15. 4. 2007

Pod jednou strechou ?

Pod jednou strechou ?

Projekt Cyprus, Nikózia

Minister kultúry Marek Maďarič prezradil dnes v relácii STV O 5 minút 12 svoj zámer vybudovať multimediálne centrum, ktoré by zastrešilo aj Slovenskú televíziu, Slovenský rozhlas a TASR. Je možné, že toto bude práve projekt, ktorý do konca mesiaca predloží vláde SR. Nie je však ničím ojedinelý, pretože od júla minulého roka existuje aj materiál / minister ho má k dispozícii / Stratégia dlhodobo udržateľného rozvoja verejnej programovej služby Slovenskej televízie do roku 2015 , ktorý o. i. hovorí :

- V spolupráci s MK SR vypracovať audit využívania priestorov STV, SRo, Slovenskej filharmónie ,SNG , SND, a SNM a následne riešiť technologické prepojenie STV, SRo a TASR . Na základe výsledkov postupovať nasledovne : - Budovu BTP zachovať / za podmienky presťahovania Slovenského rozhlasu a TASR /s investíciou na vybudovanie BMC – Budovy mediálneho centra - Budovu a areál predať a zámennou zmluvou vybudovať nový areál STV Budova mediálneho centra umožňuje, okrem centralizácie oboch médií a ich technologického zázemia aj jedinečné a jednotné umiestnenie subjektov pôsobiacich v marketingovej komunikácii, ako sú nezávislé združenia pod jednou strechou. Toto umiestnenie by zlepšilo komunikáciu medzi jednotlivými subjektmi, pre verejnosť by sa otvorila možnosť info centra pre marketingovú komunikáciu a aj možnosť stálych výstav , súvisiacich s marketingovou komunikáciou ako : · História Slovenskej televízie- stála výstava , · História slovenskej reklamy- stála výstava ,· Prehliadka Creme de Creme slovenskej reklamy / v spolupráci s Ad Awards Association , s.r.o. a Klubom reklamných agentúr Slovenska

Federation Square Arts Complex, Melbourne

V MEDIAHOUSE by mohli , s ich súhlasom, mať sídlo niektoré inštitúcie a združenia ako : Awards Association ,Art Directors Club / ADC/,Asociácia Direct Marketigu / AdiMA /,Asociácia nezávislých televíznych a rozhlasových staníc Slovenska, Asociácia public relations Slovenskej republiky,Asociácia vonkajšej reklamy ,Graphic Designers Club / GDC /, Kancelária pre overovanie nákladov tlače Audit Burreau Of Cirrculation v SR / ABC/,Klub reklamných agentúr Slovenska, Mediálny inštitút ,Rada pre reklamu , Slovenská asociácia trojrozmernej reklamy / SATR/,Slovenská asociácia výskumných agentúr / SAVA /,Slovenská spoločnosť pre propagáciu / SOSPRA/,Slovenské združenie pre značkové výrobky / SZZV/,Slovenské združenie zásielkového obchodu / SZZO /,Združenie vydavateľov periodickej tlače .