4. 10. 2024

VÝROKY TYŽDŇA

 VÝROKY TYŽDŇA







SLABODUCHÉ "PREDSTAVENIE"


Ďalší "revolucionári". Už sa na tomto musí človek so zdravým rozumom asi len pousmiať.
"Za slobodu" - a kto Vám ju prosím berie? Za čo to vlastne "štrajkujete"? Za aké hodnoty? Divadlo Astorka sídli v budove Ministerstva kultúry na Námestí SNP v Bratislave. Vyháňa vás odtiaľ niekto? Nemôžete hrať? Niekto vám pred predstaveniami zatvára vchod? Nemôžete sa slobodne umelecky prejaviť? Niekto vám zasiahol do dramaturgie? Nič také sa nedeje. Ste už naozaj na smiech. Kto vás má brať vážne? A prečo vlastne? Že chcete za každú cenu robiť revolúciu? Choďte prosím na 2 dni za pás do fabriky, alebo za pokladňu do supermarketu. Ste divadlo, nie politická strana. Divadlo. Máte hrať, nie politikárčiť. Hrať. Ale divadelné hry, nie mimovládkami koordinované "herecké revolúcie". Naozaj už vás nemôžem brať seriózne, lebo to čo posledné mesiace stvárate, je diagnóza.
ZA SLOVENSKO 🇸🇰✊
Lukáš Machala



S LENINOM NA RYSOCH ❤️

Prvýkrát v živote som pokoril Rysy, 2499 m, jeden z najvyšších vrchov Vysokých Tatier - tam hore je to proste nádhera 🙂

1. Keď bolo v roku 2017 sté výročie VOSR, tak som si sľúbil, že si opäť poriadne naštudujem Lenina a napíšem o ňom knihu.

2. Za tú knihu, ktorú som napísal pod otcovým pseudonymom Peter Vidovan, ma potom perzekuovali v Denníku N a takmer vyhodili zo Savky.

3. Zároveň som si vtedy sľúbil, že na sté výročie od Leninovej smrti, a teda v 2024, vystúpim na Rysy.

4. Má to svoju symboliku. Lenin sa v roku 1913 skrýval v poľskom Poronine, kúsok od Zakopaného.

5. Tam sformuloval svoju slávnu tézu o národnom sebaurčení, ktorá tak veľmi prispela aj k nášmu národnému oslobodeniu.

6. Veľa liezol po Vysokých Tatrách a absolvoval aj výstup na Rysy. Počas socializmu po jeho vzore chodievala na Rysy socialistická mládež.

7. Keď to dokázal Lenin, dokážem to aj ja - povedal som si, tak ako mnohí iní. Bola to pekná ľavicová tradícia, prečo ju neobnoviť? 😉

8. A tak som si povedal, že zoberiem so sebou aj svoju knihu o Leninovi - nech symbolicky ukážem, že mi nikto nikdy nezakáže písať o veľkých ľavicových osobnostiach.

