25. 7. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Japonské ekonomické vydavateľstvo Nikkei chce po prevzatí tradičného britského titulu Financial Times (FT) využívať obe redakcie a rešpektovať kultúru denníka. Informovala o tom agentúra DPA.
"Chceme pre FT ponúknuť informácie Nikkei o Ázii a zároveň bude možné čitateľom Nikkei ponúknuť medzinárodné správy na ešte vyššej úrovni," vyjadril sa šéf japonského vydavateľstva Naotoši Okada. Podľa jeho slov okrem rešpektovania kultúry britského denníka mienia zachovať aj jeho nezávislosť.
Nikkei získal súhlas s kúpou FT vo štvrtok 23. júla. Japonci odkúpia denník od doterajšieho vlastníka - koncernu Pearson - za 844 miliónov libier (1,19 miliardy eur). Transakciu ešte musia schváliť viaceré dozorné úrady.
O Financial Times malo údajne záujem aj nemecké vydavateľstvo Axel Springer, napokon však z transakcie odstúpilo. Materský koncern Pearson sa mieni výraznejšie zamerať na kľúčovú činnosť v oblasti vzdelávania.

Copyright © TASR 2015

Anglická supermodelka Naomi Campbell doplní obsadenie piatej sezóny hororovej antológie American Horror Story (2011). Štyridsaťpäťročná rodáčka z južného Londýna stvárni v pripravovanej sérii nesúcej podtitul Hotel módnu redaktorku. Campbell má začať s nakrúcaním budúci týždeň.
V piatej sérii American Horror Story, ktorú plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka, sa ukážu aj Matt Bomer, Finn Wittrock, Max Greenfield, Evan Peters, Angela Bassett, Kathy Bates, Wes Bentley, Chloë Sevigny, Sarah Paulson, Cheyenne Jackson a speváčka Lady Gaga. Jessica Lange, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, v marci oznámila, že ju diváci a diváčky v nových epizódach neuvidia. V júni sa však v rozhovore pre portál The Wrap vyjadrila, že sa nebráni malej úlohe v budúcich častiach.
Naomi Campbell sa do sveta modelingu dostala ako 15-ročná. Vypracovala sa na jednu z najúspešnejších modeliek na svete a spolu s ďalšími piatimi kolegyňami Cindy Crawford, Christy Turlington, Lindou Evangelista, Claudiou Schiffer a Kate Moss sa zaradila do kategórie supermodeliek 90. rokov 20. storočia. Zahrala si napríklad vo filmoch Studený ako ľad (1991), Rapsódia v Miami (1995), Sex po telefóne (1996) či v seriáloch Kids (1979), Fastlane (2002 - 2003) alebo Empire (2015). Okrem svojej kariéry však pútala pozornosť aj výstredným správaním, závislosťou od drog, slávnymi milencami ako Mike Tyson či Robert De Niro, ale aj agresivitou. Niekoľkokrát ju obvinili z násilného útoku na jej zamestnancov, spolupracovníkov a v jednom prípade na policajtov. Objavila sa aj v Madonninej kontroverznej knihe fotografií Sex (1992).

Americký rapper a herec Ludacris sa predstaví v druhej sezóne seriálu Empire (2015). Tridsaťsedemročný rodák zo Champaign v Illinois o tom informoval prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil spoločnú fotografiu s Terrenceom Howardom, ktorý stvárňuje Luciousa Lyona. Ludacris je na fotke v uniforme, čo naznačuje, že si zahrá člena väzenskej stráže, keďže na konci prvej série Lyona odsúdili za vraždu. V druhej sérii, ktorú začne televízia Fox vysielať 23. septembra, si okrem predstaviteľov hlavných postáv zahrajú napríklad aj Chris Rock, Lenny Kravitz, Alicia Keys, Kelly Rowland či Marisa Tomei.
Ludacris, vlastným menom Christopher Brian Bridge, vydal debutový album Incognegro v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Back For The First Time (2000), Word Of Mouf (2001), Chicken-n-Beer (2003), The Red Light District (2004), Release Therapy (2006), Theater Of The Mind (2008), Battle Of The Sexes (2010) a Ludaversal (2015). Na konte má tri ceny Grammy či deväť BET Awards. Ako herec sa predstavil napríklad vo filmoch Rýchlo a zbesilo 2 (2003), Crash (2004), Hustle a Flow (2005), Aj Santa má brata (2007), RocknRolla (2008), Silvestrovská noc (2011), Rýchlo a zbesilo 5 (2011), Hlavne nezáväzne (2011), Rýchlo a zbesilo 6 (2013) alebo Rýchlo a zbesilo 7 (2015).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.