18. 7. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Víťazka tretej série speváckej súťaže American Idol Fantasia Barrino nakrútila film o svojom živote. Televízny film dostal názov Life Is Not a Fairytale a speváčka sa tak vraj chcela podeliť o svoje životné skúsenosti. Vo filme hrá samu seba. Diváci uvidia ako ju vyhodia zo školy a ako sa stane slobodnou matkou. Problémy vraj mala len s jednou scénou - keď chcela režisérka nakrútiť jej znásilnenie. Všetko ale zvládla vďaka svojmu hereckému kolegovi. Fantasia Barrino svoj debutový r'n'b album Free Yourself vydala v roku 2004.

Azerbajdžanský reportér Sakit Zahidov, ktorého pred mesiacom zatkli za držanie drog, dostal infarkt. Ako informoval jeho brat Gannimat Zahidov, novinár ochorel v preplnenej cele a následne dostal infarkt. Sakit Zahidov bol básnik a žurnalista z opozičných novín Azadlyg. Polícia pri ňom pred mesiacom našla 10 kilogramov heroínu. Ak by bol obvinený, odsedel by si vo väzbe dvanásť rokov. Podľa obhajoby a jeho stúpencov mu polícia podložila heroín. Tvrdia, že odkedy je pri moci súčasný prezident Ilham Alijev, nastala politika zastrašovania opozície a médií.

V Indii uvedú koncom tohto roka nevinnú hviezdnu verziu Big Brother Show. Producent sľubuje, že táto show nebude zďaleka tak nemravná, na akú sú diváci zvyknutí. To, čím je známa po celom svete, sa v Indii zdá byť kontroverzné, a preto sa hviezdy show budú môcť držať len za ruky. V indických televíziách sa neobjavuje ani pohlavný styk medzi manželmi, a preto známe zábavy v sprchách a sex z programu bude musieť nahradiť niečo iné. Podľa informácií sa prihlásilo už veľké množstvo ľudí vo veku od 18 - 40 rokov. Vraj sa nebudú robiť žiadne rozdiely medzi moslimami a hinduistami, ale v programe nebudú môcť riešiť svoje náboženské konflikty. Americká kráľovná talk show Oprah Winfrey v pondelok poprela klebety o homosexuálnom vzťahu so svojou najlepšou priateľkou. Podľa televíznej hviezdy si mnohí iba zle vysvetľujú jej blízke priateľstvo s Gayle King. "Chápem prečo si ľudia myslia, že sme lesbičky," povedala Winfrey pre augustové vydanie časopisu O, The Oprah Magazine. "V našej kultúre neexistuje definícia pre takéto puto medzi ženami. Je mi teda jasné, prečo tomu ľudia musia dať nejakú nálepku. Ako by sme si nemohli byť také blízke bez toho, aby to bolo sexuálne," dodala. V spomínanom článku Winfrey a King, ktorá je rozvedená a má dve deti, rozprávajú o svojom 30-ročnom priateľstve a telefonovaní "štyrikrát denne." Priateľky pritom svorne tvrdia, že by nemali problém verejne priznať, ak by boli milenkami. "Pravda je, že ak by sme mali homosexuálny vzťah, povedali by sme vám to, lebo na homosexualite nie je nič zlé," reagovala King, ktorá priznala, že klebety ju spočiatku hnevali, ale už si ich nevšíma.