20. 9. 2021

Štyri roky po vražde novinára sa slovenská spoločnosť vrátila tam, kde bola

Štyri roky po vražde novinára sa slovenská 
Zuzana Petková: „Nedovoľme neslušným ľuďom voziť sa po tých slušných!“ -  Dalito - They Made It!
 
spoločnosť vrátila tam, kde bola

Štyri roky po vražde novinára Jána Kuciaka sa slovenská spoločnosť vrátila tam, kde bola. Uviedla to riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková vo svojom profile na sociálnej sieti. Ide o reakciu na obvinenie reportérky Denníka N Moniky T. a zástupcu šéfredaktora Denníka N Konštantína Č. Ako prvý o tom informoval Denník N. Uviedol, že vyšetrovateľ z okresného policajného riaditeľstva Bratislava III. František Spusta obvinil novinárov minulý týždeň z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Podľa Trestného zákona im hrozí ročné väzenie. Denník N doplnil, že za obvinením stojí trestné oznámenie bývalého novinára a príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha.

„Štyri roky po vražde novinára sa naša spoločnosť vrátila tam, kde bola. Štátna moc opäť zastrašuje novinárov. Útoky (verbálne aj iné) v minulosti vytvorili atmosféru, ktorá viedla k zavraždeniu Jána a Martiny. Nesmieme dopustiť, aby sa to opakovalo,“ napísala Petková
.

 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.