28. 11. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Tvorcovia seriálu Last Call with Carson Daly (2002) televíznej stanice NBC chcú napriek štrajku scenáristov pokračovať v produkcii. Producent a herec Carson Daly, ktorý nie je členom asociácie scenáristov Writers Guild of America (WGA), začne písať nové epizódy. Stanica NBC by ich mala začať vysielať na budúci týždeň, pravdepodobne v pondelok alebo v utorok. Asociácia je sklamaná, že sa Daly vrátil do práce a požiadala ostatných autorov nočných talk šou o solidaritu. "Ďakujeme im a dúfame, že pán Daly prehodnotí svoje rozhodnutie," uviedli predstavitelia asociácie. Last Call je prvou nočnou talk šou, ktorá nezačala vysielať reprízy a namiesto toho sa rozhodla nakrútiť nové časti bez pomoci štrajkujúcich scenáristov. V tejto chvíli ešte nie je jasné, aký dopad bude mať vysielanie nových epizód na ostatné programy tohto typu. Asociácia scenáristov vstúpila do štrajku 5. novembra, keď sa s producentmi nedohodli na väčších podieloch zo zisku z internetu. V pondelok strany obnovili rokovania, ktoré sa týkajú novej kolektívnej zmluvy scenáristov. Zatiaľ posledný veľký štrajk v Hollywoode bol v roku 1988, keď scenáristi nepracovali 22 týždňov. Oneskorila sa tak výroba televíznych programov a spoločnosti to stálo asi 500 miliónov dolárov.
Pierce Brosnan nebude obvinený z ublíženia na zdraví. Pre nedostatok dôkazov polícia v Los Angeles v utorok rozhodla o uzavretí hercovho prípadu. Prokurátor preto proti hercovi nevzniesol žiadne obvinenie. Informoval o tom v utorok spravodajský portál TMZ. Štvornásobného predstaviteľa agenta 007 Piercea Brosnana vyšetrovala polícia kvôli obvineniu z ublíženia na zdraví, ku ktorému malo dôjsť po napadnutí fotografa v nákupnom centre v Malibu 19. októbra tohto roka. Paparazzi Rob Rosen pre TMZ povedal, že bol k hercovi veľmi milý, ten mu však vynadal a náhle ho napadol. Pôvodom írsky herec dnes žije a nakrúca v Los Angeles. Jeho najnovším projektom je filmové spracovanie muzikálu Mamma Mia, kde popri Meryl Streepovej stvárnil amerického architekta Sama Carmichaela. Brosnan okrem toho pracuje na pokračovaní filmu Aféra Thomasa Crowna.

Speváčku skupiny Spice Girls Mel B porazil v americkej tanečnej šou brazílsky automobilový pretekár Helio Castroneves. Napriek najvyšším známkam od poroty za mambo si s profesionálnym partnerom Maximom Chmerkovským divákov nezískali. V súťaži Dancing with the Stars u nás známej ako Let's Dance skončila na druhom mieste. Svoje sklamanie z prehry nepopierala. "Bol to hrozný pocit," povedala speváčka po skončení súťaže. Druhé miesto po chválach zo strany poroty nečakala. "Dokázala si, že si dokonalá tanečnica," povedal jej jeden z porotcov Bruno Tonioli. Na pondeľňajšej predposlednej časti, kde skončila na prvom mieste, ju prišli do publika podporiť aj Emma, Geri, Mel C a Victoria zo Spice Girls, čím vyvrátili dohady o nezhodách v skupine, ktorá sa pokúša o comeback.