13. 5. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Inšpirovaný americkou rozhlasovou reláciou pre domácich miláčikov, rozbehol Thajčan Anupan Boonchuen 24-hodinové rozhlasové vysielanie výlučne pre psov. Internetová stránka a vysielanie DogRadioThailand.com, ktoré sa začalo v stredu, ponúka tak spievané ako i inštrumentálne skladby pre psov. "Zistil som, že psy často odpovedajú na hudbu. Niektoré vrtia chvostmi, iné zdvihnú hlavu, keď ležia na zemi. Keď niekoho milujete, vždy sa preňho snažíte urobiť len to najlepšie. Tak som ja sníval o rozhlasovom vysielaní pre psov," povedal Boonchuen. Ako ďalej uviedol, obľúbenou hudbou jeho psa sú thajské folkové piesne.

Hudobná televízna stanica MTV má záujem expandovať na čínsky trh. Skúsiť to chce prostredníctvom internetového vysielania, ako aj služieb pre užívateľov mobilných telefónov. "To, čo sa deje v Číne, nás nemôže odradiť. Naopak, situácia tam nás ešte viac povzbudzuje," povedal podpredseda rady spoločnosti MTV Networks a prezident MTV Networks International William Roedy pre denník China Daily. V Číne žije viac ako 340 miliónov rodín, ktoré môžu v pohodlí domova sledovať televíziu. Služby mobilných operátorov tam len v súčasnosti využíva viac ako štyristo miliónov ľudí. Pripojením na internet disponuje viac ako 111 miliónov užívateľov. Roedy potvrdil, že na čínsky trh sa onedlho dostane aj MTV, ale presný termín spustenia činnosti neuviedol.

Líder kapely U2 Bono sa rozhodol upozorniť na problémy Afriky, najmä boj s AIDS, netradičným spôsobom. Na jeden deň sa stane vydávajúcim denníku The Independent. Ide o akciu RED, ktorú začal americký filantrop Bobby Shriver. Jej cieľom je zapojiť veľké spoločnosti, ktoré by predajom nejakého špeciálneho produktu získali peniaze na kampaň proti AIDS. Šéfredaktor denníku The Independent Simon Kelner je jedným s prvých, ktorí sa rozhodol akciu podporiť. Polovica zisku z utorkového čísla pôjde práve na RED.