18. 6. 2024

NEZABUDNIE!POCHOD! Za slobodu! Za demokraciu!

 NEZABUDNIE!POCHOD! Za slobodu! 

Za demokraciu!


Platformy Otvorená Kultúra!, Klimatická koalícia, Platforma pre demokraciu, Mier Ukrajine, o. z., a organizátori*rky občianskych protestov zo slovenských miest, ako i ďalšie občianske organizácie a iniciatívy, sa spoja na spoločnom pochode Za Slobodu a demokraciu Slovenska. Spoločným pochodom vyjadríme postoj a odhodlanie brániť nezávislosť a slobodu médií, kultúry, mimovládnych organizácií a ochrany prírody.

Občianska spoločnosť sa hlási k ochrane inštitúcií a chce sa aktívne zapájať do správy vecí verejných. Už žiadne rozdeľovanie na MY a ONI. Príďte spoločným pochodom vyjadriť, že Slovensko patrí nám všetkým. Pridajte sa! Sloboda a demokracia sú krehké veličiny. Je na nás, aby sme sa o ne starali a chránili ich tak, ako sa staráme o všetko, čo máme radi.

Už v utorok, 18. júna 2024 o 17:00, sa stretneme na námestí SNP v Bratislave. Náš pochod Za slobodu! skončí symbolicky na Námestí slobody približne o 17:45. Pokračovať bude krátkymi príhovormi na podporu demokracie a slobody médií. Na záver organizátori*ky prečítajú spoločné Vyhlásenie občianskych platforiem, iniciatív a organizácií.

Pozývame všetkých, ktorým záleží na stave demokracie na Slovensku. Príďte aj s transparentami, píšťalkami, rapkáčmi, aby nás bolo vidieť, a aj počuť.

Súčasťou podujatia bude aj hudobný sprievod v podaní Jána Petroviča z Malaciek a jeho žiakov, ktorí dajú pochodu ten správny rytmus🪘🪘

Otvorená Kultúra!
Platforma pre demokraciu
Klimatická koalícia
Mier Ukrajine, o. z.
Nie v našom meste - Banská Bystrica
Banská Štiavnica nebude ticho
Občianski aktivisti Bardejov
Košice za demokraciu
Neformálne združenie humenských občanov Príď a Poznaj - Humenné
Kremnica nie je ticho
Občianski aktivisti Liptovský Mikuláš
Občianska iniciatíva Lučenec
Občianski aktivisti Nové Zámky
Orava za slušné Slovensko
Verejnosť za ochranu demokracie - Pezinok
Občianski aktivisti Piešťany
Poprad za Demokraciu
Občianski aktivisti Prievidza
Rimavska kaviareň - Rimavská Sobota
Občianski aktivisti Ružomberok
Občianski aktivisti Spišská Nová Ves
Občianski aktivisti Trnava
Občiansky aktivizmus Veľký Krtíš
Občianski aktivisti Vranov nad Topľou