28. 10. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký komik Eddie Murphy neplánuje nakrúcanie ďalšej snímky z filmovej série Policajt v Beverly Hills (1984, 1987, 1994), v ktorej stvárnil detektíva Axela Foleyho, no chystá sa produkovať seriál, ktorý by bol jej voľným pokračovaním. Pre magazín Rolling Stone uviedol, "Teraz sa snažím zabezpečiť produkciu televízneho seriálu, ktorého hlavnou postavou by mal byť syn Axela Foleyho a Axel by bol už šéfom detroitskej polície. Ja by som spravil pilotnú epizódu, a tu a tam sa objavil. "Okrem toho Murphy vysvetlil, prečo sa nerozhodol pre žiaden z predložených scenárov k prípadnému filmu. "Žiaden zo scenárov nebol dobrý. Bolo to také silené. Ak musíte niečo robiť nasilu, nemali by ste to robiť vôbec." Herec rozprával aj o jeho údajne nahnevanom odchode z odovzdávania Oscarov v roku 2007, keď toto prestížne ocenenie v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe dostal Alan Arkin za jeho výkon vo filme Malá Miss Sunshine (2006). Murphy bol vtedy nominovaný na Oscara v tejto kategórii za stvárnenie Jamesa 'Thunder' Earlyho v snímke Dreamgirls (2006). Tieto reči však poprel a Arkinov "skvelý výkon" pochválil. "Skrátka to tak vyšlo. On vystupuje celé roky rokúce a už má po sedemdesiatke. Úplne som to chápal a bol som v pohode," povedal. Ako vysvetlil, najťažšie bolo, keď k nemu začali prichádzať rôzni ľudia a vyjadrovali mu sústrasť. Podľa jeho slov nepociťoval skrytú závisť, práve naopak. "To bol ďalší dôvod, prečo som chcel túto šou moderovať, aby som im ukázal, že som s tým úplne súhlasím," skonštatoval.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Ruská prokuratúra včera opätovne obvinila z prípravy vraždy známej novinárky Anny Politkovskej bývalého policajta Sergeja Chadžikurbanova. Ten podľa vyšetrovateľov obvinenie odmieta a nechce vypovedať. Informovala o tom dnes tlačová agentúra RIA Novosti. V prípade usvedčenia mu hrozí doživotné väzenie. Okrem Chadžikurbanova sú obvinení aj bývalý policajný podplukovník Dmitrij Pavľučenko a údajný vykonávateľ vraždy Rustam Machmudov. Ostrú kritičku Kremľa a jeho politiky v Čečensku Politkovskú (48) zastrelili neznámi páchatelia 7. októbra 2006 v moskovskom dome, kde bývala. Brutálny útok pritiahol pozornosť sveta k násiliu páchanému v Rusku a vyvolal podozrenia, že na zločine mali podiel aj oficiálne miesta. Chadžikurbanov a dvaja Machmudovovi bratia - Džabrail a Ibragim - už v prípade čelili súdnemu procesu. Súd ich však v roku 2009 oslobodil pre nedostatok dôkazov. Verdikt neskôr zrušil ruský Najvyšší súd, ktorý nariadil nový proces.

Copyright © TASR 2011