13. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosti UPC na Slovensku a v Českej republike, ktoré pôsobia ako kábloví operátori, majú s účinnosťou od 1. júna spoločný top manažment. Jeho cieľom je posilniť pozíciu slovenskej a českej prevádzky spoločnosti UPC na obidvoch trhoch. Ako ďalej informovala spoločnosť, nový manažment bude riadiť prevádzkové aktivity v oboch krajinách. Povereným generálnym riaditeľom operátora v oboch krajinách sa stal Martin Miller.
Menovanie spoločného vedenia pre obidve prevádzky je zavŕšením prvej fázy integrácie spoločností UPC v Česku a na Slovensku. UPC začala integrovať svoje prevádzky v ČR a SR v apríli tohto roku. Obidve prevádzky majú celkové pokrytie dva milióny domácností, milión zákazníkov a 1,6 milióna zmlúv na jednotlivé služby. Hlavnými prioritami integrácie UPC, ktorá by mala pokračovať ďalším zlaďovaním a vylepšovaním prevádzkových a rozhodovacích procesov, je posilnenie orientácie na zákazníka a skvalitnenie zákazníckej starostlivosti. "Verím, že jednotný top manažment pre obidve prevádzky prispeje k rýchlejšiemu uvádzaniu inovácií, harmonizácii obchodného prístupu, ako aj posilneniu vďaka úsporám z rozsahu novej prevádzky,“ uviedol Miller.
Spoločnosť UPC patrí medzi najväčších poskytovateľov TV, internetových a telefónnych služieb v Českej republike a Slovenskej republike. Svoje služby poskytuje v 43 mestách Slovenska. Firma je súčasťou spoločnosti Liberty Global plc, najväčšieho medzinárodného poskytovateľa káblových služieb, pôsobiaceho v 14 krajinách.

Austrálsko-americká herečka Nicole Kidman sa predstaví v druhej sezóne mysteriózneho miniseriálu Top Of The Lake s podtitulom China Girl. Účasť 48-ročnej rodáčky z Honolulu na projekte bola predmetom dlhodobých špekulácií, ktoré dnes potvrdili zástupcovia BBC spolupodieľajúcej sa na výrobe. Držiteľka Oscara pritom už v piatok priletela spolu s dcérami do Sydney, kde sa má v týchto dňoch začať päťtýždňové nakrúcanie.
O réžiu a scenár sa podobne ako pri prvej sérii postará novozélandská filmárka Jane Campion, s ktorou sa Kidman už stretla, a to pri nakrúcaní snímky Portrét dámy (1996). Spoluautorom scenára je opäť Gerard Lee, avšak s réžiou bude 62-ročnej Campion tentoraz pomáhať Ariel Kleiman známy aj vďaka dráme Partisan (2015). Ako Kidman prezradila britskému týždenníku The Sunday Telegraph, na nakrúcanie sa veľmi teší. "Som nadšená, že sa vraciam domov, aby som spolupracovala s mojou drahou priateľkou Jane Campion, ktorej prácu rešpektujem a obdivujem," povedala herečka, ktorá priletela do Sydney iba deň po podpísaní zmluvy.
Príbeh Top Of The Lake: China Girl sa opäť zameria na detektívku Robin Griffin v podaní americkej herečky Elisabeth Moss. Predmetom vyšetrovania sa tentoraz stane neidentifikované telo, ktoré vyplavilo na Bondi Beach v Sydney. V druhej sezóne úspešného krimiseriálu sa objavia tiež Gwendoline Christie, Liv Hewson, David Dencik, Alice Englert alebo Ewen Leslie. Novinku by mali začať vysielať v roku 2017.
Miniseriál Top Of The Lake, na Slovensku známy aj ako Tiene nad jazerom, uviedli na televízne obrazovky v roku 2013. Dej prvej sezóny sa odohráva v odľahlej horskej oblasti na Novom Zélande, kde je Griffin na návšteve u vážne chorej matky. Nečakane ju však privolajú k prípadu tehotného dievčaťa menom Tui, ktoré sa pokúsilo o samovraždu. Griffin sa však do cesty postavia šéf miestnej polície Al Parker spolu s otcom iba 12-ročnej Tui. Projekt zaznamenal pozitívne ohlasy kritiky i divákov, pričom Elisabeth Moss si vďaka svojmu výkonu pripísala na konto ocenenia ako Zlatý glóbus, Satellite Award či Critics Choice Television Award.
