20. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká moderátorka a mediálna magnátka Oprah Winfreyová včera oznámila, že kúpi 10-% podiel v spoločnosti Weight Watchers International, ktorá pomáha tisícom ľudí na celom svete, vrátane samotnej Winfreyovej, pri chudnutí. Informovala o tom agentúra Reuters.
Hodnota akcií Weight Watchers sa po zverejnení tejto informácie takmer zdvojnásobila.
Winfreyová sa stane aj členkou predstavenstva firmy Weight Watchers, ktorá sa okrem programu zameraného na boj s nadváhou venuje aj propagácii zdravého životného štýlu.
Winfreyová vo svojom vyhlásení konštatovala, že natoľko dôveruje programu Weight Watchers, že sa rozhodla investovať do spoločnosti a jej ďalšieho rozvoja. Známa celebrita pre problémy so štítnou žľazou v roku 2008 výrazne pribrala a práve program Weight Watchers jej vraj poskytol "potrebné nástroje" pre boj s nadváhou.
Ale voľne dostupné mobilné aplikácie, ktoré ľuďom pomáhajú zbavovať sa nadbytočných kilogramov, a tiež popularita rôznych domácich fitnes prístrojov odlákali Weight Watchers časť klientely.
Winfreyová oznámila, že kúpi približne 6,4 milióna akcií spoločnosti za 43,2 milióna USD (38,12 milióna eur). Akcie Weight Watchers uzavreli v piatok (16.10.) obchodovanie na burze pri cene 6,79 USD/podiel. Známa celebrita získa aj opciu na kúpu ďalšieho 5-% podielu vo firme.
Ak Winfreyová kúpi 15-% podiel vo Weight Watchers, stane sa druhým najväčším investorom firmy, a to po spoločnosti Invus Public Equities Advisors, ktorá na konci júna 2015 vlastnila 51,5-% podiel vo Weight Watchers.
Televízna hviezda bude tiež poskytovať poradenstvo Weight Watchers pri vývoji nových programov a produktov.

Britskú novinárku a spolupracovníčku Organizácie Spojených národov Jacqueline Suttonovú (50) našli v sobotu v neskorých večerných hodinách obesenú na dámskej toalete na medzinárodnom letisku v tureckom Istanbule. Informáciu priniesol dnes turecký denník Hürriyet s odvolaním sa na policajné zdroje a následne aj britské elektronické médiá či nemecký denník Bild vo svojom internetovom vydaní.
Novinárka, ktorá ovládala arabčinu a štyri ďalšie jazyky, pricestovala lietadlom spoločnosti Turkish Airlines z Londýna do Istanbulu v sobotu o 21.58 h a krátko po polnoci mala pokračovať v ceste do irackého Arbílu. K tomu však už nedošlo. Absolventku doktorandského štúdia na Austrálskej národnej univerzite našli obesenú na šnúrkach z vlastných topánok.
Kým tureckí vyšetrovatelia hovoria zatiaľ opatrne o možnej samovražde, kolegovia zosnulej výrazne spochybňujú túto možnosť. Novinárka Rebecca Cookeová, ako informoval The Guardian, požaduje medzinárodné vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k smrti jej kolegyne.
Podobné názory spochybňujúce doterajšie úvahy vyšetrovateľov zazneli aj z OSN, pričom na "podozrivé" okolnosti prípadu upozornili viaceré organizácie, ako aj aktivisti venujúci sa ochrane ľudských práv.

Copyright © TASR 2015