7. 12. 2005

Stav decimácie ?

Stav decimácie ?
Máme ministra vnútra, ktorý pravdepodobne trpí nielen stihomamom, ale aj rozdvojením osobnosti. V prípade riadenia silového rezortu je to priam ohrozovanie funkčnosti štátu. Pripomeňme si, že Vladimírovi Palkovi sa podarilo úplne rozložiť počas svojho kabaretného účinkovania Policajný zbor. Odvolával za nezmysly, vadia mu " kryptkomunistické odbory", všade vidí puče / to musí byť mimoriadne hrozné /. Litva mu vadí, ale taký Igor Matiašovský , obvinený z dvoch alebo dokonca troch trestných činov, má stále dôveru ministra vnútra a nič sa nedeje, žiadne odvolanie z funkcie alebo dokonca postavenie mimo služby Má dôveru ministra vnútra... Nevadí mu ani krajský riaditeľ Policajného zboru v Bratislave Ľudovít Mihal,Vojenskou obvodnou prokuratúrou v Bratislave obvinený z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa.
Dopustiť sa ho mal v máji tohto roku bezdôvodným privolaním policajnej zásahovej skupiny do jednej pezinskej reštaurácie. Ľudovít Mihaľ .sa v Pezinku stavil / !/ a zneužijúc svoje služobné postavenie bezdôvodne telefonicky privolal policajtov.
Zásahová skupina bola z príslušníkov rôznych zložiek Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III., ktorí boli v kuklách, uniformách, ako aj v civilnom odeve. Po ich príchode krajský policajný riaditeľ fakticky prevzal vedenie policajnej akcie s názvom Výmetnica. / Výmetnica=obľúbená hračka viceprezidenta Spišiaka /
Policajtom prikázal vykonať kontrolu totožnosti, ako aj fyzickú kontrolu všetkých prítomných hostí. Náhodne vytipovaným osobám, ktoré tam prišli motorovými vozidlami, prikázal vyjsť von na parkovisko pred reštauráciu, kde museli bezdôvodne stáť počas kontroly vozidiel rozkročení s rukami na kapote v chladnom počasí minimálne jednu hodinu až do príchodu služobného psovoda.
Počas tohto čakania Ľudovít Mihaľ bezdôvodne osobne použil donucovacie prostriedky ako hmaty, chvaty, údery a kopy proti štyrom osobám, ktoré nekládli žiadny odpor. Jednej spôsobil ľahké zranenie ľavej nohy. Súčasne dával pokyny k bezdôvodnému a tým nezákonnému predvedeniu troch osôb na Obvodné oddelenie PZ v Pezinku, pričom použitie donucovacích prostriedkov nehlásil svojmu nadriadenému. A aké bolo vyjadrenie ministra Palka ? Pre hlásnu trúbu jeho úspechov ,časopis . týždeň, ktorý jeho a viceprezidenta Spišiaka velebí , napriek tomu, že všetci na Slovensku vedia, ktorým skupinám títo páni slúžia ,sa k prípadnému Mihaľovmu odvolaniu vyjadril jasne :"Práve naopak, mám chuť ho za to odmeniť.“
Palko určite vyjde s teóriou ohrozovania skupinou okolo Juraja Ondrejčáka a s teóriou " výmeny zbraní za svedectvo" .
O tom by . týždeň iste mohol zainteresovane písať, keďže v dozornej rade do 18.03.2005 bol piťov dobrý kamarát Juraj Rehák. Najstrašnejšie je, že medzi policajtmi sa otvorene hovorí aj o takej absurdite, že novým bratislavským policajným riaditeľom má byť od Nového roku Boris Ažaltovič.
Oveľa horšie je, že policajti tomu veria, keďže poznajú svojho ministra. Bude Boris na titulke . týždňa ?
Príde čas.
Časopis ešte stále reálne nepôsobí na trhu, je dotovaný a reklamy prevažne získava z prostredia okolo Ladislava Reháka, KDH a SDKÚ a kopíruje spôsoby Donaru- reklama na Slovenské elektrárne a E.ON poteší. Poteší . týždeň, nie zadávateľa . Pre čitateľa má nulovú hodnotu.
A to .týždňu stále držím palce, pretože podobný týždenník na Slovensku chýba.
Ale, čoraz menej.Tie palce...