14. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Naomi Grossman, známa ako Pepper z druhej sezóny seriálu American Horror Story (2011) s podtitulom Asylum, sa objaví aj v jeho štvrtej sérii. Magazín Entertainment Weekly o tom informoval jeden z tvorcov projektu Ryan Murphy.
Očakávaná nová sezóna American Horror Story nazvaná Freak Show by mala divákom a diváčkam priblížiť udalosti, ktoré predchádzali Pepperinmu pobytu v ústave. V nových častiach, ktoré sa odohrávajú v roku 1952, si zahrá aj Jessica Lange. Tá stvárni Elsu Mars, ktorá riadi floridské obludárium s názvom Jupiter. V tom účinkujú umelci a umelkyne, ktorých našla v nemocniciach a väzniciach. Štvrtú sezónu hororového seriálu, v ktorej sa objavia aj Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Denis O'Hare, Evan Peters, Matt Bomer a John Carroll Lynch, uvedie televízia FX 8. októbra. Tvorcovia do seriálu obsadili aj najnižšiu ženu sveta, Indku Jyoti Amge.
Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky americkej televízie FX scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Ďalšie tri nominácie si vyslúžila Jessica Lange, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na sošku. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy.
Naomi Grossman sa objavila napríklad v romantickej komédii Šialený párik (2009) či v epizóde seriálu FammGlamm (2012). Okrem toho účinkovala v mnohých krátkych filmoch. Venuje sa aj písaniu scenárov a produkcii.



Paparazzo Shang Li, s ktorým sa vo februári pobil austrálsky herec Sam Worthington, chce od rodáka z britského Godalmingu a jeho priateľky, modelky Lary Bingle, vysúdiť desať miliónov amerických dolárov (v prepočte viac ako 7,7 milióna eur). Informoval o tom portál TMZ.
Predmetom sporu je incident, ktorý sa odohral 23. februára v New Yorku. Dvadsaťsedemročná Bingle tvrdí, že ju paparazzo kopol do nohy, keď dvojica vychádzala z baru. Následne ho 38-ročný Worthington viac ráz udrel do tváre. Oboch mužov neskôr zatkli. Herec však polícii povedal, že len bránil priateľku. Za vyjadrenia o fotografovi čelia Worthington a Bingle aj obvineniu z ohovárania a urážky na cti. Sheng Li si mal počas bitky poraniť rameno, palec a zápästie. Utŕžil tiež viacero škrabancov.
Samuel Henry John Worthington sa už ako šesťmesačný presťahoval s rodinou do austrálskeho Perthu. Zlom v jeho hereckej kariére nastal v roku 2009, keď sa predstavil ako Jake Sully v dobrodružnom fantasy Avatar a tiež ako Marcus Wright v akčnom sci-fi Terminator Salvation. Následne si zahral Persea v snímke Súboj Titanov (2010), pričom túto úlohu si zopakoval aj v pokračovaní s názvom Hnev titanov (2012). Okrem toho účinkoval aj vo filmoch ako Last Night (2010), Dlh (2010) či Muž na hrane (2012). Vzťah s Bingle potvrdil vlani v októbri.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Rodina zavraždeného amerického novinára Jamesa Foleyho uviedla, že sa jej vyhrážal predstaviteľ vlády USA, ktorý varoval, že príbuzných by mohli obžalovať z podpory terorizmu, ak by zaplatili výkupné jeho islamistickým únoscom, informovala v piatok televízia ABC News.
Televízia citovala Foleyho matku a brata, ktorí povedali, že armádny dôstojník pracujúci pre prezidentovu radu pre národnú bezpečnosť im niekoľkokrát zdôrazňoval, že v prípade zaplatenia výkupného by mohli čeliť obvineniam z trestného činu.
"Považovali sme to za vyhrážku a bolo to šokujúce," povedala Diane Foleyová pre ABC News. "Trikrát nás zastrašoval týmto odkazom. Boli sme zhrození, že také niečo povedal. Povedal nám, že budeme stíhaní. Vedeli sme, že musíme zachrániť nášho syna, museli sme sa pokúsiť," dodala.
Biely dom sa odmietol vyjadriť k obsahu rozhovorov Foleyho príbuzných s vládnymi predstaviteľmi. Spresnil však, že okrem jeho pracovníkov išlo o ľudí z FBI, spravodajských služieb a ministerstva obrany. Hovorca Bieleho domu Josh Earnest tiež zopakoval zásadu neplatenia výkupného, pretože to môže nabádať na ďalšie únosy, uviedla agentúra Reuters.
Hovorkyňa rady pre národnú bezpečnosť uviedla, že Foleyho rodinu informovali o zákonoch USA zakazujúcich financovanie terorizmu. Poprela však, že by rodine povedali, že v prípade zaplatenia výkupného by voči nej mohli vzniesť obvinenia.
Videonahrávku vraždy Jamesa Foleyho zverejnili extrémisti skupiny Islamskí štát (IS) na internete 19. augusta. O dva týždne neskôr uverejnili podobné video zachytávajúce sťatie ďalšieho amerického novinára Stevena Sotloffa.
Armáda Spojených štátov sa v lete neúspešne pokúsila zachrániť Foleyho a ďalších Američanov zadržiavaných islamistami v Sýrii.
"Teroristické organizácie využívajú únosy rukojemníkov a výkupné ako dôležitý zdroj financovania a platenie výkupného len dostáva ďalších Američanov do pozície, v ktorej sú ešte viac ohrození," povedal Earnest.
IS stále zadržiava viacero rukojemníkov zo západných a iných krajín, dodáva Reuters.

Copyright © TASR 2014