14. 6. 2016

Zomrel Michu Meszaros

Zomrel Michu Meszaros

Vo veku 76 rokov zomrel maďarský cirkusový umelec a herec Michu Meszaros, známy predovšetkým vďaka sitkomu Alf (1986 - 1990). Smutnú správu potvrdil portálu TMZ manažér zosnulého Dennis Varga. Ten našiel herca koncom minulého týždňa v bezvedomí v kúpeľni. Meszarosa, ktorý meral iba 84 centimetrov, následne previezli do nemocnice v Los Angeles, kde bol v kóme. Varga pre portál TMZ uviedol, že jeho klient mu dal inštrukcie, aby ho v žiadnom prípade neodpájali od prístrojov. Herec pred ôsmimi rokmi utrpel mŕtvicu a odvtedy mal početné zdravotné problémy.
Michu Meszaros, vlastným menom Mihály Mészáros, sa narodil 20. septembra 1939 v Budapešti. V 70. rokoch sa presťahoval do USA, kde odštartoval kariéru ako člen cirkusu Ringling Bros. and Barnum & Bailey. V spomínanom sitkome Alf účinkoval v scénach, kde bolo treba vidieť rovnomennú hlavnú postavu celú. Okrem toho sa podieľal napríklad na snímkach Big Top Pee-wee (1988), Pozri, kto to hovorí (1989), Freaked (1993), Warlock: The Armageddon (1993) či dvoch reklamných spotoch s Michaelom Jacksonom.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.