho poľovania na žraloky preslávil aj štedrosťou, keď veľkú časť svojho majetku venoval práve na ochranárske projekty. Po tragickej smrti prevzala všetky jeho ochranárske aktivity jeho rodina. Steve Irwin zomrel pred desiatimi mesiacmi na následky bodnutia ostňom, ktorým ho fatálne usmrtila raja.