9. Dnes prišiel ten deň. Zobral som na Chatu pod Rysmi aj 11-ročného Adamka, super sme si to užili.

10. Na vrchol sme už išli len chlapi a môžem potvrdiť - jeden z najkrajších pohľadov, aké človek môže vidieť.

11. Slovensko je nádherné a Vysoké Tatry sú našim klenotom. Vedel to aj súdruh Lenin 😉

12. Srdečne vás pozdravujem z Rysov, priatelia, každý by si mal plniť svoje sny ❤️
Viva La Revolucion ✊
Ľuboš Blaha

KEĎ SA HRÁŠ NA POLITIKA...
Politici, novinári, herci a mimovládky si ma každodenne berú do úst. ĎAKUJEM IM za neskutočnú reklamu. Fakt, toľko tisíc eur, čo mi oni ušetrili na marketingu, to sa mi ani v živote nesnívalo. Toľko pozornosti venujú obyčajnému štátnemu úradníčkovi... 😎
Ak si myslia, že osočovaním, klamstvami a dehumanizáciou ma nejak zastrašili, alebo odradili... nie vážení, neodradili.
Vaše oplzlé a plytké slová sú zrkadlom vašich biednych duší. Mňa vy nemôžete ponížiť, nemáte totiž charakter a nie ste dobrí ľudia. Ak ma opľúva taká skupinka skrachovancov, akú vedie zjavný vlastizradca Jaroslav N., potom je mi skôr do smiechu. Tieto indivíduá slúžia cudzej moci, sú vyslovene proti všetkému národnému, konzervatívnemu a normálnemu. Takých ľudí sa netreba báť, treba ich poľutovať. Sú to bytosti bez koreňov, bez emocionálneho kvocientu, bez empatie a žijú bez lásky. Je mi ich ľúto, ale ustupovať im nebudem dnes ani zajtra, ani pozajtra. Slovensko bude normálne, bude žiť v láske a porozumení.
ZA SLOVENSKO 🇸🇰✊
Lukáš Machala


SLNIEČKARI DNES NEMAJÚ SVOJ DEŇ 🤦


Slniečkari sa zase predviedli - správajú sa ako malé deti v škôlke a najnovšie sa vysmievajú Rudovi Huliakovi, že spadol zo stoličky 🤦

1. Ja len, že na hentej stoličke v RTVS sa prizabil už nejeden politik a stále ju nechávajú 10 centi od schodíku, lebo však strašná sranda.
2. A teraz sa ako zhúlení pubertiaci škodoradostne chechcú, že poslanec NR SR sa tam skoro dokaličil - a títo budú niečo hovoriť o slušnosti. Títo idú moralizovať 🤷
3. Mimochodom, keď už sa tak výborne bavia na nešťastí iných, zvláštne je, že nikde na slniečkarskych stránkach nevidím fotky Šimečkovej partnerky, ako nahá na pódiu vyháňa diabla.
4. Pluska dnes uverejnila fotky, ktoré pripomínajú koncert blackmetalovej kapely - Šimečkova partnerka sa s pohľadom Belzebuba na pódiu pretŕča bez podprsenky.
5. Pre mňa, za mňa, nech si Šimečkovci ukazujú, čo chcú, komu chcú - keď nemajú hanby. Ale je šialené, že toto platia daňoví poplatníci.
6. Vyzerá to tak, že Šimečkovci by mohli pokojne produkovať aj pornografiu a aj tak by im tie ich progresívne mafie v komisiách pridelili státisíce.
7. Len aby mohla pani manželka, pardon, partnerka drncať po pódiu hore bez - na toto prispievala Matovičova, Hegerova a Ódorova vláda. Gratulujeme.
8. Aby som nezabudol - dnes si pripomíname čierny deň našich národných dejín. Mníchovskú zradu. O nás bez nás.
9. Je to večná pripomienka toho, ako nás Západ hodil cez palubu. Podhodili nás hitlerovskému Nemecku. A urobili by to zas.
10. Západu sa nedá veriť. Aj vtedy malo Československo spojenecké dohody s Francúzskom. Spoliehali sme sa aj na veľkých britských demokratov.
11. A bum, západní demokrati nás na hulváta zradili. Jediný, kto protestoval, bol Sovietsky zväz. A my si pamätáme. My, Slovania nezabúdame.
12. Ja chápem, že dnes Západ cez svoje nadácie tlačí milióny rôznym progresívnym mimovládkam a médiám, aby prepisovali dejiny a oblbovali mládež.
13. Nenažrancom z PS to nestačí a preto ešte aj vyciciavali štát. Že, pán Šimečka.
14. Lejú do nich milióny a nepomáha. Už tieto ich liberálne kultúrne vojny nikoho v Strednej Európe nebavia.
15. Pozrite sa, kto vyhral voľby v Rakúsku. Slniečkari všetkých prúdov dostali po čuni.
Schytávajú všade, na Slovensku, v Maďarsku a teraz aj v Rakúsku. Už majú ľudia progresívneho extrému plné zuby.
Pekný deň, priatelia ❤️
Ľuboš Blaha

 "Ak nás Danny Kollár požiada, budeme ho zastupovať. Kauza Magáta nemám naštudovanú. Je to útok na slobodu prejavu, sme pripravení ho zastupovať a prebrať obhajobu. Neviem, či budeme úspešní, niektoré kreatúry ešte stále sedia na súdoch."
Robert Kaliňák