14. 8. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nemecký telekomunikačný gigant Deutsche Telekom dnes oznámil, že sa dohodol na predaji svojho internetového portálu T-Online.de reklamnej spoločnosti Stroeer za 300 miliónov eur. Informovala o tom agentúra DPA.
T-Online.de, najväčšia web stránka v nemeckom jazyku na svete, ponúka pestrú škálu informácií od správ cez zaujímavosti, rady až po nakupovanie. Podľa ratingovej spoločnosti AGOF patrí medzi najčastejšie navštevované internetové stránky v Nemecku.
T-Online.de sa stala "horúcim" tovarom, keď sa začali mediálne spoločnosti zaujímať o veľké digitálne databázy klientov.
Telekom, bývalý monopolný poskytovateľ telekomunikačných služieb, v súvislosti s jej predajom uviedol, že sa chce vrátiť k "jadru" svojho podnikania, ktorým sú telekomunikácie. Naďalej však bude poskytovať aj pripojenie na internet a ďalšie internetové služby, vrátane typických e-mailových adries: meno@t-online.de.
Súčasťou dohody o predaji, ktorý by mal byť dokončený v 4. kvartáli 2015, je aj Interactive Media, reklamná divízia Telekomu.
Firma Stroeer, ktorá sa zaoberá predajom reklamných billboardov po celom Nemecku, sa snaží expandovať aj na internet, ktorý je z hľadiska reklamy momentálne najrýchlejšie rastúcim trhom. Za akvizíciu internetovej stránky zaplatí vlastnými akciami.
Generálny riaditeľ nemeckej divízie Niek Jan van Damme uviedol, že Telekom získa 11 až 13-% podiel v spoločnosti Stroeer a prémiové akcie, ktoré nebude môcť v prvom roku predať.
Dohodu musia ešte schváliť príslušné protimonopolné úrady. Analytici odhadujú ročné tržby T-Online.de zhruba na 100 miliónov eur.

Copyright © TASR 2015



Americký herec Garret Dillahunt prezradil, že televízia HBO uvažuje o nakrútení pokračovania seriálu Deadwood (2004 - 2006) vo forme filmu. Päťdesiatročný rodák z Kalifornie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter informoval, že počul dôveryhodné správy o dlho očakávanom projekte. Zároveň televíziu vyzval, aby fanúšikom a fanúšičkám série ponúkla uzavretie príbehu. Na správu reagoval hovorca HBO, ktorý potvrdil, že televízia začala predbežné rokovania o projekte.
Seriál Deadwood vysielali len tri sezóny, no stihol si získať mnoho fanúšikov. Priniesol príbeh obyvateľov rovnomenného mesta v Južnej Dakote v druhej polovici 19. storočia. V roku 2005 sériu nominovali na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší dramatický seriál. Toto ocenenie v rovnakom roku získal Ian McShane za stvárnenie Ala Swearengena. Seriál má na konte osem cien Primetime Emmy. Po jeho ukončení, HBO ponúkla tvorcovi Davidovi Milchovi na uzavretie príbehu šesťdielnu finálnu sezónu. Milch ponuku odmietol a s HBO sa dohodol, že nakrútia dva filmy. Tie však doteraz nevznikli.
Garret Dillahunt stvárnil v seriáli Deadwood Francisa Wolcotta. Zahral si aj v seriáloch One Life to Live (1968 - 2013), Leap Years (2001 - 2002), 4400 (2004 - 2007), Pohotovosť (1994 - 2009), Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej (2008 - 2009) alebo Vychovávať Hope (2010 - 2014). Účinkoval aj vo filmoch Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom (2007), Táto krajina nie je pre starých (2007), Zmrznutá kosť (2010), Looper (2012) či 12 rokov otrokom (2013).

K hereckému obsadeniu pokračovania mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002) sa pridala americká herečka Annabeth Gish. Znovu si tak zahrá agentku FBI Monicu Reyes, ktorú v pôvodnej sérii stvárňovala v rokoch 2001 a 2002. Informoval o tom portál Deadline.
V hlavných úlohách sa znova ukážu Gillian Anderson a David Duchovny, ktorí si zopakujú úlohy agentov FBI Dany Scullyovej a Foxa Muldera. Okrem nich a Gish sa do seriálu vrátia aj Mitch Pileggi (Walter Skinner) a William B. Davis (Muž s cigaretou). Ďalšími členmi hereckého obsadenia sú Robbie Amell (agent Miller), Lauren Ambrose (agentka Einsteinová), Joel McHale (Tad O'Malley) či Annet Mahendru (Sveta).
Seriál sa na obrazovky televízie Fox dostane 24. januára 2016, pričom druhú epizódu uvedú hneď na ďalší deň. Tvorcom a výkonným producentom projektu je Chris Carter, ktorý stál aj za pôvodným seriálom. O čo presne v nových častiach pôjde, zatiaľ nie je známe.
Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh spomínaných agentov Muldera a Scullyovej, ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových pokračovaní Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1997 toto ocenenie získali aj hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Primetime Emmy.
Štyridsaťštyriročná Annabeth Gish účinkovala v rokoch 2003 až 2006 v seriáli Západné krídlo (1999 - 2006). Diváci a diváčky ju môžu poznať aj z projektov Brotherhood (2006 - 2008) a The Bridge (2013 - 2014). Vlani sa ukázala v seriáli Zákon gangu (2008 - 2014) a od roku 2011 stvárňuje Anne Sullivan v Roztomilých mrchách (2010). Tento rok sa predstavila napríklad v horore Somnia: Zlo nikdy nespí, ktorý by mali do slovenských kín uviesť 24. septembra.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.