1. 3. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Problémový herec Charlie Sheen sa chystá napísať knihu o nakrúcaní seriálu Dva a pol chlapa (2003). Publikácia dostane názov When the Laughter Stopped a popíše v nej svoje osemročné pôsobenie v úspešnom sitcome. Podľa šoubiznového portálu TMZ.com chce predať práva na vydanie knihy najmenej za desať miliónov amerických dolárov (v prepočte takmer 7,3 milióna eur). Predstavitelia CBS a Warner Bros. Television sa nedávno rozhodli aktuálnu sezónu seriálu predčasne ukončiť pre slovné útoky na spolutvorcu sitcomu Chucka Lorrea. V médiách ho totiž nazval šarlatánom, hlúpym malým mužom či kontaminovaným červom, a to aj napriek upozorneniu, že ak "zaútočí" na vedenie, seriál zrušia. Sitcom americkej televízie CBS nenakrúcali od 28. januára, kedy Sheen nastúpil na liečenie. Len deň predtým ho hospitalizovali v Los Angeles pre údajné bolesti brucha. Hercov hovorca to pripísal dlhoročným problémom s brušnou herniou, podľa susedov sa ale v hercovom dome divoko "žúrovalo" asi 36 hodín a spoločnosť mu robilo minimálne päť žien. Herec pred časom povedal, že sa na pľac vráti najneskôr 1. marca, pretože má podpísanú zmluvu na dva roky. Portál TMZ.com však nedávno priniesol informáciu, že Sheen nemá v zmluve s tvorcami sitcomu klauzulu, na základe ktorej by ho mohli vyhodiť pre nevhodné správanie. Štyridsaťpäťročný herec v seriáli Dva a pol chlapa stvárňuje postavu slobodného štyridsiatnika Charlieho Harpera, ktorý sa živí ako tvorca reklamných zvučiek. Za svoj výkon získal štyri nominácie na cenu Emmy a dve na Zlatý glóbus. Herec, ktorý je známy aj z filmov Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988) či Horúce strely (1991) a jeho pokračovania, berie za jednu časť Dva a pol chlapa honorár 1,25 milióna dolárov. Do zrušenia nakrúcania bol teda najlepšie plateným seriálovým hercom na svete.
Medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service v utorok znížila rating mediálnej skupiny Central European Media Enterprises (CME) na úroveň B3 z pôvodnej úrovne B2. Zníženie ratingu podľa Moody’s reflektuje vysokú zadĺženosť spoločnosti CME, negatívny výhľad jej voľného cash flow ako aj pomalé a neisté oživenie reklamného trhu v strednej a východnej Európe, kde je firma aktívna. Výhľad ratingu je stabilný, keďže agentúra očakáva, že CME si aj napriek problémom udrží silnú trhovú pozíciu. Moody’s rovnako znížil rating záväzkov CME v hodnote 148 mil. eur so splatnosťou v roku 2014 na úroveň Caa1 z predošlej B3. Zníženie ratingu sa však netýka záväzkov spoločnosti CET 21 a jej vlaňajšej emisie dlhopisov vo výške 170 mil. eur. Moody’s zníženie ratingu odôvodnil pochybnosťami o schopnosti mediálnej skupiny znížiť náklady v priebehu tohto roka. Vlani totiž bez zohľadnenia akvizície bulharskej stanice bTV z apríla minulého roku klesli výnosy CME o 6 % a zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) sa znížil až o 16 %. Central European Media Enterprises (CME) prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.