18. 11. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Pakistanská súkromná televízna sieť Geo, ktorá musela ukončiť vysielanie počas výnimočného stavu vyhláseného prezidentom Parvízom Mušarráfom, dnes oznámila, že musela úplne zavrieť prevádzku po tom, ako bolo zakázané jej vysielanie cez Spojené arabské emiráty. Geo je pakistanská najväčšia televízna sieť, ktorá má kancelárie a štúdiá v centre Media City v meste Dubai, odkiaľ vysiela správy. "Centrum Media City v Dubai nám oznámilo, že naše vysielanie prerušia," povedal pre agentúru Reuters Imran Aslám, prezident Geo News. "To je všetko, čo vám zatiaľ môžem povedať," dodal. Lokálne a medzinárodné televízne kanály zmizli z ponuky káblovej televízie v Pakistane, keď Prezident Mušarráf 3. novembra nariadil zákaz vysielania správ, ktoré ponižujú prezidenta, armádu alebo vládu. Niektoré kanály odvtedy opäť začali vysielať, ale televízia Geo sa odmietla podrobiť novým pravidlám pre médiá. Televízna sieť napadla vládne obmedzenia na súde v provincii Sindh. Súdne konanie bolo odročené na 20. novembra. Médiá sa začali prudko rozvíjať po nenásilnom prevrate, ktorým sa Mušarráf dostal moci v roku 1999. Po pokuse o prepustenie hlavného sudcu najvyššieho súdu v marci tohto roku však voči nemu začali byť veľmi kritické. Mušarráf obvinil niektoré televízne kanály z toho, že zvyšujú pocit neistoty, ktorý ho viedol k vyhláseniu výnimočného stavu. Kritici si myslia, že tento krok smeruje len k tomu, aby si udržal moc.
Programy televíznej stanice NBC Saturday Night Live (1975) a 30 Rock (2006) sa budú pre štrajk scenáristov dočasne konať v manhattanskom divadle Upright Citizens Brigade. Zisky použijú organizátori na podporu zákulisných zamestnancov, ktorí pre dvojtýždňové prerušenie práce nedostávajú plat. "Divadlo Upright Citizens Brigade je druhým domovom mnohých hercov a scenáristov," vyhlásila spoluzakladateľka scény Amy Poehler. Dodala, že chcú zlepšiť náladu, informovanosť a finančnú situáciu ťažko pracujúceho personálu, ktorí budú v prípade pokračovania štrajku zažívať ťažké obdobie. Špeciálna časť Saturday Night Live _ On Strike!, na ktorú už vypredali všetky lístky, má byť údajne paródiou. Epizóda 30 Rock _ On Strike! uvedie stále herecké obsadenie Tinu Fey, Tracy Morgan, Jane Krakowsku a Aleca Baldwina. Šou je tiež takmer vypredaná, okrem lístkov, ktoré plánujú ponúknuť v deň predstavenia. Hovorkyňa východnej pobočky asociácie scenáristov Sherry Goldman označila projekt za báječný.
Herec Chris Noth a jeho priateľka Tara Wilson čakajú ich prvé dieťa. "Chris a Tara sú veľmi šťastní a chcú, aby to najosobnejšie ostalo súkromným," povedal Nothov manažér v stanovisku. Chris Noth sa preslávil v úspešnom seriáli Sex v meste (1998) ako Mr. Big, vysnívaný muž jednej z hlavných postáv v podaní Sarah Jessicy Parker. Diváci ho uvidia aj v pripravovanom rovnomennom filme, okrem toho hrá detektíva Mika Logana v Právo a poriadok: Zločinné úmysly (2001).