25. 3. 2007

STV NEWS

STV NEWS
Prvé zmeny vo vysielaní Slovenskej televízie po nástupe jej nového vedenia by diváci mali zaznamenať už v apríli.
Od 12. apríla začne STV na Jednotke vysielať Milionára. Úvodné vydanie kvízovej šou bude osobité tým, že jeho finančný výťažok pôjde na Konto nádeje čím sa STV vráti k tomuto charitatívnemu projektu. Milionár sa na Jednotke objaví každý štvrtkový večer o 20:00 s moderátorom Martinom Nikodýmom. STV avizuje, že najvyššou možnou výhrou v súťaži bude 5 miliónov korún, čo je suma, ktorú sa na Slovensku vo vedomostnej súťaži ešte nepodarilo vyhrať. STV okrem toho začne od 20. apríla vysielať v hlavnom vysielačom čase, o 20:00 na Jednotke šou Hit storočia. Projekt produkčnej spoločnosti Maya je kombináciou súťaže a retro šou. Evergríny minulých desaťročí odznejú v podaní známych spevákov a v šou by tiež mali vystupovať ďalšie osobnosti. Okrem toho STV v 13. apríla uvedie špeciálne 100. vydanie humoristického S.O.S. Bude mať podobu kabaretu a pozvanie do neho dostanú všetci parodovaní.
Deň po jubilejnom S.O.S., v sobotu, 14. apríla, chcela STV ponúknuť na Jednotke priamy prenos z galaprogramu k slávnostnému otvoreniu novostavby Slovenského národného divadla . Otvorenie nových priestorov divadla však priblíži na Jednotke len vo večerných Správach STV. SND totiž galaprogram zrušilo a miesto neho uvedie obnovenú premiéru opery Eugena Suchoňa Krútňava v réžii Juraja Jakubiska v novom hudobnom naštudovaní Ondreja Lenárda. STV ju v priamom prenose odvysiela od 20:00 na Dvojke. S plnou prevádzkou začne divadlo v tzv. novostavbe až v septembri.
Televízia tiež 18. apríla prinesie udeľovanie výročných cien Akadémie populárnej hudby Aurel 2006. Medzi ďalšie aprílové zmeny v programe STV patrí aj štart moderovaných predpovedí počasia z dielne STV. Grafika Jednotky sa zároveň prispôsobí zmene ročného obdobia. Program tiež bude reflektovať duchovný a kultúrny rozmer veľkonočných sviatkov. Novú programovú štruktúru verejnoprávnej televízie chce jej vedenie spustiť v septembri.