15. 8. 2012

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS


Americký plavec Ryan Lochte prijal ponuku na účinkovanie v tínedžerskom seriáli 90210: Nová generácia (2008). V utorok o tom informovala televízia CW. Dvadsaťosemročný rodák z Rochestru v štáte New York si v epizóde, ktorú odvysielajú 29. októbra, zahrá sám seba. Podľa webovej stránky magazínu People je to však krok iným smerom, ako sa od športovca očakával, keďže vyjadril svoj záujem predstaviť sa v nejakej reality šou, ako napríklad Dancing with the Stars.
"Keď sme sa dozvedeli, že Ryan Lochte bude v meste a mohol by sa objaviť v 90210, cítili sme sa akoby sme vyhrali zlatú medailu," vyjadrili sa v spoločnom vyhlásení pre médiá výkonné producentky šou Patti Carr a Lara Olsen. "Želáme si len, aby sa v tej epizóde surfovalo, aby sme (Ryana, pozn. red.) mohli dostať do vody," doplnili s tým, že päťnásobný medailista z londýnskej olympiády si však zaslúži trochu oddychu na súši. Lochte sa tak v seriáli zrejme neukáže v bazéne. Podľa People by sa mal objaviť v rezorte, kam pôjdu utužovať svoj vzťah seriálové postavy Naomi Clark (AnnaLynne McCord) a Max Miller (Josh Zuckerman).
Ryan Lochte, ktorý v Londýne štartoval v šiestich plaveckých disciplínach, ovenčil svoju tretiu účasť na olympijských hrách dvoma zlatými, dvoma striebornými a jednou bronzovou medailou. Na svojom konte má aj ďalšie tri zlaté, jednu striebornú a dve bronzové olympijské medaily z Atén 2004 a Pekingu 2008.
 
©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Odchádzajúci riaditeľ BBC Mark Thompson, ktorý sa vyjadril, že opustí britskú spravodajskú stanicu po skončení londýnskej olympiády, nebude dlho nezamestnaným. Spoločnosť The New York Times Company v utorok informovala, že Thompson (55) sa v novembri stane jej novým prezidentom a generálnym riaditeľom. Bude viesť jej "digitálnu a globálnu expanziu".
Thompson je známy ako človek, ktorý viedol digitálnu transformáciu BBC a vytvoril nové zdroje príjmov, keď rozšíril pôsobenie BBC do celého sveta. Keď britská vláda obmedzila v posledných rokoch dotácie, zaviedol prísne škrty.
"Naša rada prišla k záveru, že Markove skúsenosti a dosiahnuté úspechy v BBC z neho robia ideálneho kandidáta, ktorý by mal viesť spoločnosť Times čase, keď sa sústreďujeme na rozšírenie podnikania prostredníctvom digitálnej a globálnej expanzie," povedal Arthur Sulzberger, predseda správnej rady The New York Times Company.
Firma ohlásila v druhom štvrťroku stratu 88 miliónov dolárov, hoci jej predplatiteľská digitálna služba rýchlo rastie a v súčasnosti má cez 500.000 predplatiteľov.

Copyright © TASR 2012