18. 4. 2023

Špeciálny prokurátor nebude komunikovať s redakciou Plus 7 dní

Špeciálny prokurátor nebude 

Daniel Lipšic - Najnovšie články

 

komunikovať s redakciou Plus 7 dní

 

Daniel Lipšic ako špeciálny prokurátor už nebude poskytovať stanoviská Úradu špeciálnej prokuratúry redakcii Plus 7 dní. Dôvodom jeho rozhodnutia je článok v poslednom čísle tohto týždenníka pod názvom „Hriešne miesto“, ktorý sa zameriava na priestor Slovenskej informačnej služby označovaný ako „cigarový klub“.

„Redaktorka pred jeho publikovaním poslala ÚŠP otázky, v ktorých sa pýtala na to, či som niekedy bol v priestoroch cigarového klubu SIS a z akých dôvodov. Na otázky redakcie Plus 7 dní odpovedal Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pred viac ako týždňom pod podmienkou, že bude zverejnené celé naše stručné stanovisko, kde bola zodpovedaná každá otázka tohto týždenníka. Redakcia Plus 7 dní, samozrejme, celé stanovisko nezverejnila, práve naopak, rozhodla sa spracovať článok mimoriadne manipulatívnym a klamlivým spôsobom... Keďže podmienkou zverejnenia stanoviska bolo jeho uverejnenie v celosti, ktorú podmienku redakcia Plus 7 dní porušila, nebudem dávať tejto redakcii žiadne ďalšie stanoviská, pretože ju považujem za súčasť obhajobných tímov osôb trestne stíhaných v dozore prokurátorov ÚŠP. Ja osobne stojím na opačnej strane barikády,“ uviedol dôvody svojho rozhodnutia Daniel Lipšic na sociálnej sieti Facebook.

Vydavateľstvo News and Media Holding (NMH), pod ktoré spadá redakcia Plus 7 dní stojí za redaktormi. „Plne stojíme za celou redakciou PLUS 7 DNÍ, osobitne za redaktormi, ktorí sa venujú investigatíve a kauzám. Vydavateľ zároveň ctí, rešpektuje a riadi sa pravidlami, ktoré sú definované zákonom o publikáciách, Etickým kódexom novinára a zodpovednosťou vydavateľa. Tie jasne definujú rámec vzťahu komunikácie medzi vydavateľom a redakciou, ako aj tretími stranami, ktoré sú článkami dotknuté,“ uviedlo v reakcii NMH.

 

Zdroj: SITA