Nicole Kidman sa do povedomia verejnosti dostala v roku 1989 trilerom Úplné bezvetrie. V 90. rokoch účinkovala v snímkach ako Dni hromu (1990), Navždy a ďaleko (1992), V moci posadnutosti (1993), Batman navždy (1995), Peacemaker (1997), Praktická mágia (1998) či Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň (1999). Za výkon v muzikáli Moulin Rouge (2001) ju v roku 2002 nominovali na Oscara, o rok neskôr si sošku odniesla za stvárnenie spisovateľky Virginie Woolf vo filme Hodiny (2002). Po tretí raz ju na toto prestížne ocenenie nominovali v roku 2011 za drámu Králičia nora (2010). Na konte má tiež tri Zlaté glóbusy a desiatky ďalších cien. Diváci a diváčky ju môžu poznať aj zo snímok Tí druhí (2001), Návrat do Cold Mountain (2003), Ľudská škvrna (2003), Stepfordské paničky (2004), Tlmočníčka (2005), Moja krásna čarodejnica (2005), Invázia (2007), Nine (2009), Skús ma rozosmiať (2011), Reportér (2012), Stokerovci (2013), Koľaje osudu (2013), Skôr než zaspím (2014), Grace: Kňažná z Monaka (2014) či Tajomstvo ich očí (2015).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Aktivista zo sýrskeho nezávislého média Ahmad Abdalkádir, pracujúci na juhovýchode Turecka, prežil v nedeľu pokus o atentát, ku ktorému sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra AP.
Na Abdalkádira, zakladateľa sýrskej mediálnej skupiny Eye on Homeland (Pohľad upretý na vlasť), strieľali v nedeľu popoludní v meste Šanliurfa dvaja ozbrojení muži vezúci sa na motocykli.
Médium Eye on Homeland, ktoré na svojej webovej stránke a rozhlasovej stanici šíri správy o Sýrii, vydalo vyhlásenie, že pri neúspešnom pokuse o atentát boli vystrelené tri náboje.
Kolega - sýrsky aktivista Abú Ibráhím z monitorovacej skupiny Raqqa Is Being Slaughtered Silently (Rakku potichu vyvražďujú/RBSS) uviedol, že Abdalkádir je "hospitalizovaný a nachádza sa v stabilizovanom stave".
Ďalší nemenovaný kolega povedal, že strelci použili tlmiče a ušli.
Tlačová agentúra Amak, napojená na Islamský štát, zverejnila správu, že útok na Abdalkádira, niekdajšieho člena RBSS, podnikli militanti IS.
Abdalkádirov brat Ibráhím bol jedným z dvoch sýrskych aktivistov, zabitých agentmi IS v Šanliurfe v októbri 2015. Druhým zavraždeným bol Fáris Hamádí.
IS sa prihlásil k zodpovednosti za vlaňajšie vraždy vo videodkaze s varovaním, že "každý odpadlík od viery bude potichu zabitý".
Sýrske skupiny aktivistov RBSS a Eye on Homeland pravidelne informujú o činnosti IS v Sýrii a využívajú na to sieť miestnych kontaktných osôb.
Agenti IS stáli aj za nedávnym smrteľným postrelením dvoch sýrskych žurnalistov v juhotureckom meste Gaziantep. Televízneho moderátora Muhammada Záhira Širkáta zameraného proti IS zabili v apríli a rovnako orientovaného filmára Nádžího Džarfa vlani v decembri.
Atentáty len zdôrazňujú zraniteľnosť sýrskych aktivistov a novinárov pracujúcich v Turecku.
Ahmad Abdalkádir v rozhovore pre agentúru AP po smrti brata Ibráhíma a Hamádího povedal, že Ibráhím dostával od IS vyhrážky smrťou.

Copyright © TASR 2016