14. 10. 2016

VÝROKY TÝŽDŇA

          VÝROKY TÝŽDŇA







„Já ve zdravotnictví nepodnikám. Já jsem dal peníze do fondu, který kupuje nemocnice od soukromých lékařů. Proč by můj fond nemohl kupovat nemocnice?“
Andrej Babiš


"Na základe doterajšej činnosti Vašej univerzity, respektíve Katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka si Vás dovoľujeme osloviť so žiadosťou, umožniť na Vašej vysokej škole v súlade s Čl. 26 Ústavy SR diskusné zrealizovať stretnutie so známym občianskym aktivistom a dokumentaristom Rudolfom Vaským, a novinárom Martinom Daňom z občianskeho združenia GINN na tému: Genocída slovenského národa a obete vlastizrady po roku 1989.
Podľa dostupných informácii na internete, ako aj na základe osobných rozhovorov s viacerými študentmi Vašej vysokej školy je známe, že Katedra politológie v Trenčíne doposiaľ zrealizovala viacero diskusných stretnutí s rôznymi politikmi, možno aj pochybného charakteru.  
Dňa 22. októbra 2015 so študentmi Katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka napríklad diskutoval bývalý popredný predstaviteľ strany Sloboda a solidarita (SaS), známy politik Daniel Krajcer, ktorý hovoril najmä o svojich dôvodoch vstupu do politiky, ale aj o vlastných politických sklamaniach ako pád vlády Ivety Radičovej (október 2011) a ďalších (odchod časti liberálov zo SaS, pripojenie sa k hnutiu NOVA). Objasňoval tiež postoje jeho súčasnej politickej strany SKOK k financovaniu cirkvi (petícia za odluku štátu o cirkvi) a politických strán ako aj imigrantom a Európskej únii.
Podobne s vašimi študenti v Trenčíne diskutovali: bývalý poslanec NR SR, kandidát na prezidenta SR 2014, predseda strany SIEŤ Radoslav Procházka, alebo naposledy Poslanec NR SR a pracovník Politologického ústavu Slovenskej akadémie vied Ľuboš Blaha, ktorý vysvetlil študentom politológie v Trenčíne svoju cestu k marxistickej ideológii. Popritom poslanec Blaha opísal ako hodnotí pôsobenie strany SMER-SD v končiacom sa volebnom období. Okrem okruhu otázok z domácej politiky reagoval na ním predpokladaný vývoj európskej integrácie a možnosti riešenia konfliktu v Sýrii.    
Podľa zákona o vysokých školách má byť poslaním slovenských vysokých škôl, ktoré sú súčasťou európskeho priestoru vysokoškolského vzdelávania a spoločného európskeho výskumného priestoru: rozvíjať harmonickú osobnosť, vedomosti, múdrosť, dobro a tvorivosť v človeku a prispievať k rozvoju vzdelanosti, vedy, kultúry a zdravia pre blaho celej spoločnosti, a tým prispievať k rozvoju vedomostnej spoločnosti. Napĺňanie tohto poslania je predmetom hlavnej činnosti vysokých škôl.
Práve s ohľadom na vyššie uvedené skutočnosti, ako aj oficiálne udávané poslanie Katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ktorej cieľom ma byť rozvoj kritického myslenia s rešpektovaním hodnotovej plurality veríme, že aktivistu a dokumentaristu Rudolfa Vaského, a novinára Martina Daňa nebudete zbytočne diskriminovať, a umožníte im, aby za štandardných podmienok zrealizovali priamo v priestoroch vysokej školy pre študentov vzdelávaciu výstavu fotografii, spojenú s prednáškou na tému vlastizrada a genocída slovenského národa po roku 1989. 
Prednášku spojenú s výstavou fotografii by sme mali záujem uskutočniť vo vhodnom čase 17 októbra 2016 (v medzinárodný deň za odstránenie chudoby, ktorý vyhlásila OSN v roku 1992). "
Marián Mišún, asistent za Kotlebovú ľudovú stranu


„ V oblasti Aleppa, kde sa v danom okamihu nachádzal humanitárny konvoj, neboli žiadne ruské lietadlá. Toto je fakt. A všetky vaše údajné dôkazy nebudú stáť za nič, ak ich vôbec niekomu sprístupnite. Rusofóbna hystéria  niektorých členov britskej vlády už dávno na nikoho neúčinkuje. Je to búrka v pohári kalnej londýnskej vody".
Igor Konašenkov, hovorca ruského rezortu obrany

 „ Ak sa prezidentkou Spojených štátov stane Hillary Clintonová ovládne ich Islamský štát. Islamský štát dúfa a modlí sa, aby v boji o Biely dom zvíťazila prezidentská kandidátka Demokratickej strany. Islamský štát ovládne túto krajinu, ovládne túto časť sveta.“
Donald Trump