3. 12. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Ryanair podala na írskom najvyššom súde žalobu voči spoločnosti Google a internetovej cestovnej kancelárii eDreams. Dôvodom je podľa aerolínií zavádzajúca reklama týkajúca sa letov spoločnosti Ryanair. Podľa írskeho leteckého prepravcu firma Google umožnila spoločnosti eDreams používať „zavádzajúcu subdoménu“ www.Ryanair.eDreams.com. Zároveň jej umožnila používať na predaj leteniek webovú stránku podobnú stránke spoločnosti Ryanair. Na tejto internetovej stránke sú ceny leteniek drahšie ako na stránke spoločnosti Ryanair.
„Keďže spoločnosť Google odmietla skoncovať s týmito nekalými reklamnými praktikami, Ryanair nemá inú možnosť ako podať žalobu voči spoločnostiam eDreams a Google,“ konštatovala spoločnosť Ryanair. Firma eDreams uviedla, že s postojom spoločnosti Ryanair zásadne nesúhlasí a označila žalobu za pokus zabrániť cestovným kanceláriám v tom, aby ponúkali klientom najlepšiu alternatívu. Spoločnosť Google situáciu nekomentovala.
Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Časť vydavateľstvo Mladá fronta, ktoré patrí Františkovi Savovovi, chce kúpiť spoločnosť Czech Media Invest (CMI) kontrolovaná Danielom Křetínským a Patrikom Tkáčom. Spoločnosť požiadala prostredníctvom dcérskej spoločnosti Gloomar CZ Protimonopolný úrad ČR o predbežné posúdenie plánovanej transakcie.

Zdroj : CT24