30. 6. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Fanúšikovia seriálu Glee (2009) v piatej sérii už nebudú pravidelne vídať viacero členov hereckého obsadenia. Dajú mu zbohom Heather Morris (Brittany), Mark Salling (Puck), Amber Riley (Mercedes) a Harry Shum Jr. (Mike). Už dlhšie známy je koniec pravidelného účinkovania Dianny Agron (Quinn), ktorá sa v štvrtej sérii objavila len v troch epizódach. Všetci spomínaní sa však ešte môžu vrátiť ako hosťujúci herci. Prvú časť piatej série odvysielajú 19. septembra.
Seriál Glee sa odohráva na fiktívnej McKinley High School v Ohiu, kde pôsobí stredoškolský zbor New Directions, ktorému sa spočiatku veľmi nedarí. Preto sa ho ujme učiteľ španielčiny Will Schuester (Matthew Morrison), ktorý ho zažil v období jeho najväčšej slávy a úspechov na súťažiach. Čaká ho neľahká úloha, keďže byť členom zboru znamená šikanu od spolužiakov. Prostredníctvom konkurzu však objaví niekoľko talentovaných detí a začne budovať nový tzv. 'glee klub'. To sa však nepáči telocvikárke a trénerke roztlieskavačiek Sue (Jane Lynch), ktorá je zvyknutá, že v škole je jediným dôležitým klubom práve ten jej. Preto chce zbor zničiť v samom zárodku. Hviezdami seriálu sú okrem spomínaných Jayma Mays, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Chord Overstreet, Naya Rivera či Jenna Ushkowitz. V Glee hosťovali napríklad Neil Patrick Harris, Sarah Jessica Parker, Kate Hudson alebo Gwyneth Paltrow, ktorá za stvárnenie Holly Holliday v troch častiach získala cenu Emmy. Glee sa mimoriadne darí - na Emmy ho nominovali dovedna úctyhodných 35 ráz, z toho šesťkrát si zo slávnostného večera odniesol aj sošku. Má tiež dva Zlaté glóbusy v kategórii Najlepší televízny seriál - muzikál alebo komédia, ďalšie dva získali Jane Lynch a Chris Colfer.


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.