29. 11. 2009

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva

Zostávajúce štyri kraje spoznajú meno predsedu vyššieho územného celku tento víkend. Supervolebný maratón roka 2009 sa tak definitívne skončí. Prvé kolo poznačila vyššia účasť, aká sa očakávala. Príde k volebným schránkam v druhom hlasovaní viac alebo menej voličov? Pred dvoma týždňami sprevádzalo voľby údajné kupovanie hlasov. Podarí sa ho v druhom kole zastaviť? Aj o tom bude reč v špeciálnom vydaní diskusnej relácie STV O 5 minút 12 s moderátorom Radovanom Slobodníkom, ktoré vysielame v nedeľu 29. novembra 2009 o 11.55 h na Jednotke. Pozvanie prijali zástupca najsilnejšej koaličnej a najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany – generálny manažér Smeru-SD Ján Richter a podpredseda SDKÚ-DS Milan Hort. Na otázku: „Ako ďalej v regióne?“ odpovedia víťazi volieb predsedov VÚC vo zvyšných štyroch krajoch. Druhé kolo volieb a voličskú účasť budú v štúdiu analyzovať politologička Marcela Gbúrová a sociologička Zuzana Kusá.

Hosťami Zlatice Puškárovej v relácii Na telo v nedeľu 29. novembra 2009 budú: podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš a europoslanec Boris Zala (Smer-SD). Témami budú výsledky regionálnych volieb a sociálna situácia na Slovensku .

Hosťami diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 29. novembra 2009 o 19.55 h, budú Anna Belousovová a Daniel Lipšic.Moderátorka relácie Ľuba Oravová bude s prvou podpredsedníčkou SNS Annou Belousovovou a podpredsedom KDH Danielom Lipšicom hovoriť o výsledkoch 2. kola volieb do VÚC. V diskusii preberú aj obmedzenie poslaneckej imunity, zákon o vlastenectve, opatrenia proti nezamestnanosti a aktuálnu situáciu v koalícii a opozícii.