14. 12. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Úspešný krimiseriál Uzavretý prípad (2005) sa na televíznych obrazovkách čoskoro skončí. Televízna spoločnosť TNT v piatok oznámila, že posledná séria sa začne nakrúcať na jar 2011 a v USA ju odvysielajú do konca roka. Rozhodnutie urobila predstaviteľka hlavnej postavy Kyra Sedgwick. Tá získala za stvárnenie detektívky Brendy Leigh Johnson v roku 2007 Zlatý Glóbus a tento rok aj cenu Emmy. "Nedokážem vyjadriť, aké náročné bude povedať zbohom tak neuveriteľne úžasnej rodine, akú sme vytvorili pri nakrúcaní Uzavretého prípadu. Veľmi ďakujem seriálovému tvorcovi Jamesovi Duffovi za to, že vytvoril taký bohatý komplex postáv, s ktorými som prežívala roky," uviedla 45-ročná herečka, ktorá sa chce v budúcnosti venovať novým projektom.
Juhoafrický prezident Jacob Zuma zažaloval johannesburské noviny Sunday Times za údajne hanlivú karikatúru. V utorok o tom informoval jeho právnik s tým, že hlava Juhoafrickej republiky požaduje finančnú kompenzáciu za narušenie cti vo výške viac ako pol milióna eur. Karikatúra Zumu zobrazuje, ako sa so spustenými nohavicami pripravuje na znásilnenie ženy so zaviazanými očami, ktorá znázorňuje bohyňu Justíciu. Kresbu zverejnili noviny ešte v roku 2008 dva roky po tom, ako Zumu zbavili obvinenia zo znásilnenia. Karikaturista Jonathan Shapiro používajúci len pseudonym Zapiro patrí k najznámejším autorom kreslených politických komentárov v krajine. Podľa vlastných slov nerozumie tomu, prečo juhoafrický prezident zažaloval Sunday Times až dva roky po zverejnení spornej kresby. Podľa neho je to kontraproduktívne a opäť to rozprúdi debatu na tému, na ktorú narážala jeho karikatúra - Zumove zastrašovanie justičných orgánov. Zuma požaduje 4 milióny juhoafrických randov (435-tisíc eur) za poníženie a ďalší milión randov (108-tisíc eur) za ujmu na cti.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.