23. 10. 2017

Cenu Marka Twaina 2017 si prevzal David Letterman

Cenu Marka Twaina 2017 
si prevzal David Letterman

Legendárny moderátor amerických televíznych talkšou David Letterman si v nedeľu večer prevzal vo Washingtone tohtoročnú Cenu Marka Twaina udeľovanú tamojším centrom pre interpretačné umenie.
Ide o ocenenie, ktoré od roku 1998 udeľujú každoročne umelcom, ktorých humor má na americkú spoločnosť podobne veľký vplyv ako tomu bolo v prípade spisovateľa Marka Twaina (1835-1910). Ten je známy napríklad vďaka dielam ako Dobrodružstvá Toma Sawyera, Dobrodružstvá Huckleberryho Finna, ale aj Listy zo Zeme, Yankee z Connecticutu a podobne.
V zdôvodnení výberu tohtoročného laureáta ceny sa zdôrazňuje, že Letterman (70) sa počas niekoľko desaťročí trvajúcej dráhy zaradil medzi najinovatívnejších a najvplyvnejších televíznych moderátorov-zabávačov a jeho Late Night i Late Show (s celkove viac ako 6000 epizódami) priniesla divákom množstvo neopakovateľných zážitkov s typickým humorom moderátora.
David Letterman sa stal 20. laureátom ocenenia, ktoré pred ním získali okrem iných aj Richard Pryor, Carl Reiner, Whoopi Goldbergová, Steve Martin, Neil Simon, Billy Crystal, Jay Leno, Eddie Murphy a vlani Bill Murray.

Copyright TASR ©2017